Seo en imatges en 10 passos [Guia 2023] | Actualitzat

Seo en imatges en 10 passos [Guia 2023]

Julián Sánchez
Julián Sánchez
Treballar bé les imatges des de la seva pujada a la web ens pot estalviar molt de mal de cap i temps de treball. A més, guanyarem oportunitats per posicionar-les.
posicionament web seo alacant

millora el SEO de les teves imatges

Actualment les imatges han cobrat una rellevància innegable a internet. Un exemple d'això són els mems o les infografies, imatges que comuniquen molt més ràpid que qualsevol text i aconsegueixen un impacte més gran sobre l'usuari. D'aquesta manera, aplicar SEO en imatges es presenta com una bona oportunitat per guanyar posicionament web.

Les imatges poden ser la porta d'entrada a la nostra web ja que Google i els seus algoritmes rastregen aquestes per oferir-les als resultats de cerca. D'altra banda, les imatges ocupen un alt percentatge del nostre contingut a la web per la qual cosa la seva adequada gestió pot millorar considerablement el rendiment web, tant a nivell de càrrega com per potenciar el nostre posicionament en imatges.

Posicionar imatges a Google

Quan realitzem cerques a Google disposem de diferents tipus de resultats: enllaços web, imatges, vídeos, shopping… Per tant, podem aparèixer als primers llocs de resultats a imatges a Google d'una manera natural. Avui dia, sobretot en vista mòbil, solem veure imatges als primers llocs de les llistes de resultats, per la qual cosa es crea una bona oportunitat per posicionar les nostres imatges. Al mateix temps, aplicant tècniques SEO sobre les nostres imatges facilitarem a Google el seu rastreig.

optimització SEO en imatges

Alguns dels problemes que solem trobar a les imatges solen ser:

  • Organització de la carpeta d'imatges
  • Pes de les imatges
  • Metadades de les imatges
  • Disseny: format i resolució

Vídeo de com fer SEO en imatges

A continuació et presentem un exemple de com tractar les imatges amb seo a WordPress.

Cercar SEO en imatges en 10 passos

Abans de pujar les vostres imatges al lloc web us recomanem una sèrie d'accions que us estalviaran molt de temps i maldecaps.

1. Nom de fitxer adequat

Tracta de nomenar les imatges amb un nom descriptiu (i únic) usant per a això la paraula clau principal del contingut que estiguis treballant. Oblida utilitzar nom llargs i ambigus com asiryoihsckasjdhasd.jpg o foto1.jpg. Al seu lloc pots utilitzar noms com seo-en-imatges. Tracta de ser clar i concís.

2. Format d'imatge adequat

Usa formats estàndards com PNG, JPG o GIF. Actualment, Google convida a utilitzar formats de imatge de nova generació com ara PEG2000, JPEG, XR i WebP, que optimitzen la compressió amb menor pèrdua de qualitat. Trieu les dimensions adequades per a les diferents versions en què se serveix la imatge a la web.

Editor d'imatges backend WP

Imatges WEBp

WebP és un format d'imatge desenvolupat per Google que permet comprimir imatges amb una pèrdua mínima de qualitat. Realment hi ha diferències quant a la profunditat de color però mínima en la qualitat i resultat general. En ser un format d'última generació no hi ha gaires editors per poder obrir-la però si plugins per exemple, per a WP. Per visualitzar aquest tipus d'imatges farem servir Google Chrome.
En aquest enllaç tens un convertidor d'imatges a WebP

3. Reduir pes i compressió d'imatges

Comprimeix però sense passar-te'n. No és el mateix comprimir imatges que apareixen a un post que la imatge de capçalera de la Home Page. Tracta de ser proporcional.

Com menys pesin les imatges millor serà la velocitat de càrrega i millor experiència dusuari. A més, els motors de cerca agraeixen el pes reduït a les imatges i milloren el rastreig de pàgina en emprar menys temps per a la lectura. En el pes final de la imatge hi influeixen la qualitat de la imatge i les dimensions. Tracta d'optimitzar aquest aspecte, no facis servir imatges d'excessiva qualitat de forma habitual en llocs on la visualització de la imatge no la requereix.

És fonamental respectar el pes màxim recomanat, per sota de 100kb. Per això hi ha un gran nombre d'eines com:

Per esbrinar el pes pots veure'l directament sobre el fitxer (botó dret amb el ratolí / propietats). També pots rastrejar la teva web amb Screaming Frog per tenir una llista de totes les imatges de la web amb la informació de cadascuna

Rastreig d'imatges Screaming Frog

4. Indica les dimensions de la imatge

Quan més sucre més dolç ia Google us agrada que us donem la major informació possible de tots els recursos que oferim a la web. D'aquesta manera Google tindrà més informació sobre les teves imatges i us resultarà més fàcil catalogar-les. Tracta d'usar dimensions exactes per no dependre del reescalat i no dependre així del marc amb què treballis. Una eina adequada per a la configuració de dimensions pot ser Befunky.

5. Títol d'imatge

Empra correctament l'etiqueta HTML title, aquest és el nom que veuran els usuaris en passar el cursos sobre la imatge. De la mateixa manera, utilitza un títol adequat i inclou paraules clau o termes relacionats.

6. Alt Text: o text alternatiu

És una etiqueta fonamental per identificar imatges mitjançant la lectura de metadades i gràcies a aquesta etiqueta podrem indicar més informació als navegadors. Serveix perquè Google sàpiga sobre què tracta la imatge ja que l'algorisme no pot analitzar el contingut per píxels (de moment). És útil per ser interpretada en accessibilitat (traduir atl text a veu per a persones invidents) i per descomptat en usabilitat, ja que si no carrega la imatge (zones de poca cobertura) almenys podrem veure al text Atl text que tracta aquesta imatge. Convé fer servir paraules clau també en aquesta etiqueta HTML i ser concís per descriure el contingut de la imatge. Principalment ens fixarem a oferir contingut addicional a la imatge emplenant els camps title y descripció y alt-text, tractant dincloure la paraula clau principal o sinònims.

Imatges editor wordpress

7. Descripció

Del mateix com que amb l'etiqueta title, pots fer servir l'etiqueta longdesc per aportar més informació per als motors de cerca.

8. Context de la imatge

És important ubicar-ne una imatge dins del contingut apropiat. Com més relació guardeu la imatge amb el contingut on s'ubica millor serà el nostre posicionament. Encercla la imatge de contingut relacionat sent la temàtica del contingut on figuri aquesta imatge ja que això aportarà un valor semàntic més gran per als motors de rastreig, a més de completar adequadament la informació per a l'usuari.

9. Crear un Sitemap imatges

Amb eines com Screaming Frog, podem crear mapes exclusius per a les imatges. Enviant aquest Image Sitemap a l'índex de Google mitjançant Search Console facilitarem el rastreig d'imatges.

10. No publicar imatges de tercers

No facis servir imatges enllaçades d'altres web's. D'aquesta manera evitarem errors 40X o redireccionaments innecessaris. Què passa si eliminen aquesta imatge o la canvien de directori? I si la imatge que ens ofereixen té una mida o un pes inapropiat? Doncs que la càrrega del recurs seria més lenta, el nostre marc hauria de reescalar la imatge (més temps de càrrega) i, per descomptat, no volem errors 40X que no puguem controlar.

Per a la edició d'imatges podem fer servir qualsevol eina de retoc fotogràfic com Photoshop. També hi ha altres eines en línia com Befunky, que et permet editar imatges online de manera senzilla.

SEO en imatges a WordPress

WordPress presenta una eina a la seva interfície principal per a la gestió d'imatges. És la coneguda biblioteca de mitjans. Hi podrem pujar, eliminar o editar imatges del nostre lloc web.

L'eina és molt bàsica però ens permet gestionar les imatges de manera senzilla. Evidentment, en molts casos necessitem ampliar les capacitats de gestió d'imatges mitjançant plugins, però tractarem que siguin els menys possibles.

El més important és tenir organitzada la nostra biblioteca per la qual cosa hem de fer servir per a les nostres imatges sempre noms descriptius, curts i que incloguin la paraula clau principal del contingut o sinònims.

Organitza totes les imatges en un mateix directori de manera que puguis tenir sempre totes les imatges fàcilment localitzables.

Plugins per a imatges a WordPress

És habitual trobar-nos molta informació sobre plugins per millorar el SEO en imatges a WP però el cert és que, si seguim les 10 recomanacions de dalt, no hauríem de necessitar-ne gairebé cap. Uns dels principals errors amb què solem bregar cada dia és l'ús de plugins innecessaris, sempre que hàgim fet un tractament adequat d'imatges.

No obstant això, a continuació us expliquem els plugins que fem servir actualment a Millennials Consulting per al tractament d'imatges.

Activa la substitució de suports

Plugin molt útil per substituir imatges des de la biblioteca de mitjans.

BJ Lazy Load

Activa la "càrrega mandrosa d'imatges" afavorint la càrrega ràpida de la nostra pàgina web.

Optimitzador.oi

Comprimeix automàticament les imatges a mesura que les pugem a la biblioteca de mitjans. Fes servir un algorisme lossy.

Eines per millorar el posicionament d'imatges

Un dels grans descobriments del darrer any ha estat l'aparició d'eines que ens ajuden a indexar i millorar el posicionament de les nostres imatges com el cas de CTRBOX. Aquesta app funciona de manera que pot registrar com és l'evolució del posicionament de les nostres imatges als resultats de cerca a més d'ajudar-nos a millorar les posicions als rànquing de Google.

ctr box

En el següent exemple, es pot veure com en tan sols un mes de prova aconseguim posicionar una imatge al top 3 de Google.

posicionament d'imatges ctr box

Descobreix com ho fan en aquest enllaç.

SEO i Geolocalització d'imatges

Geolocalitzar les imatges consisteix a afegir-hi una sèrie de metadades de geoposició per oferir més informació als robots de rastreig. Com ja sabem, Google és capaç de rastrejar la informació de les imatges de manera que aportant dades de posició podem millorar el nostre SEO local.

A continuació, veurem com afegir aquestes metadades a les nostres imatges a partir de l'eina Tool Geo Img en 3 simples passos.

  1. Arrossega una imatge sobre el quadre blau.
  2. Selecciona el cursor de posició dins del mapa sobre el lloc que vulguis.
  3. Introdueix en els camps inferiors metadades com ara el nom o la descripció i descarrega la imatge.

Eina per afegir dades de geolocalització imatges

Com veiem més avall, si cliquem sobre les propietats de la imatge, veiem que ara ja apareixen aquestes metadades.

Geolocalització en metadades d'imatges

Conclusions

És innegable que loptimització dimatges millora el posicionament i la velocitat càrrega del nostre lloc web i que la majoria de les vegades emprarem imatges en el nostre contingut. Si no en tenim cura des del principi i no seguim una metodologia clara tindrem un embolic d'imatges difícil de gestionar, a més d'estar perdent una bona oportunitat per posicionar-les a Google.

Per això us recomanem organitzar les vostres imatges abans de pujar-les a la web i aplicar de forma rutinària millores per a l'optimització d'imatges.

Eines SEO amb les que treballem

seranking logo
Ahrefs logo
screaming frog logo
analytics logo
logotip de sistrix

fonts

https://developers.google.com/search/docs/appearance/google-images?hl=es

Voleu millorar també el vostre CTR?

En aquests dos post t'expliquem com fer-ho i el més important, com organitzar-te la feina per no tornar-te boig i tenir el control de tots els canvis.

Resum
programari image
Valoració de l'autor
1star1star1star1star1star
Valoració d'usuari
5 basat en 11 vots
Nom dek Programari
WP
Sistema operatiu
WEB
Programari Category
SEO
Preu
EUR 0
Pàgina de destinació

CONTACTA AMB NOSALTRES

Comença avui mateix a optimitzar i fer créixer el teu negoci!

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

Ponts de llum
Ponts de llum
17. Febrer, 2023.
La meva experiència és d'excel·lent, primer per la seva professionalitat, la seva dedicació als projectes i pel seu tarannà humà, un veritable luxe
Jose G Marin
Jose G Marin
10. Febrer, 2023.
TREBALLAR AMB MILLENIALS CONSULTING ENS HA PERMÈS MILLORAR LA NOSTRA EFICIÈNCIA I CLARITAT D'ESTRATÈGIES. L'EQUIP AMB ESTIBEIXEN, IAGO I DAMIAN, HA CREAT UN AMBIENT CALIT, SINÈRGIC I AMB CLARITAT I COMPLIMENT D'OBJECTIUS. AQUESTA SENT UNA EXPERIÈNCIA MOLT GRATIFICANT I D'EXIT PROFESSIONAL
javi btk
javi btk
18. Gener, 2023.
Molt bona atenció. Contesten ràpid i són eficients. Estem molt contents!
Antonio Zerolo
Antonio Zerolo
18. Desembre, 2022.
Molt professionals, organitzats i efectius. Molt fàcil entendre's amb ells. Enhorabona
Antonio Domínguez
Antonio Domínguez
5. Desembre, 2022.
Contents amb lexperiència. Han treballat amb nosaltres en un projecte llarg i al final hem quedat molt satisfets. Molt professionals.
Jose María Bustillo
Jose María Bustillo
29. Novembre, 2022.
S'ha realitzat tot el projecte a les dates previstes, de forma molt cordial i efectiva. Estic convençut que ens serà de gran utilitat
Esther creu
Esther creu
21. Novembre, 2022.
He treballat mà a mà amb Eliana, i és excel·lent professional, la recomano al 100%, al Despatx estem molt contents amb la seva feina.
JAVIER GÓMEZ RODRIGO
JAVIER GÓMEZ RODRIGO
11. Novembre, 2022.
Bona feina i un gran suport
Mahe Homeware
Mahe Homeware
3. Novembre, 2022.
La nostra experiència amb Millennials Consulting ha estat excel·lent. S'han implementat correctament les necessitats de la nostra empresa a l'eina Zoho (Books, CRM, Inventory). Equip eficient, especialment Esther (Team Leader), amb coneixement profund de l'eina i la capacitat de resolució. Seguiment, disponibilitat i compliment de fites segons allò projectat. Actualment seguim treballant amb ells en nous desenvolupaments i molt contents. A tenir molt en compte per a qualsevol projecte que entri dins el seu àmbit de treball, per part nostra i experiència, ho recomanem.

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

CONTACTA AMB NOSALTRES

APRÈN AMB NOSALTRES

millora el SEO del teu Negoci

El nostre curs SEO està indicat principalment per aprendre i aplicar al teu negoci online principis bàsics del SEO. Posicionaràs el teu negoci de manera local. En poques setmanes el teu negoci online augmentarà la visibilitat y el nombre de visites a la teva web.

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

zoho desk 2023
Álvaro Poveda Pérez

El nou Zoho Desk 2023

Vols conèixer totes les novetats que presentarà Zoho Desk el 2023? Aquí trobareu informació d'interès sobre aquesta eina.

LES NOSTRES SEUS

Madrid

C. Francisco Abril, 17, 4t, 28007

Novelda - Alacant ​

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, Col. Centre, 45100

CONTACTA AMB NOSALTRES

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals .

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

EL NOSTRE EQUIP

EL NOSTRE EQUIP

jesus garcia equip

Jesús

García

Gerent

bernar equip

Bernar

García

Consultor Comercial

Dpt Comercial

Alexandre trujillo equip

Alejandro

Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

miguel equip

Miquel B.

Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

jessica equip

Jessica

Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

damian equip

Damià

Melendrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

eliana equip

Eliana

Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

irene bernardini

Irene

Bernardini

Especialista ERP

Dpt. ERP

estivin equip

estiben

Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

venus àries equip

Venus

Arias

Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

diana equip

Diana

Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

esther equip

Esther

Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

tony equip

De Tony

Owen

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

jose equip

José

Inyesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

marta equip

Marta

Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

julian equip

Julián

Sánchez

SEO Manager Especialista en Analítica

Dpt. SEO

Alejandro Sanchez equip

Alejandro

Sánchez

SEO                    Especialista a OnPage

Dpt. SEO

Alvaro equip

Álvaro

Poveda

SEO                    Especialista en Continguts

Dpt. SEO

jesus cazorla equip

Jesús

Cazorla

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

benjamin romaní

Benjamí

Romaní

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

fran equip

Fran

Sinó

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

sheila equip

Sheila

botiguer

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

valentina equip

Valentina

Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

gaspar foto equip

Gaspar

Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Ana equip

ANA

Vallejo

Consultora, implantadora

diego garber equip

Diego

Tomàs

desenvolupador

jorge fernandez equip

Jorge

Fernández

desenvolupador

jesus garber equip

Jesús

García

desenvolupador

ignasi equip

Ignacio

Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

Julià. V

Fernández

desenvolupador

Vicente Ares

Vicente

Ares

Especialista en requeriments legals i subvencions

alba mastic

Alba

Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

Xavi

Agut

Consultor Web

fernant foto equip

Fernando 

Lopez

Especialista legal

mariana foto equip

Mariana

Hernández

RR.PP

Iago

Fernández

ADS

Jesús-Alamo

Jesús 

Àlamo

consultor

jennifer cutilles

Jennifer

Fustes

consultor

Dpto. Qualitat

irene riolobos

Irene

Riolobus

consultor

Dpto. Qualitat

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

equip youtube millennials

Continua aprenent al nostre canal de Youtube

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO