Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Què és un ERP?

Picture of Bernardino García Gil
Bernardino Garcia Gil
T'agradaria conèixer què és un ERP i tot el que pot aportar a la teva empresa? Aquí t'expliquem tot el que cal saber sobre això.
Integració Zoho Books amb Contasol
Continguts

Què és un Sistema ERP i per a què serveix?

ERP són les sigles per definir “Enterprise Resource Planning” (Sistema de Planificació de Recursos Empresarials). Aquest relatiu nou sistema es basa en la planificació i l'organització virtual de les diferents àrees empresarials: Producció, logística, comptabilitat, inventari, enviaments, entre d'altres.
La finalitat d'utilitzar El Sistema ERP en els negocis és donar suport als diferents clients i emprenedors per ajudar els sobtats problemes que puguin aparèixer a la seva empresa i buscar les solucions més immediates. Així com minimitzar costos en el maneig de la informació empresarial. En aquest post t'explicarem a nivell de detall tot el que hagis de saber per aplicar aquest gran sistema i tots els beneficis que et pot oferir.

Característiques d'un sistema ERP

 • Accediu a una base de dades centralitzada per prendre captura de totes les qualitats i debilitats que pot arribar a tenir una empresa.
 • Podràs estructurar tota la feina de l'empresa a través de mòduls que faciliten les tasques assignades sent una càrrega menys per als encarregats del negoci.
 • Mitjançant els codis del programari del programa podràs configurar cada mòdul de la teva empresa com més et convingui.
 • Bona interacció entre els components del sistema ERP.
 • Mitjançant coneixements previs podràs sincronitzar tots els departaments de la teva empresa entre ells.

Objectius d'un sistema ERP

 • Permet l'accés de manera oportuna a tota la informació de l'empresa, a més que es pot restringir fins a cert punt depenent del tipus d'usuari de la teva empresa.
 • Ajuda a optimitzar els processos de la teva empresa.
 • Eliminar processos innecessaris de l'empresa que requereixin costos alts.

Nota IMPORTANT
Perquè un sistema ERP funcioni de manera correcta cal ajustar-se a les necessitats de l'empresa.
Però… Com saber-ho? A Millennials Consulting oferim una consultoria gratuïta de 30 minuts, els quals ens serviran per determinar quin sistema ERP s'adapta a les teves necessitats, personalitzant al màxim l'ERP per a la fàcil implementació i gestió dels empleats de la teva empresa.
“Perquè sabem que tothom vol tenir un Ferrari però és clar… primer cal saber conduir-lo per arribar a la meta”.
Contacta amb nosaltres.

Avantatges i desavantatges del Sistema ERP

Avantatges:

 • Minimitzar costos: En el moment d'implementar totes les estratègies del sistema ERP es notarà la reducció de costos a diverses àrees de l'empresa ja que el Sistema permet simplificar en un sol lloc les tasques a complir alguns departaments.
 • disponibilitat: Mitjançant configuracions podràs accedir al control de la plataforma des de diversos dispositius alhora per així treballar en benefici de la teva empresa en qualsevol lloc on trobis.
 • Es pot integrar: És una de les qualitats més importants del sistema, ja que ofereix la capacitat d'integrar en un sol programa diferents seccions i departaments de tota una empresa. Quan totes aquestes àrees s'ajunten, s'hi poden treballar de manera més senzilla i alhora s'economitza.
 • visibilitat: Amb aquest sistema i la col·laboració d'algunes persones de l'empresa es poden assignar feines i tasques de manera molt més eficaç i ràpida. El Sistema ERP analitza tots els àmbits empresarials perquè prenguis les millors decisions en benefici d'aquesta.
 • personalitzable: El sistema d'ERP és capaç de treballar amb qualsevol tipus d'empresa sense cap mena de problema, per la qual cosa podràs demanar els mòduls que més et convinguin sense preocupacions.
 • planificació: En estar en temps real i estudiar la informació precisa i comprovada que ofereix el sistema ERP contribueix a millorar la presa de decisions davant de qualsevol problema que es pugui presentar al teu negoci.
 • eficàcia: La manera de realitzar feines i de controlar les diferents àrees del teu negoci mai no havia estat tan fàcil com amb aquest Sistema d'ERP.

desavantatges:

 • Inici de costos: El Sistema ERP no és compatible amb tots els equips, per tenir-los t'has de capacitar amb alguns equips nous ja que el programari ho requereix. En cas contrari, el programa pot ser el que no s'esperava i no proveir cap tipus de benefici a l'empresa.
 • capacitació: El programa de sistema ERP no és difícil de manejar però el seu temps de capacitació als treballadors pot arribar a ser una mica tediós i portar-se molt de temps. Encara que sigui un procés exhaustiu, és necessari per evitar inconvenients i danys al programa.
 • Temps: Actualitzar i configurar els mòduls de l'empresa per complir les necessitats de l'empresa pot trigar molt de temps, així com implementar tota l'estructura del programa per a totes les àrees i treballadors que es trobin a tot l'entorn empresarial.

Quines empreses necessiten un sistema ERP?

 • Clíniques i qualsevol centre de salut ja sigui públic o privat.
 • Empreses relacionades a la distribució i venda de productes de farmàcia.
 • Empreses de qualsevol tipus de transport de producte: Missatgeries, magatzems i transportistes.
 • Productors de qualsevol tipus de bé material (Fabricant de cotxes o peces per a aquests, electrodomèstics, equips tecnològics, empaquetatges i envasos, botiga de joguines, papereria, roba, entre altres).
 • Departaments que treballin amb els drets i els recursos humans.
 • Empreses vinculades amb els diners i les finances: Comercialitzadors de productes quant a finances, venedors, bancs i operadors digitals.
 • Restaurants, hotels, lloguer de vehicles, centres esportius, sales de videojocs, esdeveniments festius i qualsevol empresa que es dediqui a l'entreteniment.
 • Venedors de productes, Roba, llar, botigues virtuals, telefonia, carros, articles de la llar entre d'altres.
 • Empreses d´immobiliària i béns arrels.
 • En general, podríem afirmar que pràcticament totes les grans empreses i pimes necessiten un ERP per maximitzar i optimitzar el flux de treball estalviant costos i permetent a l'empresa ser més productiva.

Un ERP té com a finalitat reduir els temps de respostes quant a decisions que marquin un punt ia part en el futur de la teva empresa, així com el maneig d'informació 100% eficaç per millorar la interacció dels clients i els costos quant a operacions empresarials.

L'ERP perfecte per a la teva empresa ha de ser capaç de tenir mòduls configurables segons els rols i tasques que compleixi cada usuari empresarial que l'utilitzi. Es recomana que aquest sistema també pugui ser utilitzat des del núvol, això per evitar possibles pèrdues d'informació vital per a l'empresa.

demana la teva consultoria gratuïta de 30 minuts i esbrina que ERP és el que s'adapta a les vostres necessitats.

Títol
Què és un ERP?
Nom de l'article
Què és un ERP?
Descripció
T'agradaria conèixer què és un ERP i tot el que pot aportar a la teva empresa? Aquí t'expliquem tot el que cal saber sobre això.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

Beatriz Saavedra Santos
Beatriz Saavedra Santos
23. Maig, 2024.
Equip immillorable, disponibilitat absoluta, servei de 10. Han fet allò impossible en temps rècord. Gràcies per tot.
Walter Bulnes
Walter Bulnes
8. Maig, 2024.
Un gust saludar-los, som franquiciat Chuck E. Cheese per a Hondures, vam tenir l'oportunitat de desenvolupar el Pla SEO amb Millennials el qual doncs ha estat molt favorable, de la nostra part molt agraïts i conformes amb la feina feta pels consultors que ens van donar acompanyament (Álvaro Poveda/Enrique Monzó) molt professionals, molt assertius, puc recomanar-los per a possibles clients que els qui vulguin aquest acompanyament.
Daniel Suárez
Daniel Suárez
17. Abril, 2024.
Hem col·laborat amb Millennials Consulting per a la implantació de CRM i altres mòduls de Zoho. L'experiència ha estat molt positiva, destacant-ne el professionalisme i el coneixement. L'equip de Millennials es va adaptar bé a les nostres necessitats, assegurant una integració eficient i sense contratemps. A més, ens van assistir amb el procés per obtenir subvencions del Kit Digital, cosa que apreciem molt. Recomano a Millennials Consulting als que necessitin implementar solucions de Zoho eficaçment.
Grup Retiro
Grup Retiro
17. Abril, 2024.
Hem treballat molt bé amb ells. Molt bona organització de projecte i disponibilitat. El nostre consultor de CRM José Iñesta sempre ens ha guiat i aconsellat de manera molt encertada. Totalment recomanables
Zine Hostaleria
Zine Hostaleria
22. Març, 2024.
Josep va mostrar un profund coneixement del CRM i una gran habilitat per adaptar-lo a les nostres necessitats específiques. Ens va guiar de manera efectiva a través de la implementació de bluePrints, fluxos de treball i camps en diferents mòduls, brindant-nos solucions i consells útils per al nostre negoci. Gràcies per la teva paciència i dedicació!

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

foto equip millennials 2023
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.
0 %

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Raimundo Fernández Villaverde, 61, 5è Iz, 28003 Madrid

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

Gualdalajara - Mèxic

Còrdova 2562, Providència 3a. Secc, 44630.

Vitacura - Xile

Av tabancura 1515 Oficina 309, 7630000 Vitacura.

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS