Què és el Llindar de Rendibilitat?【Per què serveix】

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Llindar de Rendibilitat

Jessica Assaf
Jessica Assaf
T'agradaria saber què és el llindar de rendibilitat? Quins tipus de rendibilitat hi ha? Aquí t'expliquem tot el que cal saber.
llindar de rendibilitat

Tota organització empresarial que sigui rendible o, tingui com a perspectiva ser-ho, ha de considerar realitzar els càlculs necessaris per a aquesta finalitat. Ser rendible és igual a la salut d'un negoci, per tant, tots els càlculs que es facin en pro de la seva rendibilitat són sagrats. Un d'aquests càlculs és el llindar de rendibilitat, també anomenat punt d'equilibri o, punt mort.

Què és el llindar de rendibilitat?

L'empresa que hagi iniciat una producció i ja hagi obtingut beneficis, tindrà una quantitat de dades necessàries. Aquestes dades, entre altres factors, proporcionaran a les finances, el número anomenat llindar de rendibilitat. Aquest es basa en el número mínim de vendes que s'han de fer del producte, perquè el benefici o els guanys, siguin iguals a zero.

En altres paraules, és el càlcul que es fa perquè la inversió total sigui idèntica als guanys totals. Valors menors a aquest nombre, donaran pèrdues a l'empresa; en contrast, valors superiors, seran iguals a guany.

Rendibilitat financera

Dins el Llindar de Rendibilitat, hem de tenir en compte la rendibilitat financera.

Tota empresa que tingui dividends positius, a curt o mitjà termini, guanyarà accionistes, sempre que tingui panorames d'èxit. Així mateix, una empresa haurà de tenir un factor fonamental, el qual és la rendibilitat financera. Més que un concepte, és un càlcul que tot accionista ha de considerar a l'hora de comprar i invertir en una empresa.

En aquest càlcul, es relacionen els beneficis o la rendibilitat que té l'empresa, juntament amb els recursos necessaris, per assolir aquesta rendibilitat. Per les sigles, en anglès, el ROE o Rendibilitat del patrimoni net, ofereix als accionistes un número al qual ancorar-se, a l'hora d'establir una inversió. Vist des d'un altre punt de vista, és el nombre positiu que es dedueix de la inversió dels accionistes, a favor dels beneficis nets de l'empresa.

Rendibilitat Comptable

Un factor a considerar a l'hora que un inversor manegi una xifra a destinar, és el número que ofereix la rendibilitat comptable. Per això, cal considerar primer la rendibilitat financera obtinguda amb anterioritat. De la mateixa manera, cal entendre que aquest número està fixat en un termini de temps finit.

Per poder obtenir la rendibilitat comptable, cal obtenir el benefici mitjà, calculat en el temps establert. Per descomptat, aquest benefici ha d'estar lliure d'impostos, juntament amb qualsevol amortització prèvia. Aquest nombre es divideix entre el valor brut de l'actiu, és a dir, el valor que té el producte al mercat. Val a destacar que la rendibilitat comptable estableix números plans que reflecteixen situacions puntuals. Un inversor, si bé maneja aquesta xifra, la considera secundària i fins i tot, depenent de la situació, moltes vegades no la té en compte.

Com calcular el llindar de rendibilitat?

A l'hora de calcular el Llindar de Rendibilitat, has de tenir coneixement de què són cadascun dels termes que componen la fórmula que a continuació et mostrem.

Formula Llindar de Rendibilitat

Aquests són els factors a tenir en compte:

  • Les primeres que veiem, són les lletres (PM). Aquestes lletres fan referència a «punt mort», cosa que és el mateix que Llindar de Rendibilitat.
  • Tot seguit, podem observar les lletres (CF). Es refereix als Costos Fixos Totals: Es tracta de costos que no varien independentment de lactivitat productiva.
  • A continuació, trobem el Preu de Venda Unitari (Pv): És el preu individual de cada producte o servei que es comercialitzi.
  • Finalment, tenim els Costos Variables Unitaris (Cv): Es tracta de costos que poden variar en funció de la quantitat produïda.

Situació a tenir en compte respecte al llindar de rendibilitat

Les empreses que tenen guanys funcionen correctament?

Si les empreses en arribar a final de mes veuen, que els ingressos menys despeses resulten un nombre positiu, aleshores perfecte, tots contents.

Però no es posen a analitzar tot el seu negoci dividit en processos, i vet aquí l'error.

La creació del producte, envàs, emmagatzematge, transport, comercialització són unes de les característiques que compleixen moltes empreses.

Que l'empresa guanyi diners és sinònim que tot va bé, però… i si la creació del producte, envàs, emmagatzematge i transport funcionessin extremadament bé, i la comercialització donés pèrdues perquè s'està executant d'una manera errònia?

Només es pot saber amb la obtenció de dades en un CRM, si vols saber les funcionalitats que té prem aquí. Totes les grans empreses volen assegurar-se de continuar sent-ho. És per això que les més competitives ho utilitzen.

Cada dia més mitjanes i petites empreses s'uneixen al carro de la automatització. En pocs anys serà pràcticament obligatori per a aquelles empreses que vulguin sobreviure. Més informació

Títol
Llindar de Rendibilitat
Nom de l'article
Llindar de Rendibilitat
Descripció
T'agradaria saber què és el llindar de rendibilitat? Quins tipus de rendibilitat hi ha? Aquí t'expliquem tot el que cal saber.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

English Today SL
English Today SL
3. Juliol, 2023.
Estem molt contents amb el resultat. És cert que des que vam fer l'acord i vam signar han passat uns mesos d'espera, però un cop començat el projecte ha estat molt ràpid. Va costar una mica centrar allò que per a nosaltres era prioritat, però després d'alguna reunió tot va anar bé. Bona experiència i continuarem treballant amb ells.
Sergio Jimenez Rodriguez
Sergio Jimenez Rodriguez
22. Juny, 2023.
totalment recomanable
Myriam Sanchez
Myriam Sanchez
7. Juny, 2023.
Moltes gràcies per tot l'ensenyament i la paciència que van tenir. Increïble l'aprenentatge que vaig tenir amb vosaltres aquests mesos. Mil gràcies per tant!!!
Sense més Barreres
Sense més Barreres
1. Juny, 2023.
Un servei molt proper que fa que entenguin millor que vols i necessites per al teu negoci. Agrair sobretot a Alejandro Sánchez l'interès mostrat pel projecte.
Gonzalo Berrazueta
Gonzalo Berrazueta
1. Juny, 2023.
Molt bon servei de tot l´equip. Especial esment a Josep que és un crac.
Sara Monge
Sara Monge
3. Maig, 2023.
Treballar amb Eliana ha estat un gust. M'ha anat explicant tot molt bé i resolent tots els dubtes sobre el projecte per poder implementar-lo a l'empresa de la millor manera possible.
VIATGES ALAYCA
VIATGES ALAYCA
24. Abril, 2023.
Com sempre un plaer treballar amb Millennials Consulting, el seu equip està ple de professionals que t'ajuden en tot moment. No pots estar a les millors mans que a les d'ells. Tornaria a repetir.
Faig Peregrinacions Viatges
Faig Peregrinacions Viatges
24. Abril, 2023.
Ha estat un plaer treballar amb ells, ens han ajudat a posicionar la nostra web a les primeres posicions de Google ia augmentar amb això el nostre trànsit i conversions a la web. No hi podem estar més encantats. Un 10.
Central Tci
Central Tci
10. Abril, 2023.
Molt contents amb Diana i tot el seu equip

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Carrer Basílic, 15-17 1r Esq. 28020

Novelda - Alacant

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, 45100

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals .

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

jesus garcia equip

J.García

Gerent

Alexandre trujillo equip

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

miguel equip

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

irene bernardini

I. Bernardini

Especialista ERP

Dpt. ERP

jessica equip

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

eliana equip

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

esther equip

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

estivin equip

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

diana equip

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

gaspar foto equip

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Jesús-Alamo

J. Àlber

consultor

Dpto. Operacions

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

benjamin romaní

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

julian equip

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Alejandro Sanchez equip

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda Pérez

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlos

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

enrique

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

fran equip

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

sheila equip

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

valentina equip

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

vencedor millennials consulting

V. Cirerer

Consultor i implantador

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

irene riolobos

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

jennifer cutilles

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

foto natalia millennials consulting

N. Taula

Consultora i implantadora

Carolina millennials consulting

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

Iván

I. Puche

Consultor i implantador

Oscar millennials consulting

O. Muñoz

Consultor i implantador

Javi_MC (1)

J. Navarro

desenvolupador

Dpto. IT

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

ZOHOLICS ICONA (1)

Zoholics 2023

codis Descomptes entrades zoholics, espanya Xile i mèxic

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO