Tipus de Lideratge Empresarial i característiques.

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Tipus de Lideratge Empresarial

Jesús García Gil
Jesús García Gil
Encara no coneixeu els diferents tipus de lideratge empresarial existents? Quin és el més adequat? Aquí t'expliquem tot el que necessites saber sobre això.
businesswoman-4133404_640

Tipus de lideratge empresarial

Tothom que hi hagi treballat s'haurà trobat amb una figura d'autoritat màxima a la seva àrea, aquest és el cap. Però què passa quan a nosaltres ens toca assumir la responsabilitat de ser el cap i ens volem convertir en el líder perfecte. Actualment es reconeix l'existència de diferents tipus de lideratge empresarial. Acompanya'ns a descobrir-les.

Què és el lideratge empresarial i quins són els tipus?

El lideratge empresarial és aquell grup de qualitats i habilitats organitzatives i gerencials que tenen un individu. Aquest subjecte generalment té responsabilitats de direcció o presa de decisions dins de l'organització empresarial. Tenim diferents tipus de lideratge empresarial.

Al final d'aquest post us donarem una conclusió que us afavorirà per ser millor líder a la vostra empresa.

Lideratge autocràtic

Aquest tipus de lideratge s'assembla més a la figura del cap manó a què ens ha acostumat el món del cinema. Tal com el seu nom ho indica aquest és un líder que posseeix un poder absolut i inqüestionable. Per això no hi ha necessitat de camins de comunicació bidireccionals per als processos de presa de decisió o organització de la unitat laboral. Així, la cadena de comandament hi comença i totes les directrius brollen d'aquesta figura autoritària.

Si el resultat d'una tasca és bona o dolenta, això recau sobre el líder no sobre l'equip. Per aquestes característiques hi ha molt poc moviment dins del grup, cosa que sol generar una alta rotació de personal. Això és especialment notable quan la bretxa de professionalització entre el cap autoritari i el seu personal cada cop és més curta.

Lideratge democràtic

En aquest cas, si bé el líder sempre té l'última paraula a l'hora de decidir alguna cosa, hi ha una participació constant i activa del grup de treball en les tasques organitzatives. Amb aquesta dinàmica es genera un marc de relació laboral sa on impera la col·laboració i companyerisme. Aquest tipus de lideratge fomenta la motivació i la productivitat a l'empresa.

lideratge carismàtic

Aquest és un dels tipus de lideratge més comú actualment. Això és perquè no busca imposar-se sinó guanyar-se l'equip de treball per la via dels sentiments i emocions. De tal manera, es crea un fort vincle que per motius obvis resulta molt apreciat i reconegut per la seva efectivitat. Aquest tipus de líder inflama el cor i les ments dels seus subordinats amb entusiasme perquè les metes traçades siguin aconseguides sense dilació.

lideratge natural

El líder que ostenta aquest tipus de lideratge usualment no és reconegut com el cap o líder de manera oficial, almenys inicialment. És el tipus de persona que la responsabilitat de dirigir ve a la perfecció i tots aquells que el segueixen escolten els seus consells i recomanacions.

Aquest tipus de lideratge és molt acceptat i reconegut entre l'ambient laboral, ja que és una figura que és reconeguda i elegida per tothom.

lideratge transformacional

Aquest és el tipus de líder que tota empresa busca, ja que reuneix una sèrie de qualitats positives de tots els tipus anteriors en un de sol. Per això és summament complet i capaç d'assumir diferents condicions i projectes amb la mateixa efectivitat. Té un carisma i capacitat natural de lideratge per la qual cosa la gent ho segueix i escolta.

Té un respecte per les opinions dels seus subordinats als que manté a prop per escoltar-los. Així, aquests es veuen involucrats en la presa de decisions. Alhora, té la força per centralitzar certs assumptes. Aquest tipus de líder busca transformar els membres de l'equip i l'equip per fer-lo més productiu i eficient.

Quin és el millor tipus de lideratge?

Aquesta pregunta és molt ambigua i possiblement no tingui una resposta totalment correcta, ja que depèn de les necessitats de l'empresa.

Però si el líder tingués totes les dades, traçaria millor les estratègies i el rumb de l'empresa, també per convèncer les persones a càrrec seu, que el camí escollit és el correcte.

Tu pots pensar que el camí correcte és A, i un empleat pot pensar que és B, aquestes discrepàncies només generen problemes, frustracions i mals rotllos dins una organització o una empresa.

Amb un CRM, es poden quedar emmagatzemades totes les dades dels clients, el retorn de les estratègies implementades, la feina feta per cadascun dels treballadors, els acords que s'han aconseguit, reduir ineficiències a l'empresa etc.

Tot això dóna més facilitat al líder per saber què cal fer, ja sigui triar un rumb, plantejar una estratègia, ascendir a un empleat etc. Atès que amb les dades recollides al teu CRM es pot saber tot.

Si vols saber més sobre CRM i l'automatització empresarial prem aquí.

Títol
Tipus de Lideratge Empresarial
Nom de l'article
Tipus de Lideratge Empresarial
Descripció
Encara no coneixeu els diferents tipus de lideratge empresarial existents? Quin és el més adequat? Aquí t'expliquem tot el que necessites saber sobre això.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

TotPer TuJardin
TotPer TuJardin
9. Octubre, 2023.
Gran ajuda la que ens ha aportat Julián per entendre el posicionament SEO que hem de treballar a través del Kit digital, seriosos i responsable de tot l'equip, molt recomanats.
Sebas Baldo
Sebas Baldo
1. Octubre, 2023.
Un plaer treballar amb Irene en el projecte de books amb la col·laboració de Javi a IT i alejandro per publicar la pàgina web amb el nostre servidor. Seguirem treballant amb ells des d'Alacant,🥰🥰
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
25. Setembre, 2023.
Després d'aconseguir el kit digital, no dubtem a treballar amb aquesta empresa amb la qual fa anys que treballem. En concret, hem quedat molt contents i enhorabona per la feina feta per Eliana Pérez a la part de Zoho Social. Gràcies.
CRT Arquitectura
CRT Arquitectura
19. Setembre, 2023.
Em van recomanar aquesta empresa, en aconseguir el kit digital. El servei ha estat ràpid, senzill i molt efectiu. Eliana, va analitzar el meu tipus d'empresa i els valors del meu estudi d'arquitectura, per mostrar-ho de la millor manera a RRSS i publicitat. Una gran feina.
Javier Panizo
Javier Panizo
7. Juliol, 2023.
Professionals, dels que et fan confiança quan parlen perquè es nota que saben del que estan tractant. I a sobre facilitant en tot moment el desenvolupament del projecte quant a logística (horaris i dies de reunions, etc...) La cirereta: que a sobre ho facin amb un somriure. Gràcies per tot!
Oscar Rojas
Oscar Rojas
5. Juliol, 2023.
Un bon Partner Millennials i davant de les dificultats han donat una solució àgil i eficaç, en concret amb la Natàlia ha estat un acompanyament excel·lent i amb una visió del projecte eficient.
English Today SL
English Today SL
3. Juliol, 2023.
Estem molt contents amb el resultat. És cert que des que vam fer l'acord i vam signar han passat uns mesos d'espera, però un cop començat el projecte ha estat molt ràpid. Va costar una mica centrar allò que per a nosaltres era prioritat, però després d'alguna reunió tot va anar bé. Bona experiència i continuarem treballant amb ells.
Sergio Jimenez Rodriguez
Sergio Jimenez Rodriguez
22. Juny, 2023.
totalment recomanable

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Carrer Basílic, 15-17 1r Esq. 28020

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, 45100

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

J.García

Gerent

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Irene_web_2

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

Contractes_web_2

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

Barbie_web_2

I. Bernardini 

Consultora, Implantadora

Dpt. ERP 

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

Puche_web_2

I. Puche

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlicos_web_2

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

Sr_Monzo_web2

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

Un_salut_i_a_cuidar-se

J. Àlber

consultor

Dpto. IT

Benja_web_2

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

Casandra_web_2

J. Navarro

desenvolupador

Dpto. IT

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Victor_web_2

V. Cirerer

Consultor i implantador

Dpto. Comercial

Carolina_web_2

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

Vallecas_web_2

O. Muñoz

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

Cadira_web_s

N. Taula

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

F. Estavillo

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

M. Abad

Subvencions

Dpto. Subvencions

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO