Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Llindar de Rendibilitat

Picture of Jessica Assaf
Jessica Assaf
T'agradaria saber què és el llindar de rendibilitat? Quins tipus de rendibilitat hi ha? Aquí t'expliquem tot el que cal saber.
llindar de rendibilitat
Continguts

Tota organització empresarial que sigui rendible o, tingui com a perspectiva ser-ho, ha de considerar realitzar els càlculs necessaris per a aquesta finalitat. Ser rendible és igual a la salut d'un negoci, per tant, tots els càlculs que es facin en pro de la seva rendibilitat són sagrats. Un d'aquests càlculs és el llindar de rendibilitat, també anomenat punt d'equilibri o, punt mort.

Què és el llindar de rendibilitat?

L'empresa que hagi iniciat una producció i ja hagi obtingut beneficis, tindrà una quantitat de dades necessàries. Aquestes dades, entre altres factors, proporcionaran a les finances, el número anomenat llindar de rendibilitat. Aquest es basa en el número mínim de vendes que s'han de fer del producte, perquè el benefici o els guanys, siguin iguals a zero.

En altres paraules, és el càlcul que es fa perquè la inversió total sigui idèntica als guanys totals. Valors menors a aquest nombre, donaran pèrdues a l'empresa; en contrast, valors superiors, seran iguals a guany.

Rendibilitat financera

Dins el Llindar de Rendibilitat, hem de tenir en compte la rendibilitat financera.

Tota empresa que tingui dividends positius, a curt o mitjà termini, guanyarà accionistes, sempre que tingui panorames d'èxit. Així mateix, una empresa haurà de tenir un factor fonamental, el qual és la rendibilitat financera. Més que un concepte, és un càlcul que tot accionista ha de considerar a l'hora de comprar i invertir en una empresa.

En aquest càlcul, es relacionen els beneficis o la rendibilitat que té l'empresa, juntament amb els recursos necessaris, per assolir aquesta rendibilitat. Per les sigles, en anglès, el ROE o Rendibilitat del patrimoni net, ofereix als accionistes un número al qual ancorar-se, a l'hora d'establir una inversió. Vist des d'un altre punt de vista, és el nombre positiu que es dedueix de la inversió dels accionistes, a favor dels beneficis nets de l'empresa.

Rendibilitat Comptable

Un factor a considerar a l'hora que un inversor manegi una xifra a destinar, és el número que ofereix la rendibilitat comptable. Per això, cal considerar primer la rendibilitat financera obtinguda amb anterioritat. De la mateixa manera, cal entendre que aquest número està fixat en un termini de temps finit.

Per poder obtenir la rendibilitat comptable, cal obtenir el benefici mitjà, calculat en el temps establert. Per descomptat, aquest benefici ha d'estar lliure d'impostos, juntament amb qualsevol amortització prèvia. Aquest nombre es divideix entre el valor brut de l'actiu, és a dir, el valor que té el producte al mercat. Val a destacar que la rendibilitat comptable estableix números plans que reflecteixen situacions puntuals. Un inversor, si bé maneja aquesta xifra, la considera secundària i fins i tot, depenent de la situació, moltes vegades no la té en compte.

Com calcular el llindar de rendibilitat?

A l'hora de calcular el Llindar de Rendibilitat, has de tenir coneixement de què són cadascun dels termes que componen la fórmula que a continuació et mostrem.

Formula Llindar de Rendibilitat

Aquests són els factors a tenir en compte:

  • Les primeres que veiem, són les lletres (PM). Aquestes lletres fan referència a «punt mort», cosa que és el mateix que Llindar de Rendibilitat.
  • Tot seguit, podem observar les lletres (CF). Es refereix als Costos Fixos Totals: Es tracta de costos que no varien independentment de lactivitat productiva.
  • A continuació, trobem el Preu de Venda Unitari (Pv): És el preu individual de cada producte o servei que es comercialitzi.
  • Finalment, tenim els Costos Variables Unitaris (Cv): Es tracta de costos que poden variar en funció de la quantitat produïda.

Situació a tenir en compte respecte al llindar de rendibilitat

Les empreses que tenen guanys funcionen correctament?

Si les empreses en arribar a final de mes veuen, que els ingressos menys despeses resulten un nombre positiu, aleshores perfecte, tots contents.

Però no es posen a analitzar tot el seu negoci dividit en processos, i vet aquí l'error.

La creació del producte, envàs, emmagatzematge, transport, comercialització són unes de les característiques que compleixen moltes empreses.

Que l'empresa guanyi diners és sinònim que tot va bé, però… i si la creació del producte, envàs, emmagatzematge i transport funcionessin extremadament bé, i la comercialització donés pèrdues perquè s'està executant d'una manera errònia?

Només es pot saber amb la obtenció de dades en un CRM, si vols saber les funcionalitats que té prem aquí. Totes les grans empreses volen assegurar-se de continuar sent-ho. És per això que les més competitives ho utilitzen.

Cada dia més mitjanes i petites empreses s'uneixen al carro de la automatització. En pocs anys serà pràcticament obligatori per a aquelles empreses que vulguin sobreviure. Més informació

Títol
Llindar de Rendibilitat
Nom de l'article
Llindar de Rendibilitat
Descripció
T'agradaria saber què és el llindar de rendibilitat? Quins tipus de rendibilitat hi ha? Aquí t'expliquem tot el que cal saber.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

Beatriz Saavedra Santos
Beatriz Saavedra Santos
23. Maig, 2024.
Equip immillorable, disponibilitat absoluta, servei de 10. Han fet allò impossible en temps rècord. Gràcies per tot.
Walter Bulnes
Walter Bulnes
8. Maig, 2024.
Un gust saludar-los, som franquiciat Chuck E. Cheese per a Hondures, vam tenir l'oportunitat de desenvolupar el Pla SEO amb Millennials el qual doncs ha estat molt favorable, de la nostra part molt agraïts i conformes amb la feina feta pels consultors que ens van donar acompanyament (Álvaro Poveda/Enrique Monzó) molt professionals, molt assertius, puc recomanar-los per a possibles clients que els qui vulguin aquest acompanyament.
Daniel Suárez
Daniel Suárez
17. Abril, 2024.
Hem col·laborat amb Millennials Consulting per a la implantació de CRM i altres mòduls de Zoho. L'experiència ha estat molt positiva, destacant-ne el professionalisme i el coneixement. L'equip de Millennials es va adaptar bé a les nostres necessitats, assegurant una integració eficient i sense contratemps. A més, ens van assistir amb el procés per obtenir subvencions del Kit Digital, la qual cosa apreciem molt. Recomano a Millennials Consulting als que necessitin implementar solucions de Zoho eficaçment.
Grup Retiro
Grup Retiro
17. Abril, 2024.
Hem treballat molt bé amb ells. Molt bona organització de projecte i disponibilitat. El nostre consultor de CRM José Iñesta sempre ens ha guiat i aconsellat de manera molt encertada. Totalment recomanables
Zine Hostaleria
Zine Hostaleria
22. Març, 2024.
Josep va mostrar un profund coneixement del CRM i una gran habilitat per adaptar-lo a les nostres necessitats específiques. Ens va guiar de manera efectiva a través de la implementació de bluePrints, fluxos de treball i camps en diferents mòduls, brindant-nos solucions i consells útils per al nostre negoci. Gràcies per la teva paciència i dedicació!

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

foto equip millennials 2023
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.
0 %

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Raimundo Fernández Villaverde, 61, 5è Iz, 28003 Madrid

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

Gualdalajara - Mèxic

Còrdova 2562, Providència 3a. Secc, 44630.

Vitacura - Xile

Av tabancura 1515 Oficina 309, 7630000 Vitacura.

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

Coneix la nostra xarxa de Partners