Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Seo en imatges en 10 passos [Guia 2024]

Picture of Julián Sánchez
Julián Sánchez
Treballar bé les imatges des de la seva pujada a la web ens pot estalviar molt de mal de cap i temps de treball. A més, guanyarem oportunitats per posicionar-les.
posicionament web seo alacant
Continguts

millora el SEO de les teves imatges

Actualment les imatges han cobrat una rellevància innegable a internet. Un exemple d'això són els mems o les infografies, imatges que comuniquen molt més ràpid que qualsevol text i aconsegueixen un impacte més gran sobre l'usuari. D'aquesta manera, aplicar SEO en imatges es presenta com una bona oportunitat per guanyar posicionament web.

Les imatges poden ser la porta d'entrada a la nostra web ja que Google i els seus algoritmes rastregen aquestes per oferir-les als resultats de cerca. D'altra banda, les imatges ocupen un alt percentatge del nostre contingut a la web per la qual cosa la seva adequada gestió pot millorar considerablement el rendiment web, tant a nivell de càrrega com per potenciar el nostre posicionament en imatges.

Si vols un assessorament complet sobre el pla SEO que més s'adapti a les necessitats de la teva web, a Millennials Consulting comptem amb els millors experts.

Posicionar imatges a Google

Quan realitzem cerques a Google disposem de diferents tipus de resultats: enllaços web, imatges, vídeos, shopping… Per tant, podem aparèixer als primers llocs de resultats a imatges a Google d'una manera natural. Avui dia, sobretot en vista mòbil, solem veure imatges als primers llocs de les llistes de resultats, per la qual cosa es crea una bona oportunitat per posicionar les nostres imatges. Al mateix temps, aplicant tècniques SEO sobre les nostres imatges facilitarem a Google el seu rastreig.

optimització SEO en imatges

Alguns dels problemes que solem trobar a les imatges solen ser:

  • Organització de la carpeta d'imatges
  • Pes de les imatges
  • Metadades de les imatges
  • Disseny: format i resolució

Vídeo de com fer SEO en imatges

A continuació et presentem un exemple de com tractar les imatges amb seo a WordPress.

https://www.youtube.com/watch?v=yH9__L4lD-I

Cercar SEO en imatges en 10 passos

Abans de pujar les vostres imatges al lloc web us recomanem una sèrie d'accions que us estalviaran molt de temps i maldecaps.

1. Nom de fitxer adequat

Tracta de nomenar les imatges amb un nom descriptiu (i únic) usant per a això la paraula clau principal del contingut que estiguis treballant. Oblida utilitzar nom llargs i ambigus com asiryoihsckasjdhasd.jpg o foto1.jpg. Al seu lloc pots utilitzar noms com seo-en-imatges. Tracta de ser clar i concís.

2. Format d'imatge adequat

Usa formats estàndards com PNG, JPG o GIF. Actualment, Google convida a utilitzar formats de imatge de nova generació com ara PEG2000, JPEG, XR i WebP, que optimitzen la compressió amb menor pèrdua de qualitat. Trieu les dimensions adequades per a les diferents versions en què se serveix la imatge a la web.

Editor d'imatges backend WP

Imatges WEBp

WebP és un format d'imatge desenvolupat per Google que permet comprimir imatges amb una pèrdua mínima de qualitat. Realment hi ha diferències quant a la profunditat de color però mínima en la qualitat i resultat general. En ser un format d'última generació no hi ha gaires editors per poder obrir-la però si plugins per exemple, per a WP. Per visualitzar aquest tipus d'imatges farem servir Google Chrome.
En aquest enllaç tens un convertidor d'imatges a WebP

3. Reduir pes i compressió d'imatges

Comprimeix però sense passar-te'n. No és el mateix comprimir imatges que apareixen a un post que la imatge de capçalera de la Home Page. Tracta de ser proporcional.

Com menys pesin les imatges millor serà la velocitat de càrrega i millor experiència dusuari. A més, els motors de cerca agraeixen el pes reduït a les imatges i milloren el rastreig de pàgina en emprar menys temps per a la lectura. En el pes final de la imatge hi influeixen la qualitat de la imatge i les dimensions. Tracta d'optimitzar aquest aspecte, no facis servir imatges d'excessiva qualitat de forma habitual en llocs on la visualització de la imatge no la requereix.

És fonamental respectar el pes màxim recomanat, per sota de 100kb. Per això hi ha un gran nombre d'eines com:

Per esbrinar el pes pots veure'l directament sobre el fitxer (botó dret amb el ratolí / propietats). També pots rastrejar la teva web amb Screaming Frog per tenir una llista de totes les imatges de la web amb la informació de cadascuna

Rastreig d'imatges Screaming Frog

4. Indica les dimensions de la imatge

Quan més sucre més dolç ia Google us agrada que us donem la major informació possible de tots els recursos que oferim a la web. D'aquesta manera Google tindrà més informació sobre les teves imatges i us resultarà més fàcil catalogar-les. Tracta d'usar dimensions exactes per no dependre del reescalat i no dependre així del marc amb què treballis. Una eina adequada per a la configuració de dimensions pot ser Befunky.

5. Títol d'imatge

Empra correctament l'etiqueta HTML title, aquest és el nom que veuran els usuaris en passar el cursos sobre la imatge. De la mateixa manera, utilitza un títol adequat i inclou paraules clau o termes relacionats.

6. Alt Text: o text alternatiu

És una etiqueta fonamental per identificar imatges mitjançant la lectura de metadades i gràcies a aquesta etiqueta podrem indicar més informació als navegadors. Serveix perquè Google sàpiga sobre què tracta la imatge ja que l'algorisme no pot analitzar el contingut per píxels (de moment). És útil per ser interpretada en accessibilitat (traduir atl text a veu per a persones invidents) i per descomptat en usabilitat, ja que si no carrega la imatge (zones de poca cobertura) almenys podrem veure al text Atl text que tracta aquesta imatge. Convé fer servir paraules clau també en aquesta etiqueta HTML i ser concís per descriure el contingut de la imatge. Principalment ens fixarem a oferir contingut addicional a la imatge emplenant els camps title y descripció y text alternatiu, tractant dincloure la paraula clau principal o sinònims.

Imatges editor wordpress

7. Descripció

Del mateix com que amb l'etiqueta title, pots fer servir l'etiqueta longdesc per aportar més informació per als motors de cerca.

8. Context de la imatge

És important ubicar-ne una imatge dins del contingut apropiat. Com més relació guardeu la imatge amb el contingut on s'ubica millor serà el nostre posicionament. Encercla la imatge de contingut relacionat sent la temàtica del contingut on figuri aquesta imatge ja que això aportarà un valor semàntic més gran per als motors de rastreig, a més de completar adequadament la informació per a l'usuari.

9. Crear un Sitemap imatges

Amb eines com Screaming Frog, podem crear mapes exclusius per a les imatges. Enviant aquest Mapa del lloc d'imatge a l'índex de Google mitjançant Search Console facilitarem el rastreig d'imatges.

10. No publicar imatges de tercers

No facis servir imatges enllaçades d'altres web's. D'aquesta manera evitarem errors 40X o redireccionaments innecessaris. Què passa si eliminen aquesta imatge o la canvien de directori? I si la imatge que ens ofereixen té una mida o un pes inapropiat? Doncs que la càrrega del recurs seria més lenta, el nostre marc hauria de reescalar la imatge (més temps de càrrega) i, per descomptat, no volem errors 40X que no puguem controlar.

Per a la edició d'imatges podem fer servir qualsevol eina de retoc fotogràfic com Photoshop. També hi ha altres eines en línia com Befunky, que et permet editar imatges online de manera senzilla.

SEO en imatges a WordPress

WordPress presenta una eina a la seva interfície principal per a la gestió d'imatges. És la coneguda biblioteca de mitjans. Hi podrem pujar, eliminar o editar imatges del nostre lloc web.

L'eina és molt bàsica però ens permet gestionar les imatges de manera senzilla. Evidentment, en molts casos necessitem ampliar les capacitats de gestió d'imatges mitjançant plugins, però tractarem que siguin els menys possibles.

El més important és tenir organitzada la nostra biblioteca per la qual cosa hem de fer servir per a les nostres imatges sempre noms descriptius, curts i que incloguin la paraula clau principal del contingut o sinònims.

Organitza totes les imatges en un mateix directori de manera que puguis tenir sempre totes les imatges fàcilment localitzables.

Plugins per a imatges a WordPress

És habitual trobar-nos molta informació sobre plugins per millorar el SEO en imatges a WP però el cert és que, si seguim les 10 recomanacions de dalt, no hauríem de necessitar-ne gairebé cap. Uns dels principals errors amb què solem bregar cada dia és l'ús de plugins innecessaris, sempre que hàgim fet un tractament adequat d'imatges.

No obstant això, a continuació us expliquem els plugins que fem servir actualment a Millennials Consulting per al tractament d'imatges.

Activa la substitució de suports

Plugin molt útil per substituir imatges des de la biblioteca de mitjans.

BJ Lazy Load

Activa la "càrrega mandrosa d'imatges" afavorint la càrrega ràpida de la nostra pàgina web.

Optimitzador.oi

Comprimeix automàticament les imatges a mesura que les pugem a la biblioteca de mitjans. Fes servir un algorisme lossy.

Eines per millorar el posicionament d'imatges

Un dels grans descobriments del darrer any ha estat l'aparició d'eines que ens ajuden a indexar i millorar el posicionament de les nostres imatges com el cas de CTRBOX. Aquesta app funciona de manera que pot registrar com és l'evolució del posicionament de les nostres imatges als resultats de cerca a més d'ajudar-nos a millorar les posicions als rànquing de Google.

ctr box

En el següent exemple, es pot veure com en tan sols un mes de prova aconseguim posicionar una imatge al top 3 de Google.

posicionament d'imatges ctr box

SEO i Geolocalització d'imatges

Geolocalitzar les imatges consisteix a afegir-hi una sèrie de metadades de geoposició per oferir més informació als robots de rastreig. Com ja sabem, Google és capaç de rastrejar la informació de les imatges de manera que aportant dades de posició podem millorar el nostre SEO Local.

A continuació, veurem com afegir aquestes metadades a les nostres imatges a partir de l'eina Tool Geo Img en 3 simples passos.

  1. Arrossega una imatge sobre el quadre blau.
  2. Selecciona el cursor de posició dins del mapa sobre el lloc que vulguis.
  3. Introdueix en els camps inferiors metadades com ara el nom o la descripció i descarrega la imatge.

Eina per afegir dades de geolocalització imatges

Com veiem més avall, si cliquem sobre les propietats de la imatge, veiem que ara ja apareixen aquestes metadades.

Geolocalització en metadades d'imatges

Conclusions

És innegable que loptimització dimatges millora el posicionament i la velocitat càrrega del nostre lloc web i que la majoria de les vegades emprarem imatges en el nostre contingut. Si no en tenim cura des del principi i no seguim una metodologia clara tindrem un embolic d'imatges difícil de gestionar, a més d'estar perdent una bona oportunitat per posicionar-les a Google.

Per això us recomanem organitzar les vostres imatges abans de pujar-les a la web i aplicar de forma rutinària millores per a l'optimització d'imatges.

Eines SEO amb les que treballem

seranking logo
Ahrefs logo
screaming frog logo
analytics logo
logotip de sistrix

Fonts

https://developers.google.com/search/docs/appearance/google-images?hl=es

Resum
programari image
Valoració de l'autor
1star1star1star1star1star
Valoració d'usuari
5 basat en 15 vots
Nom dek Programari
WP
Sistema operatiu
WEB
Programari Category
SEO
Preu
EUR 0
Pàgina de destinació

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

Beatriz Saavedra Santos
Beatriz Saavedra Santos
23. Maig, 2024.
Equip immillorable, disponibilitat absoluta, servei de 10. Han fet allò impossible en temps rècord. Gràcies per tot.
Walter Bulnes
Walter Bulnes
8. Maig, 2024.
Un gust saludar-los, som franquiciat Chuck E. Cheese per a Hondures, vam tenir l'oportunitat de desenvolupar el Pla SEO amb Millennials el qual doncs ha estat molt favorable, de la nostra part molt agraïts i conformes amb la feina feta pels consultors que ens van donar acompanyament (Álvaro Poveda/Enrique Monzó) molt professionals, molt assertius, puc recomanar-los per a possibles clients que els qui vulguin aquest acompanyament.
Daniel Suárez
Daniel Suárez
17. Abril, 2024.
Hem col·laborat amb Millennials Consulting per a la implantació de CRM i altres mòduls de Zoho. L'experiència ha estat molt positiva, destacant-ne el professionalisme i el coneixement. L'equip de Millennials es va adaptar bé a les nostres necessitats, assegurant una integració eficient i sense contratemps. A més, ens van assistir amb el procés per obtenir subvencions del Kit Digital, cosa que apreciem molt. Recomano a Millennials Consulting als que necessitin implementar solucions de Zoho eficaçment.
Grup Retiro
Grup Retiro
17. Abril, 2024.
Hem treballat molt bé amb ells. Molt bona organització de projecte i disponibilitat. El nostre consultor de CRM José Iñesta sempre ens ha guiat i aconsellat de manera molt encertada. Totalment recomanables
Zine Hostaleria
Zine Hostaleria
22. Març, 2024.
Josep va mostrar un profund coneixement del CRM i una gran habilitat per adaptar-lo a les nostres necessitats específiques. Ens va guiar de manera efectiva a través de la implementació de bluePrints, fluxos de treball i camps en diferents mòduls, brindant-nos solucions i consells útils per al nostre negoci. Gràcies per la teva paciència i dedicació!

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

foto equip millennials 2023
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.
0 %

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Raimundo Fernández Villaverde, 61, 5è Iz, 28003 Madrid

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

Gualdalajara - Mèxic

Còrdova 2562, Providència 3a. Secc, 44630.

Vitacura - Xile

Av tabancura 1515 Oficina 309, 7630000 Vitacura.

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS