Objectius Google Analytics | Millennials Consulting

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Objectius Google Analytics

Julián Sánchez
Julián Sánchez
Aprendre a treballar els Objectius Google Analytics ajuda a conèixer la conversió que tenim a la nostra web i l'èxit de la nostra feina.
objectius google analytics

Què són els objectius de Google Analytics?

Google Analytics (GA) ens ofereix la possibilitat de mesurar les conversions de la nostra web a través dels objectius. Els objectius Google Analytics són hits o marques que es produeixen quan es realitzen determinades accions que compleixen una condició determinada

Per què serveixen els objectius a Google Analytics?

Els objectius de Google Analytics serveixen fonamentalment per mesurar el comportament y conversions que es realitzen a la nostra web. Establint una sèrie de condicions podem conèixer quines accions ha realitzat l'usuari i en quines parts de la web s'han aconseguit aquests objectius.

Tipus d'objectius Google Analytics

Google Analytics ofereix una sèrie dobjectius que ens permeten configurar conversions.

Els tipus d'objectius a Google Analytics són:

  • Destinació
  • Durada
  • Pàgines/pantalles per sessió
  • Esdeveniment
tipus d'objectius a google analytics

Objectiu tipus destí

Aquest és un objectiu senzill dimplementar. Només cal introduir la url que volem que activeu la consecució d'aquest objectiu, de manera que quan s'assoleixi aquesta url s'enregistrés un hit a l'apartat d'objectius. Aquest objectiu és molt útil per mesurar thank you pages, una tècnica molt emprada per registrar, per exemple, contactes per formularis, de manera que cada cop que s'envia un formulari web redireccionem a aquesta pàgina d’agraïments.

Objectiu tipus durada

Aquest tipus d'objectiu serveix per mesurar temps determinat d'usuari en pàgina. No és un dels objectius més interessants que ofereix Google Analytics, però podríem utilitzar-lo per marcar com a conversió quan un usuari passa una quantitat de temps determinada en una pàgina, per exemple, per conèixer si els usuaris llegeixen tot el contingut d'aquesta pàgina.

Objectiu tipus pàgines/pantalles per sessió

Serveix per conèixer la usabilitat de la web i el temps d'usuari. Per exemple, podem gravar una conversió quan l'usuari visiti més de 4 pàgines, així sabrem si la web està ben enllaçada amb continguts interessants per a l'usuari.

Objectiu tipus esdeveniment

Potser és l'objectiu més interessant de tots els que ofereix Google Analytics. Amb el objectiu tipus esdeveniment podem mesurar comportaments i accions d'usuari, per exemple, quan clica en un element, quan clica en un enllaç o en determinat botó, quan realitza accions de scroll sobre pàgines o fins i tot per mesurar contacte per formulari quan no volem fer servir thank you page i es visibilitzeu un nou element en enviar amb èxit el formulari.

Voleu que us ajudem a configurar Google Analytics?

experts en SEO

T'interessa el SEO per a la teva web? Tenim un Equip expert especialitzat que us ajudarà en els vostres projectes.

Com configurar objectius a Google Analytics

Configurar els tres primers tipus d'objectius és molt senzill, només cal seguir els passos indicats a la interfície i desar l'objectiu. Per això cliquem a la roda dentada de la part inferior del panell ia la columna vista seleccionem Objectius.

com crear objectius a google analytics

Configurar objectiu tipus destí

En aquesta ocasió hem de seleccionar tipus dobjectiu personalitzat, indicar el nom de lobjectiu, tipus dobjectiu destinació = “url”. Addicionalment podem donar-li un valor monetari simbòlic i crear els embuts de conversió que expliquem més endavant.

objectiu analytics tipus destí

Configurar objectiu tipus durada

En aquesta ocasió hem d'introduir el temps mínim que ha de passar un usuari a la web per marcar en objectiu com a aconseguit.

objectiu analytics tipus durada

Configurar objectiu tipus pàgines/pantalles per sessió

De manera similar, hem de marcar el nombre de pàgines que un usuari ha de visitar per marcar l'objectiu com a aconseguit.

objectiu analytics tipus pantalles sessió

Configurar objectiu tipus esdeveniments

Per poder registrar esdeveniments com a objectius hem de crear o llançar aquests esdeveniments. La millor manera de poder realitzar això és mitjançant Google Tag Director (GTM). La idea és llançar l'esdeveniment amb GTM i capturar-lo com a objectiu a GA. També es captura l'esdeveniment de forma automàtica però ens interessa gravar-lo com a objectiu per poder veure més informació a GA.

Els objectius tipus esdeveniment té 4 camps que hem de completar.

Aquests camps són categoria, acció, etiqueta y valor, dels quals els 3 primers són obligatoris i l'últim és opcional.

objectiu analytics tipus esdeveniment

La configuració d'esdeveniments podem fer-ho mitjançant un esdeveniment a Gestor d'etiquetes de Google i és fonamental que els valors d'aquests 4 camps siguin idèntics per poder visualitzar-los posteriorment.

esdeveniments a tag manager

Per crear l'esdeveniment a GTM cal crear una etiqueta Google Analytics i del tipus esdeveniment. Omplim els camps de la mateixa manera que a GA i triem l'activador que volem que dispareu l'esdeveniment, com per exemple, clic en un enllaç o element, visibilitat d'element…

activadors google tag manager

Activar embuts de conversió a Google Analytics

Opció molt interessant per visualitzar el flux de conversions, des d'on es produeixen les entrades d'usuari, on es converteix i quines pàgines es produeixen les sortides o fuites d'usuaris.

Per això haurem d'activar l'opció “embuts de conversió” en crear lobjectiu i marcar els passos a seguir. Per exemple, el pas número 1 podria ser la Home page, pas 2, una pàgina específica. El pas 3 no caldria configurar-ho perquè seria la pàgina de conversió indicada a l'objectiu. Un cop creat a l'embut de conversió, podem visualitzar aquests “passos” de la conversió al panell lateral, conversions / Objectius / Gràfic d'embuts de conversió.

embuts de conversió Google Analytics

Com avaluar els objectius a Google Analytics

Hi ha dues formes bàsiques de avaluar tots els objectius a Google Analytics, per volum i segmentats.

Quan parlem de mesura d'objectius per volum estem parlant de dades totals i absoluts. Aquests es produeixen en complir l'acció indicada a l'objectiu i podem visualitzar-ho des de l'apartat de conversions al panell lateral esquerre de la interfície d'Analytics: conversions / Objectius / Resum. Addicionalment, en aquesta pantalla podem seleccionar un segment per fer front a dades totals amb dades particulars, per exemple, total d'usuaris i usuaris provinents del trànsit orgànic.

No obstant això, hi ha una altra possibilitat més interessant d'avaluar els objectius i és enfrontar-ho a segments de la web, com per exemple, a quines pàgines s'han produït la consecució d'objectius.

veure conversions a google analytics

Per això hem d'anar a l'apartat comportament / Contingut del lloc / Pàgines de destinació. Aquí apareix un llistat de les pàgines amb mètriques de sessió. Si ens fixem a la part superior del quadre de dades, tenim un desplegable amb les conversions. Només cal seleccionar l'objectiu que desitgem per poder veure el nombre de conversions que s'han produït en una pàgina determinada.

Conclusions sobre com crear objectius a Analytics

Com hem vist als exemples anteriors, Google Analytics ens ofereix moltes possibilitats per poder analitzar la conversió a la nostra web. A mesura que apliquem SEO i anem guanyant trànsit a la nostra web és fonamental analitzar el comportament dels usuaris i si estem realitzant conversions. L'anàlisi i les posteriors conclusions que extreguem ens dirà com efectiva és la nostra estratègia i marcaran la futura estratègia a seguir.

fonts

Compte amb nosaltres per optimitzar el teu trànsit web

experts en SEO

T'interessa el SEO per a la teva web? Tenim un Equip expert especialitzat que us ajudarà en els vostres projectes.
Títol
Objectius a Google Analytics
Nom de l'article
Objectius a Google Analytics
Descripció
Aprendre a treballar els Objectius Google Analytics ajuda a conèixer la conversió que tenim a la nostra web i l'èxit de la nostra feina.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

English Today SL
English Today SL
3. Juliol, 2023.
Estem molt contents amb el resultat. És cert que des que vam fer l'acord i vam signar han passat uns mesos d'espera, però un cop començat el projecte ha estat molt ràpid. Va costar una mica centrar allò que per a nosaltres era prioritat, però després d'alguna reunió tot va anar bé. Bona experiència i continuarem treballant amb ells.
Sergio Jimenez Rodriguez
Sergio Jimenez Rodriguez
22. Juny, 2023.
totalment recomanable
Myriam Sanchez
Myriam Sanchez
7. Juny, 2023.
Moltes gràcies per tot l'ensenyament i la paciència que van tenir. Increïble l'aprenentatge que vaig tenir amb vosaltres aquests mesos. Mil gràcies per tant!!!
Sense més Barreres
Sense més Barreres
1. Juny, 2023.
Un servei molt proper que fa que entenguin millor que vols i necessites per al teu negoci. Agrair sobretot a Alejandro Sánchez l'interès mostrat pel projecte.
Gonzalo Berrazueta
Gonzalo Berrazueta
1. Juny, 2023.
Molt bon servei de tot l´equip. Especial esment a Josep que és un crac.
Sara Monge
Sara Monge
3. Maig, 2023.
Treballar amb Eliana ha estat un gust. M'ha anat explicant tot molt bé i resolent tots els dubtes sobre el projecte per poder implementar-lo a l'empresa de la millor manera possible.
VIATGES ALAYCA
VIATGES ALAYCA
24. Abril, 2023.
Com sempre un plaer treballar amb Millennials Consulting, el seu equip està ple de professionals que t'ajuden en tot moment. No pots estar a les millors mans que a les d'ells. Tornaria a repetir.
Faig Peregrinacions Viatges
Faig Peregrinacions Viatges
24. Abril, 2023.
Ha estat un plaer treballar amb ells, ens han ajudat a posicionar la nostra web a les primeres posicions de Google ia augmentar amb això el nostre trànsit i conversions a la web. No hi podem estar més encantats. Un 10.
Central Tci
Central Tci
10. Abril, 2023.
Molt contents amb Diana i tot el seu equip

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Carrer Basílic, 15-17 1r Esq. 28020

Novelda - Alacant

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, 45100

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals .

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

jesus garcia equip

J.García

Gerent

Alexandre trujillo equip

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

miguel equip

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

irene bernardini

I. Bernardini

Especialista ERP

Dpt. ERP

jessica equip

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

damian equip

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

eliana equip

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

esther equip

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

estivin equip

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

diana equip

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

gaspar foto equip

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Jesús-Alamo

J. Àlber

consultor

Dpto. Operacions

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

benjamin romaní

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

julian equip

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Alejandro Sanchez equip

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda Pérez

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlos

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

enrique

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

fran equip

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

sheila equip

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

valentina equip

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

vencedor millennials consulting

V. Cirerer

Consultor i implantador

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

irene riolobos

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

jennifer cutilles

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

foto natalia millennials consulting

N. Taula

Consultora i implantadora

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

Iván

I. Puche

Consultor i implantador

Oscar millennials consulting

O. Muñoz

Consultor i implantador

Carolina millennials consulting

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

ZOHOLICS ICONA (1)

Zoholics 2023

codis Descomptes entrades zoholics, espanya Xile i mèxic

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO