Què és el Llindar de Rendibilitat?【Per què serveix】

Llindar de Rendibilitat

Jessica Assaf
Jessica Assaf
T'agradaria saber què és el llindar de rendibilitat? Quins tipus de rendibilitat hi ha? Aquí t'expliquem tot el que cal saber.
llindar de rendibilitat

Tota organització empresarial que sigui rendible o, tingui com a perspectiva ser-ho, ha de considerar realitzar els càlculs necessaris per a aquesta finalitat. Ser rendible és igual a la salut d'un negoci, per tant, tots els càlculs que es facin en pro de la seva rendibilitat són sagrats. Un d'aquests càlculs és el llindar de rendibilitat, també anomenat punt d'equilibri o, punt mort.

Què és el llindar de rendibilitat?

L'empresa que hagi iniciat una producció i ja hagi obtingut beneficis, tindrà una quantitat de dades necessàries. Aquestes dades, entre altres factors, proporcionaran a les finances, el número anomenat llindar de rendibilitat. Aquest es basa en el número mínim de vendes que s'han de fer del producte, perquè el benefici o els guanys, siguin iguals a zero.

En altres paraules, és el càlcul que es fa perquè la inversió total sigui idèntica als guanys totals. Valors menors a aquest nombre, donaran pèrdues a l'empresa; en contrast, valors superiors, seran iguals a guany.

Rendibilitat financera

Dins el Llindar de Rendibilitat, hem de tenir en compte la rendibilitat financera.

Tota empresa que tingui dividends positius, a curt o mitjà termini, guanyarà accionistes, sempre que tingui panorames d'èxit. Així mateix, una empresa haurà de tenir un factor fonamental, el qual és la rendibilitat financera. Més que un concepte, és un càlcul que tot accionista ha de considerar a l'hora de comprar i invertir en una empresa.

En aquest càlcul, es relacionen els beneficis o la rendibilitat que té l'empresa, juntament amb els recursos necessaris, per assolir aquesta rendibilitat. Per les sigles, en anglès, el ROE o Rendibilitat del patrimoni net, ofereix als accionistes un número al qual ancorar-se, a l'hora d'establir una inversió. Vist des d'un altre punt de vista, és el nombre positiu que es dedueix de la inversió dels accionistes, a favor dels beneficis nets de l'empresa.

Rendibilitat Comptable

Un factor a considerar a l'hora que un inversor manegi una xifra a destinar, és el número que ofereix la rendibilitat comptable. Per això, cal considerar primer la rendibilitat financera obtinguda amb anterioritat. De la mateixa manera, cal entendre que aquest número està fixat en un termini de temps finit.

Per poder obtenir la rendibilitat comptable, cal obtenir el benefici mitjà, calculat en el temps establert. Per descomptat, aquest benefici ha d'estar lliure d'impostos, juntament amb qualsevol amortització prèvia. Aquest nombre es divideix entre el valor brut de l'actiu, és a dir, el valor que té el producte al mercat. Val a destacar que la rendibilitat comptable estableix números plans que reflecteixen situacions puntuals. Un inversor, si bé maneja aquesta xifra, la considera secundària i fins i tot, depenent de la situació, moltes vegades no la té en compte.

Com calcular el llindar de rendibilitat?

A l'hora de calcular el Llindar de Rendibilitat, has de tenir coneixement de què són cadascun dels termes que componen la fórmula que a continuació et mostrem.

Formula Llindar de Rendibilitat

Aquests són els factors a tenir en compte:

  • Les primeres que veiem, són les lletres (PM). Aquestes lletres fan referència a «punt mort», cosa que és el mateix que Llindar de Rendibilitat.
  • Tot seguit, podem observar les lletres (CF). Es refereix als Costos Fixos Totals: Es tracta de costos que no varien independentment de lactivitat productiva.
  • A continuació, trobem el Preu de Venda Unitari (Pv): És el preu individual de cada producte o servei que es comercialitzi.
  • Finalment, tenim els Costos Variables Unitaris (Cv): Es tracta de costos que poden variar en funció de la quantitat produïda.

Situació a tenir en compte respecte al llindar de rendibilitat

Les empreses que tenen guanys funcionen correctament?

Si les empreses en arribar a final de mes veuen, que els ingressos menys despeses resulten un nombre positiu, aleshores perfecte, tots contents.

Però no es posen a analitzar tot el seu negoci dividit en processos, i vet aquí l'error.

La creació del producte, envàs, emmagatzematge, transport, comercialització són unes de les característiques que compleixen moltes empreses.

Que l'empresa guanyi diners és sinònim que tot va bé, però… i si la creació del producte, envàs, emmagatzematge i transport funcionessin extremadament bé, i la comercialització donés pèrdues perquè s'està executant d'una manera errònia?

Només es pot saber amb la obtenció de dades en un CRM, si vols saber les funcionalitats que té prem aquí. Totes les grans empreses volen assegurar-se de continuar sent-ho. És per això que les més competitives ho utilitzen.

Cada dia més mitjanes i petites empreses s'uneixen al carro de la automatització. En pocs anys serà pràcticament obligatori per a aquelles empreses que vulguin sobreviure. Més informació

Títol
Llindar de Rendibilitat
Nom de l'article
Llindar de Rendibilitat
Descripció
T'agradaria saber què és el llindar de rendibilitat? Quins tipus de rendibilitat hi ha? Aquí t'expliquem tot el que cal saber.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

CONTACTA AMB NOSALTRES

Comença avui mateix a optimitzar i fer créixer el teu negoci!

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

Ponts de llum
Ponts de llum
17. Febrer, 2023.
La meva experiència és d'excel·lent, primer per la seva professionalitat, la seva dedicació als projectes i pel seu tarannà humà, un veritable luxe
Jose G Marin
Jose G Marin
10. Febrer, 2023.
TREBALLAR AMB MILLENIALS CONSULTING ENS HA PERMÈS MILLORAR LA NOSTRA EFICIÈNCIA I CLARITAT D'ESTRATÈGIES. L'EQUIP AMB ESTIBEIXEN, IAGO I DAMIAN, HA CREAT UN AMBIENT CALIT, SINÈRGIC I AMB CLARITAT I COMPLIMENT D'OBJECTIUS. AQUESTA SENT UNA EXPERIÈNCIA MOLT GRATIFICANT I D'EXIT PROFESSIONAL
javi btk
javi btk
18. Gener, 2023.
Molt bona atenció. Contesten ràpid i són eficients. Estem molt contents!
Antonio Zerolo
Antonio Zerolo
18. Desembre, 2022.
Molt professionals, organitzats i efectius. Molt fàcil entendre's amb ells. Enhorabona
Antonio Domínguez
Antonio Domínguez
5. Desembre, 2022.
Contents amb lexperiència. Han treballat amb nosaltres en un projecte llarg i al final hem quedat molt satisfets. Molt professionals.
Jose María Bustillo
Jose María Bustillo
29. Novembre, 2022.
S'ha realitzat tot el projecte a les dates previstes, de forma molt cordial i efectiva. Estic convençut que ens serà de gran utilitat
Esther creu
Esther creu
21. Novembre, 2022.
He treballat mà a mà amb Eliana, i és excel·lent professional, la recomano al 100%, al Despatx estem molt contents amb la seva feina.
JAVIER GÓMEZ RODRIGO
JAVIER GÓMEZ RODRIGO
11. Novembre, 2022.
Bona feina i un gran suport
Mahe Homeware
Mahe Homeware
3. Novembre, 2022.
La nostra experiència amb Millennials Consulting ha estat excel·lent. S'han implementat correctament les necessitats de la nostra empresa a l'eina Zoho (Books, CRM, Inventory). Equip eficient, especialment Esther (Team Leader), amb coneixement profund de l'eina i la capacitat de resolució. Seguiment, disponibilitat i compliment de fites segons allò projectat. Actualment seguim treballant amb ells en nous desenvolupaments i molt contents. A tenir molt en compte per a qualsevol projecte que entri dins el seu àmbit de treball, per part nostra i experiència, ho recomanem.

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

CONTACTA AMB NOSALTRES

APRÈN AMB NOSALTRES

millora el SEO del teu Negoci

El nostre curs SEO està indicat principalment per aprendre i aplicar al teu negoci online principis bàsics del SEO. Posicionaràs el teu negoci de manera local. En poques setmanes el teu negoci online augmentarà la visibilitat y el nombre de visites a la teva web.

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

zoho desk 2023
Álvaro Poveda Pérez

El nou Zoho Desk 2023

Vols conèixer totes les novetats que presentarà Zoho Desk el 2023? Aquí trobareu informació d'interès sobre aquesta eina.

LES NOSTRES SEUS

Madrid

C. Francisco Abril, 17, 4t, 28007

Novelda - Alacant ​

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, Col. Centre, 45100

CONTACTA AMB NOSALTRES

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals .

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

EL NOSTRE EQUIP

EL NOSTRE EQUIP

jesus garcia equip

Jesús

García

Gerent

bernar equip

Bernar

García

Consultor Comercial

Dpt Comercial

Alexandre trujillo equip

Alejandro

Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

miguel equip

Miquel B.

Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

jessica equip

Jessica

Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

damian equip

Damià

Melendrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

eliana equip

Eliana

Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

irene bernardini

Irene

Bernardini

Especialista ERP

Dpt. ERP

estivin equip

estiben

Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

venus àries equip

Venus

Arias

Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

diana equip

Diana

Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

esther equip

Esther

Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

tony equip

De Tony

Owen

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

jose equip

José

Inyesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

marta equip

Marta

Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

julian equip

Julián

Sánchez

SEO Manager Especialista en Analítica

Dpt. SEO

Alejandro Sanchez equip

Alejandro

Sánchez

SEO                    Especialista a OnPage

Dpt. SEO

Alvaro equip

Álvaro

Poveda

SEO                    Especialista en Continguts

Dpt. SEO

jesus cazorla equip

Jesús

Cazorla

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

benjamin romaní

Benjamí

Romaní

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

fran equip

Fran

Sinó

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

sheila equip

Sheila

botiguer

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

valentina equip

Valentina

Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

gaspar foto equip

Gaspar

Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Ana equip

ANA

Vallejo

Consultora, implantadora

diego garber equip

Diego

Tomàs

desenvolupador

jorge fernandez equip

Jorge

Fernández

desenvolupador

jesus garber equip

Jesús

García

desenvolupador

ignasi equip

Ignacio

Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

Julià. V

Fernández

desenvolupador

Vicente Ares

Vicente

Ares

Especialista en requeriments legals i subvencions

alba mastic

Alba

Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

Xavi

Agut

Consultor Web

fernant foto equip

Fernando 

Lopez

Especialista legal

mariana foto equip

Mariana

Hernández

RR.PP

Iago

Fernández

ADS

Jesús-Alamo

Jesús 

Àlamo

consultor

jennifer cutilles

Jennifer

Fustes

consultor

Dpto. Qualitat

irene riolobos

Irene

Riolobus

consultor

Dpto. Qualitat

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

equip youtube millennials

Continua aprenent al nostre canal de Youtube

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO