Què és el SEO negatiu? Consells per combatre'l

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Què és el SEO negatiu? Consells per combatre'l

Julián Sánchez
Julián Sánchez
L'ús de tècniques i tàctiques de SEO negatiu als nostres clients és un dels problemes a què ens hem enfrontat a Millennials Consulting en els últims anys.
com combatre el seo negatiu

El SEO negatiu és una pràctica maliciosa que busca perjudicar el posicionament web dun competidor mitjançant tàctiques contraproduents per a la seva optimització en motors de cerca. Aquest article brinda una anàlisi del SEO negatiu, explicant-ne els tipus, la seva eficàcia, com detectar-ho, i proporcionant estratègies per combatre'l i protegir el seu lloc web.

definició de SEO Negatiu

El SEO negatiu comprèn una sèrie de tècniques destinades a danyar la visibilitat dun lloc web en els resultats de cerca. Això s'aconsegueix manipulant els factors que els motors de cerca utilitzen per classificar les pàgines web, i així perjudicar directament els competidors.

És eficaç el SEO Negatiu?

El SEO negatiu pot ser efectiu si el lloc objectiu no està adequadament protegit i monitoritzat. Google i altres motors de cerca han implementat mesures per identificar i neutralitzar aquestes tàctiques, però no sempre són capaços de detectar-les immediatament. Per tant, és crucial prendre mesures proactives per protegir el vostre lloc.

Tipus d'atacs de SEO negatiu

 1. Generació de Backlinks Falsos
  Consisteix en la creació massiva denllaços de baixa qualitat que apunten cap al lloc objectiu, per tal de perjudicar la seva autoritat i fiabilitat davant els motors de cerca.
 2. Contingut Duplicat
  Passa quan es copia el contingut d'un lloc web i es distribueix en múltiples ubicacions a la web, provocant problemes de contingut duplicat que poden afectar negativament el lloc original.
 3. Ressenyes Negatives Falses
  Inclou la creació i publicació de comentaris i ressenyes falses negatives sobre una empresa o lloc web, buscant danyar la seva reputació i dissuadir els clients potencials.
 4. atacs DDoS
  Encara que no està considerat com un atac de SEO negatiu, els atacs de Denegació de Servei Distribuït busquen sobrecarregar el servidor d'un lloc web, fent-ho inaccessible per als usuaris i els motors de cerca.
 5. Clics Falsos a Anuncis
  Generació de clics no legítims als anuncis d'un lloc, cercant esgotar el vostre pressupost publicitari i perjudicar el vostre rendiment en campanyes de publicitat en línia.

Com detectar i comprovar SEO negatiu

En la gran majoria de casos amb els nostres clients, no sempre és senzill detectar un atac de SEO negatiu ja que moltes vegades la baixada de trànsit es deu a altres factors com Updates de Google, competència molt activa o pèrdues de backlinks progressius.

Com funciona la generació de backlinks falsos

La generació de backlinks falsos es realitza a través de xarxes de llocs de baixa qualitat, fòrums, comentaris a blogsi altres mitjans, on es creen enllaços no naturals i spammy que apunten al lloc objectiu.

Com protegir la meva web de backlinks falsos?

La millor defensa és un monitoratge constant i la utilització de l'eina de desautorització de Google, on podeu enviar un informe dels enllaços tòxics perquè siguin ignorats pel motor de cerca.

Eines de Monitorització de Backlinks

Eines com Ahrefs, Moz i SEMrush permeten monitoritzar els backlinks del vostre lloc, ajudant-lo a identificar i avaluar enllaços sospitosos o de baixa qualitat.

Sol·licituds d'Eliminació de Backlinks

Podeu contactar amb els administradors dels llocs que enllacen a la vostra pàgina de manera negativa i demanar l'eliminació d'aquests enllaços. Si aquesta acció no té efecte, podrem fer servir l'eina de desautorització. Google ofereix una eina de desautorització perquè els administradors web puguin informar sobre enllaços no desitjats i demanar que s'ignorin.

Verificació de Contingut Duplicat

Eines com Copyscape poden ajudar a detectar si el contingut del vostre lloc ha estat copiat i distribuït en altres llocs de la web.

Solucions per a Contingut Duplicat

El contingut duplicat pot diluir lautoritat del seu lloc i confondre els motors de cerca sobre quina versió del contingut és la més rellevant. Aquí hi ha estratègies per abordar-ho:

Ús d'etiquetes canonical

Implementament etiquetes canonical per assenyalar els motors de cerca quina és la versió principal duna pàgina i evitar problemes de contingut duplicat.

Sol·licitar l'Eliminació de Contingut Duplicat

Si trobeu que el vostre contingut ha estat copiat sense permís, poseu-vos en contacte amb l'administrador del lloc i sol·liciteu l'eliminació del contingut duplicat.

Com solucionar un atac de reputació en línia

Monitorització de Ressenyes

Hi ha plataformes com ReviewTrackers que faciliten el seguiment de les ressenyes sobre la seva empresa, permetent identificar i respondre a ressenyes negatives falses.

Respondre a Ressenyes Negatives

Oferiu respostes calmades i professionals a les ressenyes negatives, mostrant a altres clients que es pren seriosament els seus comentaris.

Fomentar Ressenyes Positives

Animeu els vostres clients satisfets a deixar ressenyes positives per contrarestar l'impacte de les negatives.

Monitorització de la Reputació Online

Utilitzeu eines de monitorització de reputació per mantenir-se al corrent del que es diu sobre la seva marca en línia.

Combatre ressenyes negatives falses sobre la teva web

Si identifica una ressenya falsa, reporteu-la a la plataforma on va ser publicada, seguint els seus procediments per a l'eliminació de contingut inapropiat.

Promoure Transparència

Oferiu evidència, si és possible, que refute les afirmacions falses realitzades en les ressenyes negatives.

Altres tipus de SEO Negatiu

atacs DDoS

Per protegir-vos dels atacs DDoS, és recomanable utilitzar serveis de mitigació de DDoS com Cloudflare o Akamai, que ajuden a absorbir el trànsit maliciós i mantenir el seu lloc en línia.

Evitar hotlinking

Configureu el vostre servidor per prevenir el hotlinking, que passa quan altres llocs utilitzen els seus recursos directament, robant ample de banda i potencialment perjudicant la seva SEO.

Clics falsos a Google Ads i solucions

Utilitzeu l'eina d'IP Exclusion de Google Ads per bloquejar les adreces IP sospitoses de generar clics falsos i monitoreu regularment el vostre compte per detectar activitat inusual.

Consells per evitar el SEO negatiu

Monitorització Continu

Mantenir un monitoratge constant del seu perfil de backlinks, les ressenyes en línia i el contingut relacionat amb el seu lloc web és essencial. Eines com Google Search Console, Ahrefs, i SEMrush poden ajudar a detectar canvis o patrons inusuals que podrien indicar un atac de SEO negatiu.

Combatre Backlinks Falsos

Els backlinks falsos són una de les armes més comunes a l'arsenal del SEO negatiu. Aquí hi ha passos addicionals que podeu seguir per combatre'ls:

Auditoria de Backlinks

Realitzeu auditories regulars del vostre perfil de backlinks per identificar enllaços sospitosos o de baixa qualitat.

Crear una Llista de Desautorització

Utilitzeu les eines de monitorització de backlinks per crear una llista dels enllaços que voleu desautoritzar i submatar-la a Google.

Monitorització de Nous Backlinks

Establiu alertes per ser notificat quan el vostre lloc rebi nous backlinks, la qual cosa us permet reaccionar ràpidament si detecta activitat sospitosa.

Estratègies Proactives de SEO positiu

En lloc de simplement reaccionar als atacs de SEO negatiu, implement estratègies proactives de SEO positiu per enfortir lautoritat i la fiabilitat del seu lloc. Això inclou la creació de contingut dalta qualitat, lobtenció denllaços de llocs fiables, i loptimització tècnica del seu lloc web.

Assessorament Professional

En alguns casos, pot ser beneficiós buscar lajuda de professionals a SEO que tinguin experiència en la gestió i mitigació del SEO negatiu. Poden proporcionar una avaluació exhaustiva de la situació i desenvolupar una estratègia personalitzada per protegir el vostre lloc i restaurar el seu rendiment en els motors de cerca.

Restauració de la Reputació Online

Restaurar la reputació del vostre lloc després d'un atac de SEO negatiu pot trigar temps, però és crucial per a la recuperació a llarg termini. Aquí hi ha estratègies addicionals per considerar:

Campanyes de Relacions Públiques

Considereu la possibilitat de llançar campanyes de relacions públiques per promoure històries positives sobre la seva marca i contrarestar la narrativa negativa.

Estratègies de Contingut Positiu

Creeu i promogueu activament contingut positiu sobre la vostra marca per millorar la vostra visibilitat en línia i contrarestar el contingut negatiu.

Preguntes freqüents sobre SEO negatiu

Pot el SEO negatiu tenir un impacte a llarg termini?

Sí, si no es detecta i combat a temps, pot tenir conseqüències duradores en el rendiment del vostre lloc en els motors de cerca.

Google penalitza els llocs per SEO negatiu?

Google té algorismes dissenyats per identificar i mitigar limpacte del SEO negatiu, però en alguns casos, pot ser necessari prendre mesures manuals per resoldre el problema.

Què fer si sóc víctima de SEO negatiu?

Monitoreu el vostre perfil de backlinks regularment, utilitzeu eines per detectar contingut duplicat, responeu de manera proactiva a les ressenyes negatives, i considereu la possibilitat de buscar assessorament professional en SEO per a una avaluació i estratègia de mitigació completa.

Conclusió sobre SEO negatiu

El SEO negatiu és una amenaça real i potencialment perjudicial per a la visibilitat en línia i la reputació del seu lloc. No obstant això, amb monitorització constant, estratègies proactives de SEO positiu i una resposta ràpida als atacs, és possible mitigar-ne l'impacte i protegir-ne la presència en línia. Recordeu, la prevenció és clau i estar preparat és la millor defensa contra el SEO negatiu.

Fonts

 • https://es.semrush.com/blog/seo-negativo/
 • https://www.rafasospedra.com/seo-negativo-tecnicas/
 • https://support.google.com/

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

Chitin Sweet Detalls Infantils
Chitin Sweet Detalls Infantils
3. Febrer, 2024.
Ens han ajudat molt a posicionar la web de Belly Painting Alacant. Sens dubte, recomanable! Moltes gràcies!
Marc Rodriguez
Marc Rodriguez
2. Febrer, 2024.
Teníem un gran repte al davant i la veritat és que Benjamí ha complert amb tots i cadascun dels punts que estipulem (encara que semblava impossible). Hem fet el disseny d'un procés a mida per al nostre projecte, cosa que ens ha permès integrar totes les funcionalitats específiques que necessitàvem. I per si no n'hi hagués prou, hem pogut gaudir i divertir-nos pel camí 😉 Espectacular. Gran gran treball, Benja, ja t'aplaudim a l'última reu, per aquí van de nou 👏👏👏👏👏👏👏👏👏.
Oscar Lozano
Oscar Lozano
2. Febrer, 2024.
Ens han ajudat moltíssim a millorar el posicionament SEO de la nostra web, tant ajustant la pròpia pàgina (continguts, paraules clau, etc.) com donant pautes per mantenir-lo en el temps. Com que, a més, ho hem fet amb el kit digital, ens ha sortit molt bé de preu.
Laura Avivar
Laura Avivar
9. Gener, 2024.
Ha estat un plaer treballar amb el Carlos i l'equip. Molt atents i professionals :) He après molt i estic desitjant continuar creixent amb la seva ajuda.
Valeo Management Spain
Valeo Management Spain
29. Desembre, 2023.
No podríem estar més contentes amb la feina de l'equip de Millennials Consulting, especialment amb Jessica, Diana i Benjamí que ens han donat un suport excepcional. Jessica i Diana amb tota la configuració del CRM i amb la formació de Zoho Campaigns i Benjamí amb un dels nostres projectes més importants com és la integració del CRM amb el nostre PMS. Són un equip altament qualificat, molt professional, resolutiu i dinàmic. La veritat és un plaer treballar amb ells i esperem continuar col·laborant.
Jorge Cantó Pérez
Jorge Cantó Pérez
22. Desembre, 2023.
Bon servei, Álvaro ens ha donat un bon servei i de manera molt professional.
Maurici Gil
Maurici Gil
12. Desembre, 2023.
CRM implantat a la nostra empresa en temps record gràcies a Ivan.
English Connection Dues Germanes
English Connection Dues Germanes
12. Desembre, 2023.
La nostra experiència amb Millennials Consulting ha estat genial. En particular, a nosaltres ens han ajudat l'Esther (amb Zoho Books) i l'Iván (amb Zoho CRM). Tots dos han mostrat una gran professionalitat i puntualitat amb tot allò que els hem encarregat. Millenials Consulting ha estat de gran ajuda per a la nostra empresa a l'hora de gestionar l'administració interna i les dades dels nostres clients. 100% recomanable :)

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

foto equip millennials 2023
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Raimundo Fernández Villaverde, 61, 5è Iz, 28003 Madrid

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

Gualdalajara - Mèxic

Còrdova 2562, Providència 3a. Secc, 44630.

Vitacura - Xile

Av tabancura 1515 Oficina 309, 7630000 Vitacura.

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

J.García

Gerent

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Irene_web_2

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

Contractes_web_2

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

Barbie_web_2

I. Bernardini 

Consultora, Implantadora

Dpt. ERP 

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

Puche_web_2

I. Puche

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlicos_web_2

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

Sr_Monzo_web2

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

Un_salut_i_a_cuidar-se

J. Àlber

consultor

Dpto. IT

Benja_web_2

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

Casandra_web_2

J. Navarro

desenvolupador

Dpto. IT

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Victor_web_2

V. Cirerer

Consultor i implantador

Dpto. Comercial

Carolina_web_2

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

Vallecas_web_2

O. Muñoz

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

Cadira_web_s

N. Taula

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

F. Estavillo

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

M. Abad

Subvencions

Dpto. Subvencions

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO