Què és el CTR?【Millora els teus resultats a la serp】

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Què és el CTR? Millora els teus resultats a la Serp

Julián Sánchez
Julián Sánchez
Encara no saps què és el CTR i com funciona? És important a SEO? Aquí t'ho expliquem tot.
que-es-el-ctr

Què és el CTR i com millora els resultats a la SERP

El CTR, de l'anglès Clic Through Rate, és el nombre de clics que fan els usuaris entre el nombre de vegades que s'imprimeix el nostre anunci o enllaç a la nostra web als resultats de cerca. Aquesta dada s'expressa en percentatge i cobra vital importància en el rendiment de les campanyes de publicitat en línia com Google Ad's. i en el posicionament Seo orgànic.

"El CTR és un indicador de l'acceptació que tenen els nostres anuncis i enllaços web als resultats de cerca"

És una mètrica d'estimació, ja que parlem de nombre de clics entre impressions (nombre de vegades que apareix el nostre anunci o enllaç als resultats) i no garanteix clic d'usuaris únics. Es comptabilitzen de manera que un mateix usuari pot clicar moltes vegades al mateix link després de repetir una cerca.

escampar

Encara que és altament rellevant a les plataformes de publicitat en línia, també ho és els resultats orgànics de la nostra web que es mostren a la SERP, aportant gran valor en posicionament Seo.

En aquest post ens centrarem en una visió general ja que depenent de molts factors, sobretot a Ads, és difícil estimar una estratègia clara. Per exemple, si la paraula que volem posicionar és molt competida o no (si hi ha molts anunciants en aquesta keyword) o bé, com de dirigit sigui el nostre anunci, ja que no és el mateix mostrar un anunci genèric que un producte concret. Com més dirigit sigui lanunci més probabilitat dèxit tindrem i millor CTR.

Tots els anuncis i paraules clau tenen el vostre CTR.

Per què serveix el CTR?

El principal objectiu del CTR a Seo és l'optimització d'anuncis i enllaços a la nostra web i obtenir així un nombre més gran de clics.

Diferents estudis asseguren que el percentatge més gran de clics es produeixen en les primeres posicions de Google. Actualment, Google mostra 10 resultats de cerca orgànics i 4 anuncis Ads de manera que assolir les primeres posicions i encertar amb la les paraules clau a les campanyes d'anuncis incrementa enormement les possibilitats d'atreure trànsit a la nostra web.

Aquesta mètrica ens permet avaluar l'acceptació dels nostres anuncis o enllaços als resultats de cerca. Per exemple, permet veure l'impacte de certs títols o descripcions, si els fragments enriquits que oferim tenen èxit o no, o si la manera de promocionar un anunci és adequada.

És una KPI de vital importància al Sem, ja que ens permet tenir una estimació de la despesa o inversió que farem per a una determinada paraula clau en publicitat. Mitjançant aquesta mètrica, podem avaluar el CPC Adwords (Cost Per Clic en publicitat).

Podem interpretar el CTR per determinar els anuncis o keywords que siguin més eficaços per als nostres interessos. Segons el suport de Web Master Tools,

“Com més estreta sigui la relació entre les teves paraules clau i els teus anuncis entre si i amb la teva empresa, més possibilitats hi haurà que un usuari faci clic en un dels teus anuncis després de buscar la teva frase de paraules clau”

Com es calcula el Clic Through Rate?

La fórmula CTR consisteix a dividir el nombre de clics que els usuaris fan sobre aquest enllaç/anunci entre el nombre de vegades que apareix a la pàgina de resultats de cerca i multiplicat per 100. Per exemple, si tenim un enllaç que apareix 100 vegades en els resultats de cerca i els usuaris clicen 5 vegades el resultat seria: (5 / 100) * 100 = 5%. D'aquesta manera, el nostre CTR per a aquest anunci o enllaç seria del 5%.

sc_1

Convé recordar que el CTR és un valor temporal, és a dir, necessitem ubicar-lo en dates concretes per conèixer-ne el valor real. Un CTR pot variar moltíssim, per exemple, durant un any. Però potser només ens interessa aquest valor en una franja de temps concreta, com quan llancem un anunci o creem una estratègia de posicionament Seo per a una promoció temporal. Recordeu acotar les dates per obtenir un valor més aproximat.

Quan un CTR és bo?

Quan pretenem interpretar aquesta mètrica hem de tenir en compte que no hi ha un valor perfecte que faci la impressió d'un bon CTR.

Depenent de la posició que s'ocupi a la llista de resultats de cerca, podem estimar els percentatges de CTR com a bons o dolents. També difereix si el valor de CTR és un valor per a enllaços orgànics de la nostra web o un anunci a Google Ads. Als displays d'Ads, depèn d'on es mostri l'anunci. No és el mateix un anunci a la llista de resultats de Google que un banner en una web però és lindicador més important per estimar la qualitat de lanunci amb la menor inversió possible.

serp-rànquing
Img: smartinsights.com

Per tant, és convenient comparar els CTR en el mateix context. En el cas dels resultats orgànics, és més senzill, perquè el nostre context sempre serà la llista de resultats o SERP. No obstant això, als anuncis els haurem de contrastar. Google Ad's ens ofereix una eina per poder comprovar-ho i traçar millor la nostra estratègia.

Com a referència, un resultat posicionat a la primera posició pot atraure al voltant d'un 30% del trànsit per a determinada paraula clau, mentre que un altre resultat a la desena posició atrauria al voltant del 7% de trànsit.

Per què és important a Seo?

Fonamentalment perquè ens permet mesurar l'èxit dels nostres enllaços als resultats de cerca. També permet mesurar l'estat d'un anunci i conèixer l'acceptació que teniu entre els usuaris. Si, per exemple, portem una campanya d'Ads amb un anunci per a una certa clau i observem que el CTR en molt baix, potser convindria estudiar un canvi en el disseny d'anunci o bé licitar per una altra paraula clau similar. Estudiant aquesta mètrica, també podem saber la rendibilitat del nostre anunci.


T'ajudem amb la teva estratègia SEO?

Com conèixer el CTR de la nostra web?

Google Search Console és una poderosa eina que ens permet conèixer el CTR del nostre lloc web. Google Ads ens ofereix la mateixa informació per als nostres anuncis i campanyes.

Dins eina Search Console, al panell lateral esquerre de la nova consola, clicarem a “Rendiment” ia continuació cliquem el quadre CTR del gràfic. En aquesta imatge veurem una visió general del CTR per a totes les paraules clau de la nostra web. Tenim l'opció de seleccionar períodes de temps fermants.

Cerca-consola

Si volem conèixer més detalls per a cada url o paraula clau, a sota es mostra una llista amb totes les paraules clau de la nostra web indexades al motor de Google.

ctr-llista-search-console

Com millorar en resultats orgànics?

Si has treballat anteriorment el Seo ja hauràs llegit un motó sobre com optimitzar els títols per obtenir millor percentatge de clics; per tant, en aquesta secció només descriuré els aspectes més rellevants que hauries de tenir en compte.

  • Crea títols atractius
  • Crea descripcions que aportin informació de valor
  • Usa la paraula clau del contingut del post al títol i/o metadescripció. Tracta de no repetir-la exactament, utilitza termes long tail que incloguin la keyword.
  • No abuseu d'emoticones. Google canvia constantment la seva política pel que fa a mostrar aquests símbols o emojis. Utilitza símbols ASCII.
  • Assegureu-vos que el títol reflecteix clarament i sense ambigüitats sobre què tracta el contingut de l'enllaç.
  • Fes servir fragments enriquits per destacar sobre altres resultats.
  • Cuida les longituds dels títols i descripcions, comprova-ho tant a la vista mòbil com a escriptori. Actualment, Google mostra correctament títols amb longituds de 60 caràcters i metadescripcions de 155 amb algunes variacions a la vista mòbil. Seotroço és una eina perfecta per comprovar-ho.

Recordeu portar el control del que esteu fent. En aquesta entrada t'explico com controlar el CTR Seo d'una manera còmoda.

Controla el teu CTR

Eines per optimitzar el CTR

Optimització de snippets: https://seomofo.com/snippet-optimizer.html

Eina d'anàlisi: https://search.google.com/search-console

Fonts i bibliografia

https://support.google.com/google-ads/answer/2615875?hl=es

En Millennials Consulting treballem molts aspectes del Seo. Per a qualsevol consulta sobre la nostra feina pots veure els nostres serveis de agència Seo.

Títol
Què és el CTR? Millora els teus resultats a la Serp
Nom de l'article
Què és el CTR? Millora els teus resultats a la Serp
Descripció
Encara no saps què és el CTR i com funciona? És important a SEO? Aquí t'ho expliquem tot.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

TotPer TuJardin
TotPer TuJardin
9. Octubre, 2023.
Gran ajuda la que ens ha aportat Julián per entendre el posicionament SEO que hem de treballar a través del Kit digital, seriosos i responsable de tot l'equip, molt recomanats.
Sebas Baldo
Sebas Baldo
1. Octubre, 2023.
Un plaer treballar amb Irene en el projecte de books amb la col·laboració de Javi a IT i alejandro per publicar la pàgina web amb el nostre servidor. Seguirem treballant amb ells des d'Alacant,🥰🥰
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
25. Setembre, 2023.
Després d'aconseguir el kit digital, no dubtem a treballar amb aquesta empresa amb la qual fa anys que treballem. En concret, hem quedat molt contents i enhorabona per la feina feta per Eliana Pérez a la part de Zoho Social. Gràcies.
CRT Arquitectura
CRT Arquitectura
19. Setembre, 2023.
Em van recomanar aquesta empresa, en aconseguir el kit digital. El servei ha estat ràpid, senzill i molt efectiu. Eliana, va analitzar el meu tipus d'empresa i els valors del meu estudi d'arquitectura, per mostrar-ho de la millor manera a RRSS i publicitat. Una gran feina.
Javier Panizo
Javier Panizo
7. Juliol, 2023.
Professionals, dels que et fan confiança quan parlen perquè es nota que saben del que estan tractant. I a sobre facilitant en tot moment el desenvolupament del projecte quant a logística (horaris i dies de reunions, etc...) La cirereta: que a sobre ho facin amb un somriure. Gràcies per tot!
Oscar Rojas
Oscar Rojas
5. Juliol, 2023.
Un bon Partner Millennials i davant de les dificultats han donat una solució àgil i eficaç, en concret amb la Natàlia ha estat un acompanyament excel·lent i amb una visió del projecte eficient.
English Today SL
English Today SL
3. Juliol, 2023.
Estem molt contents amb el resultat. És cert que des que vam fer l'acord i vam signar han passat uns mesos d'espera, però un cop començat el projecte ha estat molt ràpid. Va costar una mica centrar allò que per a nosaltres era prioritat, però després d'alguna reunió tot va anar bé. Bona experiència i continuarem treballant amb ells.
Sergio Jimenez Rodriguez
Sergio Jimenez Rodriguez
22. Juny, 2023.
totalment recomanable

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Carrer Basílic, 15-17 1r Esq. 28020

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, 45100

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

J.García

Gerent

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Irene_web_2

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

Contractes_web_2

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

Barbie_web_2

I. Bernardini 

Consultora, Implantadora

Dpt. ERP 

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

Puche_web_2

I. Puche

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlicos_web_2

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

Sr_Monzo_web2

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

Un_salut_i_a_cuidar-se

J. Àlber

consultor

Dpto. IT

Benja_web_2

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

Casandra_web_2

J. Navarro

desenvolupador

Dpto. IT

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Victor_web_2

V. Cirerer

Consultor i implantador

Dpto. Comercial

Carolina_web_2

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

Vallecas_web_2

O. Muñoz

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

Cadira_web_s

N. Taula

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

F. Estavillo

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

M. Abad

Subvencions

Dpto. Subvencions

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO