Segments a Google Analytics

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Segments a Google Analytics

Julián Sánchez
Julián Sánchez
Aprendre a crear segments a Google Analytics pot incrementar els nostres beneficis ajudant-nos a posar el focus de la nostra estratègia SEO on realment importa.
segments google analytics seo

En moltes de les estratègies SEO que podem dur a terme és fonamental el mesurament de l'analítica web per avaluar què està passant i quines mesures cal aplicar per millorar la nostra estratègia. En aquest punt, és molt important saber segmentar el trànsit web i conèixer els Segments de Google Analytics pot donar un gran impuls a la presa de decisions.

Què són els segments SEO?

Els segments a SEO són agrupacions del contingut i del trànsit web amb l'objectiu d'avaluar el rendiment d'una part de la nostra web. Segmentar els nostres trànsit i creuar aquesta informació juntament amb la conversió d'objectius pot marcar la diferència en la manera dinterpretar la informació del trànsit web.

Un exemple podria ser avaluar el trànsit de la nostra botiga. Si totes les urls de la nostra zona de botiga contenen “/producte/” podem crear un segment per analitzar el trànsit només d'aquestes urls. De vegades no totes les urls que volem analitzar segueixen el mateix patró. En aquest cas haurem de fer servir expressions regulars per crear el nostre segment.

Importància de la segmentació a SEO

De vegades, treballem amb webs que tenen diferents àrees i estratègies i ens interessa diferenciar quin rendiment està donant cadascuna.

Si tenim una web amb un ecommerce i un blog però no sabem la conversió que ens reporta cada àrea haurem de segmentar per zones per intentar analitzar. Per exemple, un total de 20.000 visites al mes volem saber on es mouen els usuaris i d'on procedeixen. En aquest cas podem segmentar en primer lloc per tipus de trànsit orgànic i en segon lloc hem de crear un segment per url per veure quants daquests usuaris provinents de trànsit orgànic acaben, per exemple, a la botiga (url /productes/).

segment usuaris a la botiga

D'aquesta manera podem conèixer quines parts de la web necessiten millores i ens dóna una idea de quin tipus d'estratègia SEO hem de dur a terme.

Si no apliquem segmentació, estaríem estudiant la web com un tot i ens resultaria impossible conèixer l'evolució de certes àrees de la web. A l'exemple anterior, el propòsit de conèixer com ha estat l'evolució del trànsit web dins dels productes.

Tipus de Segments SEO

En resum, podem fer servir els següents tipus de segmentació

  • Per tipologia d'urls
  • Per fonts de trànsit
  • Per estratègia

Segments per tipologia d'urls

Com a l'exemple anterior, podem agrupar totes les urls del nostre lloc web seguint un patró de manera que puguem estudiar el comportament d'usuari dins aquest grup d'urls.

Segments per font de trànsit

Si hem fet campanyes de publicitat en mitjans, a Google Ads o altres fonts de trànsit, convé diferenciar-les de la resta d'urls per estudiar-ne l'impacte, per exemple, quants usuaris provinents d'un anunci en un diari han fet alguna conversió a la web. En aquest cas, segmentaríem per font o mitjà.

Segments per estratègia

En aquest cas convé agrupar zones de la web segons la intenció. Podem analitzar només el trànsit de la home page, de les categories de producte, per urls amb una certa nomenclatura… Un bon exemple és filtrar el trànsit per idioma. En cas de tenir una web amb una estructura d'idiomes per subcarpetes, podem segmentar el trànsit per urls tipus /en/, /it/ etc D'aquesta manera podem veure el total del trànsit en cada idioma i avaluar-lo per prendre certes decisions.

Tipus de segments Google Analytics

Per defecte Google Analytics ens ofereix una sèrie de segments predefinits, però nosaltres podem crear segments personalitzats.

Alguns d'ells són:

  • Trànsit de pagament
  • Trànsit de tauletes
  • Trànsit directe
  • Trànsit orgànic
  • ...

Pots seleccionar dins la llista per veure la resta.

seleccionar segment seo
tipus de segments GA

Com crear segments a Google Anlytics?

La manera de crear segments a Google Analytics dependrà del tipus de segment. Quan tinguem urls amb un patró diferenciat és relativament senzill poder crear un segment personalitzat. Seguint l'exemple anterior, si volem mesurar el trànsit dins la zona de botiga farem servir les urls que facin referència a les zones de la web de botiga, com a producte, categoria de producte… com veiem a la imatge inferior.

crear segment google analytics

Seleccionem afegir segment / crear segment / condicions. En accions d'esdeveniment seleccionem "pàgina" o "pàgina de destinació"/ al següent camp "comença per" i finalment introduïm el fragment d'url pel qual identifiquem el grup de continguts: "/botiga/", "/productos/" etc…

D'aquesta manera, quan volem mesurar, per exemple, l'adquisició d'usuaris, el percentatge de rebot... seleccionarem el segment estratègic que ens interessi analitzar.

Com veure els segments a Google Analytics?

Un cop tenim clar què volem analitzar i quins segments necessitem, només cal seleccionar el segment i establir un període de temps. És aquest cas, és important fer la comparativa amb un altre període de temps, amb el mes anterior, mateix mes però de l'any anterior o qualsevol període de temps que ens interessi.

Títol
Crear segments a Google Analytics
Nom de l'article
Crear segments a Google Analytics
Descripció
Aprendre a crear segments a Google Analytics pot incrementar els nostres beneficis ajudant-nos a posar el focus de la nostra estratègia SEO on realment importa.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

English Today SL
English Today SL
3. Juliol, 2023.
Estem molt contents amb el resultat. És cert que des que vam fer l'acord i vam signar han passat uns mesos d'espera, però un cop començat el projecte ha estat molt ràpid. Va costar una mica centrar allò que per a nosaltres era prioritat, però després d'alguna reunió tot va anar bé. Bona experiència i continuarem treballant amb ells.
Sergio Jimenez Rodriguez
Sergio Jimenez Rodriguez
22. Juny, 2023.
totalment recomanable
Myriam Sanchez
Myriam Sanchez
7. Juny, 2023.
Moltes gràcies per tot l'ensenyament i la paciència que van tenir. Increïble l'aprenentatge que vaig tenir amb vosaltres aquests mesos. Mil gràcies per tant!!!
Sense més Barreres
Sense més Barreres
1. Juny, 2023.
Un servei molt proper que fa que entenguin millor que vols i necessites per al teu negoci. Agrair sobretot a Alejandro Sánchez l'interès mostrat pel projecte.
Gonzalo Berrazueta
Gonzalo Berrazueta
1. Juny, 2023.
Molt bon servei de tot l´equip. Especial esment a Josep que és un crac.
Sara Monge
Sara Monge
3. Maig, 2023.
Treballar amb Eliana ha estat un gust. M'ha anat explicant tot molt bé i resolent tots els dubtes sobre el projecte per poder implementar-lo a l'empresa de la millor manera possible.
VIATGES ALAYCA
VIATGES ALAYCA
24. Abril, 2023.
Com sempre un plaer treballar amb Millennials Consulting, el seu equip està ple de professionals que t'ajuden en tot moment. No pots estar a les millors mans que a les d'ells. Tornaria a repetir.
Faig Peregrinacions Viatges
Faig Peregrinacions Viatges
24. Abril, 2023.
Ha estat un plaer treballar amb ells, ens han ajudat a posicionar la nostra web a les primeres posicions de Google ia augmentar amb això el nostre trànsit i conversions a la web. No hi podem estar més encantats. Un 10.
Central Tci
Central Tci
10. Abril, 2023.
Molt contents amb Diana i tot el seu equip

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Carrer Basílic, 15-17 1r Esq. 28020

Novelda - Alacant

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, 45100

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals .

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

jesus garcia equip

J.García

Gerent

Alexandre trujillo equip

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

miguel equip

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

irene bernardini

I. Bernardini

Especialista ERP

Dpt. ERP

jessica equip

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

eliana equip

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

esther equip

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

estivin equip

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

diana equip

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

gaspar foto equip

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Jesús-Alamo

J. Àlber

consultor

Dpto. Operacions

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

benjamin romaní

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

julian equip

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Alejandro Sanchez equip

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda Pérez

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlos

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

enrique

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

fran equip

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

sheila equip

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

valentina equip

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

vencedor millennials consulting

V. Cirerer

Consultor i implantador

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

irene riolobos

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

jennifer cutilles

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

foto natalia millennials consulting

N. Taula

Consultora i implantadora

Carolina millennials consulting

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

Iván

I. Puche

Consultor i implantador

Oscar millennials consulting

O. Muñoz

Consultor i implantador

Javi_MC (1)

J. Navarro

desenvolupador

Dpto. IT

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

ZOHOLICS ICONA (1)

Zoholics 2023

codis Descomptes entrades zoholics, espanya Xile i mèxic

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO