Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Tipus de Lideratge Empresarial

Picture of Jesús García Gil
Jesús García Gil
Encara no coneixeu els diferents tipus de lideratge empresarial existents? Quin és el més adequat? Aquí t'expliquem tot el que necessites saber sobre això.
businesswoman-4133404_640
Continguts

Tipus de lideratge empresarial

Tothom que hi hagi treballat s'haurà trobat amb una figura d'autoritat màxima a la seva àrea, aquest és el cap. Però què passa quan a nosaltres ens toca assumir la responsabilitat de ser el cap i ens volem convertir en el líder perfecte. Actualment es reconeix l'existència de diferents tipus de lideratge empresarial. Acompanya'ns a descobrir-les.

Què és el lideratge empresarial i quins són els tipus?

El lideratge empresarial és aquell grup de qualitats i habilitats organitzatives i gerencials que tenen un individu. Aquest subjecte generalment té responsabilitats de direcció o presa de decisions dins de l'organització empresarial. Tenim diferents tipus de lideratge empresarial.

Al final d'aquest post us donarem una conclusió que us afavorirà per ser millor líder a la vostra empresa.

Lideratge autocràtic

Aquest tipus de lideratge s'assembla més a la figura del cap manó a què ens ha acostumat el món del cinema. Tal com el seu nom ho indica aquest és un líder que posseeix un poder absolut i inqüestionable. Per això no hi ha necessitat de camins de comunicació bidireccionals per als processos de presa de decisió o organització de la unitat laboral. Així, la cadena de comandament hi comença i totes les directrius brollen d'aquesta figura autoritària.

Si el resultat d'una tasca és bona o dolenta, això recau sobre el líder no sobre l'equip. Per aquestes característiques hi ha molt poc moviment dins del grup, cosa que sol generar una alta rotació de personal. Això és especialment notable quan la bretxa de professionalització entre el cap autoritari i el seu personal cada cop és més curta.

Lideratge democràtic

En aquest cas, si bé el líder sempre té l'última paraula a l'hora de decidir alguna cosa, hi ha una participació constant i activa del grup de treball en les tasques organitzatives. Amb aquesta dinàmica es genera un marc de relació laboral sa on impera la col·laboració i companyerisme. Aquest tipus de lideratge fomenta la motivació i la productivitat a l'empresa.

lideratge carismàtic

Aquest és un dels tipus de lideratge més comú actualment. Això és perquè no busca imposar-se sinó guanyar-se l'equip de treball per la via dels sentiments i emocions. De tal manera, es crea un fort vincle que per motius obvis resulta molt apreciat i reconegut per la seva efectivitat. Aquest tipus de líder inflama el cor i les ments dels seus subordinats amb entusiasme perquè les metes traçades siguin aconseguides sense dilació.

lideratge natural

El líder que ostenta aquest tipus de lideratge usualment no és reconegut com el cap o líder de manera oficial, almenys inicialment. És el tipus de persona que la responsabilitat de dirigir ve a la perfecció i tots aquells que el segueixen escolten els seus consells i recomanacions.

Aquest tipus de lideratge és molt acceptat i reconegut entre l'ambient laboral, ja que és una figura que és reconeguda i elegida per tothom.

lideratge transformacional

Aquest és el tipus de líder que tota empresa busca, ja que reuneix una sèrie de qualitats positives de tots els tipus anteriors en un de sol. Per això és summament complet i capaç d'assumir diferents condicions i projectes amb la mateixa efectivitat. Té un carisma i capacitat natural de lideratge per la qual cosa la gent ho segueix i escolta.

Té un respecte per les opinions dels seus subordinats als que manté a prop per escoltar-los. Així, aquests es veuen involucrats en la presa de decisions. Alhora, té la força per centralitzar certs assumptes. Aquest tipus de líder busca transformar els membres de l'equip i l'equip per fer-lo més productiu i eficient.

Quin és el millor tipus de lideratge?

Aquesta pregunta és molt ambigua i possiblement no tingui una resposta totalment correcta, ja que depèn de les necessitats de l'empresa.

Però si el líder tingués totes les dades, traçaria millor les estratègies i el rumb de l'empresa, també per convèncer les persones a càrrec seu, que el camí escollit és el correcte.

Tu pots pensar que el camí correcte és A, i un empleat pot pensar que és B, aquestes discrepàncies només generen problemes, frustracions i mals rotllos dins una organització o una empresa.

Amb un CRM, es poden quedar emmagatzemades totes les dades dels clients, el retorn de les estratègies implementades, la feina feta per cadascun dels treballadors, els acords que s'han aconseguit, reduir ineficiències a l'empresa etc.

Tot això dóna més facilitat al líder per saber què cal fer, ja sigui triar un rumb, plantejar una estratègia, ascendir a un empleat etc. Atès que amb les dades recollides al teu CRM es pot saber tot.

Si vols saber més sobre CRM i l'automatització empresarial prem aquí.

Títol
Tipus de Lideratge Empresarial
Nom de l'article
Tipus de Lideratge Empresarial
Descripció
Encara no coneixeu els diferents tipus de lideratge empresarial existents? Quin és el més adequat? Aquí t'expliquem tot el que necessites saber sobre això.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

J Guerrer
J Guerrer
4. Juliol, 2024.
Trustindex verifica que la font original de la ressenya sigui Google.
Vaig tenir una excel·lent experiència treballant amb Millenials per a la implementació de Zoho CRM a la meva empresa. Des del primer contacte, l'equip va demostrar un coneixement profund del sistema i una gran disposició per adaptar l'eina a les nostres necessitats específiques. La fase de planificació va ser exhaustiva i ben estructurada, cosa que va facilitar una implementació fluida i sense contratemps. Vaig apreciar particularment el seu enfocament personalitzat i la seva capacitat per resoldre problemes de manera ràpida i efectiva. El suport postimplementació també ha estat excepcional. Sempre estan disponibles per respondre preguntes i proporcionar assistència addicional quan cal. Gràcies a Millenials, ara tenim un sistema CRM robust i eficient que ha millorat significativament la nostra gestió de clients i processos interns. Recomano encaridament a Millenials per a qualsevol empresa que busqui una implementació professional i sense problemes de Zoho CRM.
Alba Martinez Salvador
Alba Martinez Salvador
21. Juny, 2024.
Trustindex verifica que la font original de la ressenya sigui Google.
Molts professionals tot l'equip. Hem fet el Kit Digital amb ells i estem molt contents amb el servei que ens han donat per impulsar el nostre negoci.
Francisco Mora
Francisco Mora
21. Juny, 2024.
Trustindex verifica que la font original de la ressenya sigui Google.
Una experiència molt professional. Álvaro és molt atent i eficaç i el Xavi, realment és molt bon professional; capta ràpidament les idees, les millora sobre la marxa i les materialitza en una web que fins i tot supera les expectatives.
Beatriz Saavedra Santos
Beatriz Saavedra Santos
23. Maig, 2024.
Trustindex verifica que la font original de la ressenya sigui Google.
Equip immillorable, disponibilitat absoluta, servei de 10. Han fet allò impossible en temps rècord. Gràcies per tot.
Walter Bulnes
Walter Bulnes
8. Maig, 2024.
Trustindex verifica que la font original de la ressenya sigui Google.
Un gust saludar-los, som franquiciat Chuck E. Cheese per a Hondures, vam tenir l'oportunitat de desenvolupar el Pla SEO amb Millennials el qual doncs ha estat molt favorable, de la nostra part molt agraïts i conformes amb la feina feta pels consultors que ens van donar acompanyament (Álvaro Poveda/Enrique Monzó) molt professionals, molt assertius, puc recomanar-los per a possibles clients que els qui vulguin aquest acompanyament.
Daniel Suárez
Daniel Suárez
17. Abril, 2024.
Trustindex verifica que la font original de la ressenya sigui Google.
Hem col·laborat amb Millennials Consulting per a la implantació de CRM i altres mòduls de Zoho. L'experiència ha estat molt positiva, destacant-ne el professionalisme i el coneixement. L'equip de Millennials es va adaptar bé a les nostres necessitats, assegurant una integració eficient i sense contratemps. A més, ens van assistir amb el procés per obtenir subvencions del Kit Digital, la qual cosa apreciem molt. Recomano a Millennials Consulting als que necessitin implementar solucions de Zoho eficaçment.
Grup Retiro
Grup Retiro
17. Abril, 2024.
Trustindex verifica que la font original de la ressenya sigui Google.
Hem treballat molt bé amb ells. Molt bona organització de projecte i disponibilitat. El nostre consultor de CRM José Iñesta sempre ens ha guiat i aconsellat de manera molt encertada. Totalment recomanables

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

foto equip millennials 2023
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.
0 %

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Raimundo Fernández Villaverde, 61, 5è Iz, 28003 Madrid

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

Gualdalajara - Mèxic

Còrdova 2562, Providència 3a. Secc, 44630.

Vitacura - Xile

Av tabancura 1515 Oficina 309, 7630000 Vitacura.

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

Coneix la nostra xarxa de Partners

Kit Digital 2024

El programa Kit Digital permetrà a pimes i autònoms adoptar i implantar una sèrie d'eines i solucions digitals per transformar els seus negocis.

Kit Consulting 2024

Aquest programa busca fomentar la innovació, millorar l'eficiència operativa i donar suport al creixement empresarial en un entorn cada cop més competitiu.