millora el SEO de les teves imatges
Actualment les imatges han cobrat una rellevància innegable a internet. Un exemple d'això són els mems o les infografies, imatges que comuniquen molt més ràpid que qualsevol text i aconsegueixen un impacte més gran sobre l'usuari. D'aquesta manera, aplicar SEO en imatges es presenta com una bona oportunitat per guanyar posicionament web.
actualment els serveis SEO cada vegada són més amplis i variables, és important mantenir-se actualitzat. Les imatges poden ser la porta d'entrada a la nostra web ja que Google i els seus algoritmes rastregen aquestes per oferir-les als resultats de cerca. D'altra banda, les imatges ocupen un alt percentatge del nostre contingut a la web pel que la seva adequada gestió pot millorar considerablement el rendiment web, tant a nivell de càrrega com per potenciar el nostre posicionament en imatges.
Si vols un assessorament complet sobre el pla SEO que més s'adapti a les necessitats de la teva web, a Millennials Consulting comptem amb els millors experts.
Posicionar imatges a Google
Quan realitzem cerques a Google disposem de diferents tipus de resultats: enllaços web, imatges, vídeos, shopping… Per tant, podem aparèixer als primers llocs de resultats a imatges a Google d'una manera natural. Avui dia, sobretot en vista mòbil, solem veure imatges als primers llocs de les llistes de resultats, per la qual cosa es crea una bona oportunitat per posicionar les nostres imatges. Al mateix temps, aplicant tècniques SEO sobre les nostres imatges facilitarem a Google el seu rastreig.
optimització SEO en imatges
Alguns dels problemes que solem trobar a les imatges solen ser:
- Organització de la carpeta d'imatges
- Pes de les imatges
- Metadades de les imatges
- Disseny: format i resolució
Vídeo de com fer SEO en imatges
A continuació et presentem un exemple de com tractar les imatges amb seo a WordPress.
https://www.youtube.com/watch?v=yH9__L4lD-I
Cercar SEO en imatges en 10 passos
Abans de pujar les vostres imatges al lloc web us recomanem una sèrie d'accions que us estalviaran molt de temps i maldecaps.
1. Nom de fitxer adequat
Tracta de nomenar les imatges amb un nom descriptiu (i únic) usant per a això la paraula clau principal del contingut que estiguis treballant. Oblida utilitzar nom llargs i ambigus com asiryoihsckasjdhasd.jpg o foto1.jpg. Al seu lloc pots utilitzar noms com seo-en-imatges. Tracta de ser clar i concís.
2. Format d'imatge adequat
Usa formats estàndards com PNG, JPG o GIF. Actualment, Google convida a utilitzar formats de imatge de nova generació com ara PEG2000, JPEG, XR i WebP, que optimitzen la compressió amb menor pèrdua de qualitat. Trieu les dimensions adequades per a les diferents versions en què se serveix la imatge a la web.
Imatges WEBp
WebP és un format d'imatge desenvolupat per Google que permet comprimir imatges amb una pèrdua mínima de qualitat. Realment hi ha diferències quant a la profunditat de color però mínima en la qualitat i resultat general. En ser un format d'última generació no hi ha gaires editors per poder obrir-la però si plugins per exemple, per a WP. Per visualitzar aquest tipus d'imatges farem servir Google Chrome.
En aquest enllaç tens un convertidor d'imatges a WebP
3. Reduir pes i compressió d'imatges
Comprimeix però sense passar-te'n. No és el mateix comprimir imatges que apareixen a un post que la imatge de capçalera de la Home Page. Tracta de ser proporcional.
Com menys pesin les imatges millor serà la velocitat de càrrega i millor experiència dusuari. A més, els motors de cerca agraeixen el pes reduït a les imatges i milloren el rastreig de pàgina en emprar menys temps per a la lectura. En el pes final de la imatge hi influeixen la qualitat de la imatge i les dimensions. Tracta d'optimitzar aquest aspecte, no facis servir imatges d'excessiva qualitat de forma habitual en llocs on la visualització de la imatge no la requereix.
És fonamental respectar el pes màxim recomanat, per sota de 100kb. Per això hi ha un gran nombre d'eines com:
Per esbrinar el pes pots veure'l directament sobre el fitxer (botó dret amb el ratolí / propietats). També pots rastrejar la teva web amb Screaming Frog per tenir una llista de totes les imatges de la web amb la informació de cadascuna
4. Indica les dimensions de la imatge
Quan més sucre més dolç ia Google us agrada que us donem la major informació possible de tots els recursos que oferim a la web. D'aquesta manera Google tindrà més informació sobre les teves imatges i us resultarà més fàcil catalogar-les. Tracta d'usar dimensions exactes per no dependre del reescalat i no dependre així del marc amb què treballis. Una eina adequada per a la configuració de dimensions pot ser Befunky.
5. Títol d'imatge
Empra correctament l'etiqueta HTML title, aquest és el nom que veuran els usuaris en passar el cursos sobre la imatge. De la mateixa manera, utilitza un títol adequat i inclou paraules clau o termes relacionats.
6. Alt Text: o text alternatiu
És una etiqueta fonamental per identificar imatges mitjançant la lectura de metadades i gràcies a aquesta etiqueta podrem indicar més informació als navegadors. Serveix perquè Google sàpiga sobre què tracta la imatge ja que l'algorisme no pot analitzar el contingut per píxels (de moment). És útil per ser interpretada en accessibilitat (traduir atl text a veu per a persones invidents) i per descomptat en usabilitat, ja que si no carrega la imatge (zones de poca cobertura) almenys podrem veure al text Atl text que tracta aquesta imatge. Convé fer servir paraules clau també en aquesta etiqueta HTML i ser concís per descriure el contingut de la imatge. Principalment ens fixarem a oferir contingut addicional a la imatge emplenant els camps title y descripció y text alternatiu, tractant dincloure la paraula clau principal o sinònims.
7. Descripció
Del mateix com que amb l'etiqueta title, pots fer servir l'etiqueta longdesc per aportar més informació per als motors de cerca.
8. Context de la imatge
És important ubicar-ne una imatge dins del contingut apropiat. Com més relació guardeu la imatge amb el contingut on s'ubica millor serà el nostre posicionament. Encercla la imatge de contingut relacionat sent la temàtica del contingut on figuri aquesta imatge ja que això aportarà un valor semàntic més gran per als motors de rastreig, a més de completar adequadament la informació per a l'usuari.
9. Crear un Sitemap imatges
Amb eines com Screaming Frog, podem crear mapes exclusius per a les imatges. Enviant aquest Mapa del lloc d'imatge a l'índex de Google mitjançant Search Console facilitarem el rastreig d'imatges.
10. No publicar imatges de tercers
No facis servir imatges enllaçades d'altres web's. D'aquesta manera evitarem errors 40X o redireccionaments innecessaris. Què passa si eliminen aquesta imatge o la canvien de directori? I si la imatge que ens ofereixen té una mida o un pes inapropiat? Doncs que la càrrega del recurs seria més lenta, el nostre marc hauria de reescalar la imatge (més temps de càrrega) i, per descomptat, no volem errors 40X que no puguem controlar.
Per a la edició d'imatges podem fer servir qualsevol eina de retoc fotogràfic com Photoshop. També hi ha altres eines en línia com Befunky, que et permet editar imatges online de manera senzilla.
SEO en imatges a WordPress
WordPress presenta una eina a la seva interfície principal per a la gestió d'imatges. És la coneguda biblioteca de mitjans. Hi podrem pujar, eliminar o editar imatges del nostre lloc web.
L'eina és molt bàsica però ens permet gestionar les imatges de manera senzilla. Evidentment, en molts casos necessitem ampliar les capacitats de gestió d'imatges mitjançant plugins, però tractarem que siguin els menys possibles.
El més important és tenir organitzada la nostra biblioteca per la qual cosa hem de fer servir per a les nostres imatges sempre noms descriptius, curts i que incloguin la paraula clau principal del contingut o sinònims.
Organitza totes les imatges en un mateix directori de manera que puguis tenir sempre totes les imatges fàcilment localitzables.
Plugins per a imatges a WordPress
És habitual trobar-nos molta informació sobre plugins per millorar el SEO en imatges a WP però el cert és que, si seguim les 10 recomanacions de dalt, no hauríem de necessitar-ne gairebé cap. Uns dels principals errors amb què solem bregar cada dia és l'ús de plugins innecessaris, sempre que hàgim fet un tractament adequat d'imatges.
No obstant això, a continuació us expliquem els plugins que fem servir actualment a Millennials Consulting per al tractament d'imatges.
Activa la substitució de suports
Plugin molt útil per substituir imatges des de la biblioteca de mitjans.
BJ Lazy Load
Activa la "càrrega mandrosa d'imatges" afavorint la càrrega ràpida de la nostra pàgina web.
Optimitzador.oi
Comprimeix automàticament les imatges a mesura que les pugem a la biblioteca de mitjans. Fes servir un algorisme lossy.
Eines per millorar el posicionament d'imatges
Un dels grans descobriments del darrer any ha estat l'aparició d'eines que ens ajuden a indexar i millorar el posicionament de les nostres imatges com el cas de CTRBOX. Aquesta app funciona de manera que pot registrar com és l'evolució del posicionament de les nostres imatges als resultats de cerca a més d'ajudar-nos a millorar les posicions als rànquing de Google.
En el següent exemple, es pot veure com en tan sols un mes de prova aconseguim posicionar una imatge al top 3 de Google.
SEO i Geolocalització d'imatges
Geolocalitzar les imatges consisteix a afegir-hi una sèrie de metadades de geoposició per oferir més informació als robots de rastreig. Com ja sabem, Google és capaç de rastrejar la informació de les imatges de manera que aportant dades de posició podem millorar el nostre SEO Local.
A continuació, veurem com afegir aquestes metadades a les nostres imatges a partir de l'eina Tool Geo Img en 3 simples passos.
- Arrossega una imatge sobre el quadre blau.
- Selecciona el cursor de posició dins del mapa sobre el lloc que vulguis.
- Introdueix en els camps inferiors metadades com ara el nom o la descripció i descarrega la imatge.
Com veiem més avall, si cliquem sobre les propietats de la imatge, veiem que ara ja apareixen aquestes metadades.
Conclusions
És innegable que loptimització dimatges millora el posicionament i la velocitat càrrega del nostre lloc web i que la majoria de les vegades emprarem imatges en el nostre contingut. Si no en tenim cura des del principi i no seguim una metodologia clara tindrem un embolic d'imatges difícil de gestionar, a més d'estar perdent una bona oportunitat per posicionar-les a Google.
Per això us recomanem organitzar les vostres imatges abans de pujar-les a la web i aplicar de forma rutinària millores per a l'optimització d'imatges.
Eines SEO amb les que treballem
Fonts
https://developers.google.com/search/docs/appearance/google-images?hl=es