Tipus de Lideratge Empresarial i característiques.

Tipus de Lideratge Empresarial

Jesús García Gil
Jesús García Gil
Encara no coneixeu els diferents tipus de lideratge empresarial existents? Quin és el més adequat? Aquí t'expliquem tot el que necessites saber sobre això.
businesswoman-4133404_640

Tipus de lideratge empresarial

Tothom que hi hagi treballat s'haurà trobat amb una figura d'autoritat màxima a la seva àrea, aquest és el cap. Però què passa quan a nosaltres ens toca assumir la responsabilitat de ser el cap i ens volem convertir en el líder perfecte. Actualment es reconeix l'existència de diferents tipus de lideratge empresarial. Acompanya'ns a descobrir-les.

Què és el lideratge empresarial i quins són els tipus?

El lideratge empresarial és aquell grup de qualitats i habilitats organitzatives i gerencials que tenen un individu. Aquest subjecte generalment té responsabilitats de direcció o presa de decisions dins de l'organització empresarial. Tenim diferents tipus de lideratge empresarial.

Al final d'aquest post us donarem una conclusió que us afavorirà per ser millor líder a la vostra empresa.

Lideratge autocràtic

Aquest tipus de lideratge s'assembla més a la figura del cap manó a què ens ha acostumat el món del cinema. Tal com el seu nom ho indica aquest és un líder que posseeix un poder absolut i inqüestionable. Per això no hi ha necessitat de camins de comunicació bidireccionals per als processos de presa de decisió o organització de la unitat laboral. Així, la cadena de comandament hi comença i totes les directrius brollen d'aquesta figura autoritària.

Si el resultat d'una tasca és bona o dolenta, això recau sobre el líder no sobre l'equip. Per aquestes característiques hi ha molt poc moviment dins del grup, cosa que sol generar una alta rotació de personal. Això és especialment notable quan la bretxa de professionalització entre el cap autoritari i el seu personal cada cop és més curta.

Lideratge democràtic

En aquest cas, si bé el líder sempre té l'última paraula a l'hora de decidir alguna cosa, hi ha una participació constant i activa del grup de treball en les tasques organitzatives. Amb aquesta dinàmica es genera un marc de relació laboral sa on impera la col·laboració i companyerisme. Aquest tipus de lideratge fomenta la motivació i la productivitat a l'empresa.

lideratge carismàtic

Aquest és un dels tipus de lideratge més comú actualment. Això és perquè no busca imposar-se sinó guanyar-se l'equip de treball per la via dels sentiments i emocions. De tal manera, es crea un fort vincle que per motius obvis resulta molt apreciat i reconegut per la seva efectivitat. Aquest tipus de líder inflama el cor i les ments dels seus subordinats amb entusiasme perquè les metes traçades siguin aconseguides sense dilació.

lideratge natural

El líder que ostenta aquest tipus de lideratge usualment no és reconegut com el cap o líder de manera oficial, almenys inicialment. És el tipus de persona que la responsabilitat de dirigir ve a la perfecció i tots aquells que el segueixen escolten els seus consells i recomanacions.

Aquest tipus de lideratge és molt acceptat i reconegut entre l'ambient laboral, ja que és una figura que és reconeguda i elegida per tothom.

lideratge transformacional

Aquest és el tipus de líder que tota empresa busca, ja que reuneix una sèrie de qualitats positives de tots els tipus anteriors en un de sol. Per això és summament complet i capaç d'assumir diferents condicions i projectes amb la mateixa efectivitat. Té un carisma i capacitat natural de lideratge per la qual cosa la gent ho segueix i escolta.

Té un respecte per les opinions dels seus subordinats als que manté a prop per escoltar-los. Així, aquests es veuen involucrats en la presa de decisions. Alhora, té la força per centralitzar certs assumptes. Aquest tipus de líder busca transformar els membres de l'equip i l'equip per fer-lo més productiu i eficient.

Quin és el millor tipus de lideratge?

Aquesta pregunta és molt ambigua i possiblement no tingui una resposta totalment correcta, ja que depèn de les necessitats de l'empresa.

Però si el líder tingués totes les dades, traçaria millor les estratègies i el rumb de l'empresa, també per convèncer les persones a càrrec seu, que el camí escollit és el correcte.

Tu pots pensar que el camí correcte és A, i un empleat pot pensar que és B, aquestes discrepàncies només generen problemes, frustracions i mals rotllos dins una organització o una empresa.

Amb un CRM, es poden quedar emmagatzemades totes les dades dels clients, el retorn de les estratègies implementades, la feina feta per cadascun dels treballadors, els acords que s'han aconseguit, reduir ineficiències a l'empresa etc.

Tot això dóna més facilitat al líder per saber què cal fer, ja sigui triar un rumb, plantejar una estratègia, ascendir a un empleat etc. Atès que amb les dades recollides al teu CRM es pot saber tot.

Si vols saber més sobre CRM i l'automatització empresarial prem aquí.

Títol
Tipus de Lideratge Empresarial
Nom de l'article
Tipus de Lideratge Empresarial
Descripció
Encara no coneixeu els diferents tipus de lideratge empresarial existents? Quin és el més adequat? Aquí t'expliquem tot el que necessites saber sobre això.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

CONTACTA AMB NOSALTRES

Comença avui mateix a optimitzar i fer créixer el teu negoci!

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

Ponts de llum
Ponts de llum
17. Febrer, 2023.
La meva experiència és d'excel·lent, primer per la seva professionalitat, la seva dedicació als projectes i pel seu tarannà humà, un veritable luxe
Jose G Marin
Jose G Marin
10. Febrer, 2023.
TREBALLAR AMB MILLENIALS CONSULTING ENS HA PERMÈS MILLORAR LA NOSTRA EFICIÈNCIA I CLARITAT D'ESTRATÈGIES. L'EQUIP AMB ESTIBEIXEN, IAGO I DAMIAN, HA CREAT UN AMBIENT CALIT, SINÈRGIC I AMB CLARITAT I COMPLIMENT D'OBJECTIUS. AQUESTA SENT UNA EXPERIÈNCIA MOLT GRATIFICANT I D'EXIT PROFESSIONAL
javi btk
javi btk
18. Gener, 2023.
Molt bona atenció. Contesten ràpid i són eficients. Estem molt contents!
Antonio Zerolo
Antonio Zerolo
18. Desembre, 2022.
Molt professionals, organitzats i efectius. Molt fàcil entendre's amb ells. Enhorabona
Antonio Domínguez
Antonio Domínguez
5. Desembre, 2022.
Contents amb lexperiència. Han treballat amb nosaltres en un projecte llarg i al final hem quedat molt satisfets. Molt professionals.
Jose María Bustillo
Jose María Bustillo
29. Novembre, 2022.
S'ha realitzat tot el projecte a les dates previstes, de forma molt cordial i efectiva. Estic convençut que ens serà de gran utilitat
Esther creu
Esther creu
21. Novembre, 2022.
He treballat mà a mà amb Eliana, i és excel·lent professional, la recomano al 100%, al Despatx estem molt contents amb la seva feina.
JAVIER GÓMEZ RODRIGO
JAVIER GÓMEZ RODRIGO
11. Novembre, 2022.
Bona feina i un gran suport
Mahe Homeware
Mahe Homeware
3. Novembre, 2022.
La nostra experiència amb Millennials Consulting ha estat excel·lent. S'han implementat correctament les necessitats de la nostra empresa a l'eina Zoho (Books, CRM, Inventory). Equip eficient, especialment Esther (Team Leader), amb coneixement profund de l'eina i la capacitat de resolució. Seguiment, disponibilitat i compliment de fites segons allò projectat. Actualment seguim treballant amb ells en nous desenvolupaments i molt contents. A tenir molt en compte per a qualsevol projecte que entri dins el seu àmbit de treball, per part nostra i experiència, ho recomanem.

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

CONTACTA AMB NOSALTRES

APRÈN AMB NOSALTRES

millora el SEO del teu Negoci

El nostre curs SEO està indicat principalment per aprendre i aplicar al teu negoci online principis bàsics del SEO. Posicionaràs el teu negoci de manera local. En poques setmanes el teu negoci online augmentarà la visibilitat y el nombre de visites a la teva web.

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

zoho desk 2023
Álvaro Poveda Pérez

El nou Zoho Desk 2023

Vols conèixer totes les novetats que presentarà Zoho Desk el 2023? Aquí trobareu informació d'interès sobre aquesta eina.

LES NOSTRES SEUS

Madrid

C. Francisco Abril, 17, 4t, 28007

Novelda - Alacant ​

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, Col. Centre, 45100

CONTACTA AMB NOSALTRES

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals .

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

EL NOSTRE EQUIP

EL NOSTRE EQUIP

jesus garcia equip

Jesús

García

Gerent

bernar equip

Bernar

García

Consultor Comercial

Dpt Comercial

Alexandre trujillo equip

Alejandro

Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

miguel equip

Miquel B.

Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

jessica equip

Jessica

Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

damian equip

Damià

Melendrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

eliana equip

Eliana

Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

irene bernardini

Irene

Bernardini

Especialista ERP

Dpt. ERP

estivin equip

estiben

Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

venus àries equip

Venus

Arias

Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

diana equip

Diana

Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

esther equip

Esther

Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

tony equip

De Tony

Owen

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

jose equip

José

Inyesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

marta equip

Marta

Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

julian equip

Julián

Sánchez

SEO Manager Especialista en Analítica

Dpt. SEO

Alejandro Sanchez equip

Alejandro

Sánchez

SEO                    Especialista a OnPage

Dpt. SEO

Alvaro equip

Álvaro

Poveda

SEO                    Especialista en Continguts

Dpt. SEO

jesus cazorla equip

Jesús

Cazorla

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

benjamin romaní

Benjamí

Romaní

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

fran equip

Fran

Sinó

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

sheila equip

Sheila

botiguer

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

valentina equip

Valentina

Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

gaspar foto equip

Gaspar

Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Ana equip

ANA

Vallejo

Consultora, implantadora

diego garber equip

Diego

Tomàs

desenvolupador

jorge fernandez equip

Jorge

Fernández

desenvolupador

jesus garber equip

Jesús

García

desenvolupador

ignasi equip

Ignacio

Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

Julià. V

Fernández

desenvolupador

Vicente Ares

Vicente

Ares

Especialista en requeriments legals i subvencions

alba mastic

Alba

Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

Xavi

Agut

Consultor Web

fernant foto equip

Fernando 

Lopez

Especialista legal

mariana foto equip

Mariana

Hernández

RR.PP

Iago

Fernández

ADS

Jesús-Alamo

Jesús 

Àlamo

consultor

jennifer cutilles

Jennifer

Fustes

consultor

Dpto. Qualitat

irene riolobos

Irene

Riolobus

consultor

Dpto. Qualitat

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

equip youtube millennials

Continua aprenent al nostre canal de Youtube

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO