Segments a Google Analytics

Segments a Google Analytics

Julián Sánchez
Julián Sánchez
Aprendre a crear segments a Google Analytics pot incrementar els nostres beneficis ajudant-nos a posar el focus de la nostra estratègia SEO on realment importa.
segments google analytics seo

En moltes de les estratègies SEO que podem dur a terme és fonamental el mesurament de l'analítica web per avaluar què està passant i quines mesures cal aplicar per millorar la nostra estratègia. En aquest punt, és molt important saber segmentar el trànsit web i conèixer els Segments de Google Analytics pot donar un gran impuls a la presa de decisions.

Què són els segments SEO?

Els segments a SEO són agrupacions del contingut i del trànsit web amb l'objectiu d'avaluar el rendiment d'una part de la nostra web. Segmentar els nostres trànsit i creuar aquesta informació juntament amb la conversió d'objectius pot marcar la diferència en la manera dinterpretar la informació del trànsit web.

Un exemple podria ser avaluar el trànsit de la nostra botiga. Si totes les urls de la nostra zona de botiga contenen “/producte/” podem crear un segment per analitzar el trànsit només d'aquestes urls. De vegades no totes les urls que volem analitzar segueixen el mateix patró. En aquest cas haurem de fer servir expressions regulars per crear el nostre segment.

Importància de la segmentació a SEO

De vegades, treballem amb webs que tenen diferents àrees i estratègies i ens interessa diferenciar quin rendiment està donant cadascuna.

Si tenim una web amb un ecommerce i un blog però no sabem la conversió que ens reporta cada àrea haurem de segmentar per zones per intentar analitzar. Per exemple, un total de 20.000 visites al mes volem saber on es mouen els usuaris i d'on procedeixen. En aquest cas podem segmentar en primer lloc per tipus de trànsit orgànic i en segon lloc hem de crear un segment per url per veure quants daquests usuaris provinents de trànsit orgànic acaben, per exemple, a la botiga (url /productes/).

segment usuaris a la botiga

D'aquesta manera podem conèixer quines parts de la web necessiten millores i ens dóna una idea de quin tipus d'estratègia SEO hem de dur a terme.

Si no apliquem segmentació, estaríem estudiant la web com un tot i ens resultaria impossible conèixer l'evolució de certes àrees de la web. A l'exemple anterior, el propòsit de conèixer com ha estat l'evolució del trànsit web dins dels productes.

Tipus de Segments SEO

En resum, podem fer servir els següents tipus de segmentació

  • Per tipologia d'urls
  • Per fonts de trànsit
  • Per estratègia

Segments per tipologia d'urls

Com a l'exemple anterior, podem agrupar totes les urls del nostre lloc web seguint un patró de manera que puguem estudiar el comportament d'usuari dins aquest grup d'urls.

Segments per font de trànsit

Si hem fet campanyes de publicitat en mitjans, a Google Ads o altres fonts de trànsit, convé diferenciar-les de la resta d'urls per estudiar-ne l'impacte, per exemple, quants usuaris provinents d'un anunci en un diari han fet alguna conversió a la web. En aquest cas, segmentaríem per font o mitjà.

Segments per estratègia

En aquest cas convé agrupar zones de la web segons la intenció. Podem analitzar només el trànsit de la home page, de les categories de producte, per urls amb una certa nomenclatura… Un bon exemple és filtrar el trànsit per idioma. En cas de tenir una web amb una estructura d'idiomes per subcarpetes, podem segmentar el trànsit per urls tipus /en/, /it/ etc D'aquesta manera podem veure el total del trànsit en cada idioma i avaluar-lo per prendre certes decisions.

Tipus de segments Google Analytics

Per defecte Google Analytics ens ofereix una sèrie de segments predefinits, però nosaltres podem crear segments personalitzats.

Alguns d'ells són:

  • Trànsit de pagament
  • Trànsit de tauletes
  • Trànsit directe
  • Trànsit orgànic
  • ...

Pots seleccionar dins la llista per veure la resta.

seleccionar segment seo
tipus de segments GA

Com crear segments a Google Anlytics?

La manera de crear segments a Google Analytics dependrà del tipus de segment. Quan tinguem urls amb un patró diferenciat és relativament senzill poder crear un segment personalitzat. Seguint l'exemple anterior, si volem mesurar el trànsit dins la zona de botiga farem servir les urls que facin referència a les zones de la web de botiga, com a producte, categoria de producte… com veiem a la imatge inferior.

crear segment google analytics

Seleccionem afegir segment / crear segment / condicions. En accions d'esdeveniment seleccionem "pàgina" o "pàgina de destinació"/ al següent camp "comença per" i finalment introduïm el fragment d'url pel qual identifiquem el grup de continguts: "/botiga/", "/productos/" etc…

D'aquesta manera, quan volem mesurar, per exemple, l'adquisició d'usuaris, el percentatge de rebot... seleccionarem el segment estratègic que ens interessi analitzar.

Com veure els segments a Google Analytics?

Un cop tenim clar què volem analitzar i quins segments necessitem, només cal seleccionar el segment i establir un període de temps. És aquest cas, és important fer la comparativa amb un altre període de temps, amb el mes anterior, mateix mes però de l'any anterior o qualsevol període de temps que ens interessi.

Títol
Crear segments a Google Analytics
Nom de l'article
Crear segments a Google Analytics
Descripció
Aprendre a crear segments a Google Analytics pot incrementar els nostres beneficis ajudant-nos a posar el focus de la nostra estratègia SEO on realment importa.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting
Logo

CONTACTA AMB NOSALTRES

Comença avui mateix a optimitzar i fer créixer el teu negoci!

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

Eduardo Zulaica
Eduardo Zulaica
22. Març, 2023.
Jessica Assaf, part de l'equip de Milennials Consulting, ha realitzat un treball excepcional per a la meva empresa 360 Hotel Management, en la promoció dels nostres cursos de Màrqueting Digital i Revenue Management per a Hotels. El seu compromís i dedicació varen ser notables, demostrant habilitats excepcionals per entendre les nostres necessitats empresarials i crear solucions personalitzades. Gràcies a la seva experiència vam poder automatitzar i professionalitzar tot, arribant a una audiència més àmplia i atreure nous clients. En general, Jessica és una professional apassionada, compromesa i altament eficient a la seva feina. El seu treball ha estat essencial per a lèxit de la nostra empresa, sent recordat per molt temps. Si busques un equip de màrqueting amb habilitats excepcionals, definitivament recomanaria a Jessica Assaf i Milennials Consulting.
360 Hotel Management
360 Hotel Management
22. Març, 2023.
Com a part de l'equip de 360 ​​Hotel Management, hem tingut el plaer de treballar amb Jessica Assaf com a consultora. Jessica ha demostrat un treball excepcional en la implementació i l'optimització de les nostres eines de màrqueting i gestió de clients. Específicament, volem destacar el seu treball a Zoho i Active Campaigns. Jessica ha treballat àrduament per personalitzar i optimitzar aquestes plataformes per a les nostres necessitats, cosa que ens ha permès millorar significativament la nostra gestió de clients i augmentar el nostre abast en línia. A més, la seva capacitat per entendre i resoldre ràpidament els problemes tècnics que hem enfrontat ha estat invaluable pel nostre equip. Jessica ha demostrat un gran coneixement i experiència en el seu camp, cosa que ha permès que la nostra empresa avanci a passos de gegant en la implementació de noves tecnologies i eines de màrqueting. En resum, estem molt agraïts pel treball excepcional que Jessica ha realitzat com a consultora per a 360 Hotel Management.
Fèlix Zulaica Aristi
Fèlix Zulaica Aristi
22. Març, 2023.
És la segona vegada que tenim una consultoria de Zoho (CRM i Campaigns) per optimitzar les nostres accions de cara a vendre més i millor. La primera va ser fa 3-4 anys i la segona la vam acabar (amb Kit Digital) Jessica Assaf, la vam conèixer de l'anterior, ha estat molt eficient, hem canviat moltes coses i la vida professional ens resultarà més fàcil de cara a vendre els cursos de 360 ​​Hotel Management. Gràcies!
Valeo Management Spain
Valeo Management Spain
15. Març, 2023.
No podríem estar més contentes amb la feina de l'equip de Millennials Consulting, especialment amb Jessica i Diana que ens han donat un suport excepcional. Són un equip molt professional, resolutiu i dinàmic. La veritat és un plaer treballar amb elles i esperem continuar col·laborant.
ANA GONZALEZ
ANA GONZALEZ
6. Març, 2023.
La nostra experiència és molt positiva. Grans professionals i hem pogut constatar de la seva feina resultats.
Ramón Suárez Muñoz
Ramón Suárez Muñoz
22. Febrer, 2023.
Vam implementar zoho books i va ser un plaer treballar amb Esther, Jesús i Benjamí. Es nota que són experts en allò que fan i amb una gran predisposició i actitud, a més d'un gran carisma i tracte proper. Si contractem més mòduls de zoho us contactaré segur. Gràcies!
Ponts de llum
Ponts de llum
17. Febrer, 2023.
La meva experiència és d'excel·lent, primer per la seva professionalitat, la seva dedicació als projectes i pel seu tarannà humà, un veritable luxe
Jose G Marin
Jose G Marin
10. Febrer, 2023.
TREBALLAR AMB MILLENIALS CONSULTING ENS HA PERMÈS MILLORAR LA NOSTRA EFICIÈNCIA I CLARITAT D'ESTRATÈGIES. L'EQUIP AMB ESTIBEIXEN, IAGO I DAMIAN, HA CREAT UN AMBIENT CALIT, SINÈRGIC I AMB CLARITAT I COMPLIMENT D'OBJECTIUS. AQUESTA SENT UNA EXPERIÈNCIA MOLT GRATIFICANT I D'EXIT PROFESSIONAL
javi btk
javi btk
18. Gener, 2023.
Molt bona atenció. Contesten ràpid i són eficients. Estem molt contents!

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

CONTACTA AMB NOSALTRES

APRÈN AMB NOSALTRES

millora el SEO del teu Negoci

El nostre curs SEO està indicat principalment per aprendre i aplicar al teu negoci online principis bàsics del SEO. Posicionaràs el teu negoci de manera local. En poques setmanes el teu negoci online augmentarà la visibilitat y el nombre de visites a la teva web.

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

zoho desk 2023
Álvaro Poveda Pérez

El nou Zoho Desk 2023

Vols conèixer totes les novetats que presentarà Zoho Desk el 2023? Aquí trobareu informació d'interès sobre aquesta eina.

LES NOSTRES SEUS

Madrid

C. Francisco Abril, 17, 4t, 28007

Novelda - Alacant ​

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, Col. Centre, 45100

CONTACTA AMB NOSALTRES

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals .

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

EL NOSTRE EQUIP

EL NOSTRE EQUIP

jesus garcia equip

Jesús

García

Gerent

bernar equip

Bernar

García

Consultor Comercial

Dpt Comercial

Alexandre trujillo equip

Alejandro

Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

miguel equip

Miquel B.

Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

jessica equip

Jessica

Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

damian equip

Damià

Melendrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

eliana equip

Eliana

Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

irene bernardini

Irene

Bernardini

Especialista ERP

Dpt. ERP

estivin equip

estiben

Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

venus àries equip

Venus

Arias

Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

diana equip

Diana

Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

esther equip

Esther

Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

tony equip

De Tony

Owen

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

jose equip

José

Inyesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

marta equip

Marta

Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

julian equip

Julián

Sánchez

SEO Manager Especialista en Analítica

Dpt. SEO

Alejandro Sanchez equip

Alejandro

Sánchez

SEO                    Especialista a OnPage

Dpt. SEO

Alvaro equip

Álvaro

Poveda

SEO                    Especialista en Continguts

Dpt. SEO

jesus cazorla equip

Jesús

Cazorla

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

benjamin romaní

Benjamí

Romaní

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

fran equip

Fran

Sinó

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

sheila equip

Sheila

botiguer

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

valentina equip

Valentina

Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

gaspar foto equip

Gaspar

Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Ana equip

ANA

Vallejo

Consultora, implantadora

diego garber equip

Diego

Tomàs

desenvolupador

jorge fernandez equip

Jorge

Fernández

desenvolupador

jesus garber equip

Jesús

García

desenvolupador

ignasi equip

Ignacio

Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

Julià. V

Fernández

desenvolupador

Vicente Ares

Vicente

Ares

Especialista en requeriments legals i subvencions

alba mastic

Alba

Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

Xavi

Agut

Consultor Web

fernant foto equip

Fernando 

Lopez

Especialista legal

mariana foto equip

Mariana

Hernández

RR.PP

Iago

Fernández

ADS

Jesús-Alamo

Jesús 

Àlamo

consultor

jennifer cutilles

Jennifer

Fustes

consultor

Dpto. Qualitat

irene riolobos

Irene

Riolobus

consultor

Dpto. Qualitat

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

equip youtube millennials

Continua aprenent al nostre canal de Youtube

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO

Xateja amb nosaltres
Millennials Consulting
Hola!
En què podem ajudar-te?