Quin és el procés per internacionalitzar una empresa?

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Internacionalització d'Empreses

Jose Maria Iñesta López
Jose Maria Iñesta López
Com arriba una empresa a ser internacional? Descobreix-ho aquí!
Internacionalització d'empreses

Procés internacionalització d'empreses

Tota empresa creada somia créixer i créixer, entre aquests objectius, es pot establir que la internacionalització d'una empresa és un dels més rellevants. Tota organització empresarial, desitja des dels seus inicis, assolir mercats més grans, importants i competitius. És per això que convertir-se en empresa internacional és un dels més rellevants, així com dels més desafiadors.

La internacionalització és un procés lent, l'acceleració del qual dependrà dels fonaments de l'organització. És per això que hi ha diferències fonamentals entre exportació i internacionalització. En general, l'exportació sempre és obligatòria sempre que s'assoleixi un gran èxit. La internacionalització arriba a ser un procés complex, per això explicarem els processos internacionals d'una empresa.

Fases del procés internacionalització d'empreses

Com hem esmentat, en un primer terme, l'organització empresarial ha de tocar el tema de l'exportació. Un negoci ha de tenir clares les expectatives així com les contrarietats que es presentin a l'hora de tocar el mercat internacional. És per això que diverses fases es presentaran al llarg del recorregut internacional.

Avaluació de mercat

Una empresa que vulgui fer-se internacional, llavors ha d'aprendre el més que pugui sobre el mercat enfocat. Ha de considerar tots els possibles competidors, així com preus establerts i possibles guanys. Algunes empreses en aquest sentit opten per apadrinar-se sota una marca ja establerta, per començar a exportar els seus productes. Això seria una exportació ocasional, brindant dades summament importants, per al seu producte específic.

Com saber si la meva empresa a un altre país funcionarà? Efectivament, amb dades es pot establir un futur més clar sobre la situació de l'empresa al país que es vol establir. Sense dades, l'empresa està condemnada.

És per això que l'ús de l'eina Zoho CRM et permetrà obtenir les dades de la teva empresa per determinar la viabilitat del projecte, així com recull les dades que permetran avaluar fàcilment les ineficiències de l'empresa per millorar els punts febles automatitzant processos i augmentant la productivitat de l'empresa.

Activació internacional

Un cop es tinguin a mà les dades precises sobre el comportament del producte al mercat internacional, es pot iniciar una primera exportació. En cas de no haver exportat encara, es manegen dades de productes similars als mercats escollits. És aquest pas el que es pot arribar a plantejar com el primer, a la carrera per la internacionalització.

Els productes en aquesta fase són enviats a mercats puntuals, on ja es tingui una base coneguda del negoci. No es té una quantitat fixa de productes, ja que no se'n sap l'èxit. De manera intel·ligent, poques unitats generen dades rellevants captades amb Zoho CRM. En aquesta fase igualment es busquen socis i col·laboradors. De la mateixa manera, cal comptar amb un personal qualificat, sobretot si toquem un mercat amb llenguatge i cultura diferents del de l'empresa principal.

Creixement internacional

En aquest punt, l'empresa ha pres certa experiència al camp internacional. Ja han obtingut números importants d'acord amb vendes fetes anteriorment i saben quins enfocaments, mercats i clients, atacar. Aquesta experiència li ha atorgat també certes habilitats en el sector de màrqueting. Si han fet una bona campanya, l'empresa ja està sent objectiu de rivals, tant nacionals com igualment internacionals, al mateix mercat.

L'establiment d'oficines i recursos per al desenvolupament internacional és crític i bàsic en aquesta fase. Així mateix, l'estudi de mercat internacional no s'atura en cap moment. De la mateixa manera, gran part dels guanys està destinada a desenvolupar estratègies per als mercats internacionals. S'ha d'assegurar que cada mercat estigui enfocat de manera diferent i amb vista a l'èxit en aquest país.

Establiment de filials per a la consolidació

Ja obtingut l'èxit a la mà, l'exportació passa a ser una càrrega que es podria arribar a resoldre, amb l'establiment de filials. Aquesta exportació, així com al començament, ha d'anar disminuint de manera progressiva. És per això que la primera filial a establir-se és la venda. El comerç ja passa a ser de l'empresa, i no d'un tercer. Això suposa una gran inversió tant en immobles com en recursos humans.

El segon i darrer pas a la internacionalització de l'empresa, és l'establiment de filials de producció. Sent l'últim pas, és el més complicat i, el que ha de tenir més cura. Moltes empreses, havent tingut èxits assegurats prèviament, veuen números vermells una vegada estableixen producció internacional. És per això i no menys important que lempresa ha de controlar la despesa en tot moment, Una de les funcions de Zoho CRM us permet controlar tota la despesa de l'empresa permetent així veure la viabilitat de la internacionalització així com la viabilitat de crear oficines i filials de producció.

Això és perquè la mà d'obra és diferent i no es tenen els mateixos estàndards del país d'origen. Per aquesta raó, aquest és el pas més crític i que comporta més risc.

Què cal tenir en compte per internacionalitzar l'empresa?

Per internacionalitzar una empresa, hem de tenir en compte els aspectes següents, abans de prendre aquesta important decisió. Realitzar un sol pas confiant en la nostra intuïció i en el “jo crec que funcionarà” només propiciaran un fracàs total. És per això que has d'obtenir totes les dades a la teva CRM per evitar cometre errors irreversibles.

Passos a tenir en compte a la internacionalització d'una empresa.

·         Seguretat a l'hora de conèixer les limitacions. Una empresa ha de reconèixer els seus limitants, així com les fortaleses del producte.

·         Reconéixer el mercat és fonamental. D'aquesta manera sabrem quin enfocament donar i quin mercat atacar.

·         Ser millors davant de la competència. Si bé és un factor que s'adequa fins i tot al naixement de l'empresa, cal considerar-lo a nivells internacionals ia cada moment.

·         Cada pas comporta una gran responsabilitat. Cada decisió suporta una sèrie de reaccions en cadena que afectaran l'empresa en aquest camí. Des del nivell financer, fins al recurs humà, cal considerar-los a l'hora de prendre decisions.

·         Els objectius estratègics ja no seran iguals a nivell nacional. És per això que cal traçar noves guies i plans dacció, en enfocar-se en mercats internacionals.

Sabem de la importància i els nous reptes que tenen les empreses avui dia ja que els avenços tecnològics cada dia són més ràpids i les empreses s'ha d'adaptar ràpidament, és per això que te'n facilitem una subscripció gratuïta de 30 dies perquè provis el potencial de Zoho CRM.

Títol
Internacionalització d'Empreses
Nom de l'article
Internacionalització d'Empreses
Descripció
Com arriba una empresa a ser internacional? Descobreix-ho aquí!
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

English Today SL
English Today SL
3. Juliol, 2023.
Estem molt contents amb el resultat. És cert que des que vam fer l'acord i vam signar han passat uns mesos d'espera, però un cop començat el projecte ha estat molt ràpid. Va costar una mica centrar allò que per a nosaltres era prioritat, però després d'alguna reunió tot va anar bé. Bona experiència i continuarem treballant amb ells.
Sergio Jimenez Rodriguez
Sergio Jimenez Rodriguez
22. Juny, 2023.
totalment recomanable
Myriam Sanchez
Myriam Sanchez
7. Juny, 2023.
Moltes gràcies per tot l'ensenyament i la paciència que van tenir. Increïble l'aprenentatge que vaig tenir amb vosaltres aquests mesos. Mil gràcies per tant!!!
Sense més Barreres
Sense més Barreres
1. Juny, 2023.
Un servei molt proper que fa que entenguin millor que vols i necessites per al teu negoci. Agrair sobretot a Alejandro Sánchez l'interès mostrat pel projecte.
Gonzalo Berrazueta
Gonzalo Berrazueta
1. Juny, 2023.
Molt bon servei de tot l´equip. Especial esment a Josep que és un crac.
Sara Monge
Sara Monge
3. Maig, 2023.
Treballar amb Eliana ha estat un gust. M'ha anat explicant tot molt bé i resolent tots els dubtes sobre el projecte per poder implementar-lo a l'empresa de la millor manera possible.
VIATGES ALAYCA
VIATGES ALAYCA
24. Abril, 2023.
Com sempre un plaer treballar amb Millennials Consulting, el seu equip està ple de professionals que t'ajuden en tot moment. No pots estar a les millors mans que a les d'ells. Tornaria a repetir.
Faig Peregrinacions Viatges
Faig Peregrinacions Viatges
24. Abril, 2023.
Ha estat un plaer treballar amb ells, ens han ajudat a posicionar la nostra web a les primeres posicions de Google ia augmentar amb això el nostre trànsit i conversions a la web. No hi podem estar més encantats. Un 10.
Central Tci
Central Tci
10. Abril, 2023.
Molt contents amb Diana i tot el seu equip

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Carrer Basílic, 15-17 1r Esq. 28020

Novelda - Alacant

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, 45100

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals .

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

jesus garcia equip

J.García

Gerent

Alexandre trujillo equip

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

miguel equip

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

irene bernardini

I. Bernardini

Especialista ERP

Dpt. ERP

jessica equip

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

damian equip

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

eliana equip

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

esther equip

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

estivin equip

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

diana equip

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

gaspar foto equip

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Jesús-Alamo

J. Àlber

consultor

Dpto. Operacions

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

benjamin romaní

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

julian equip

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Alejandro Sanchez equip

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda Pérez

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlos

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

enrique

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

fran equip

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

sheila equip

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

valentina equip

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

vencedor millennials consulting

V. Cirerer

Consultor i implantador

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

irene riolobos

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

jennifer cutilles

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

foto natalia millennials consulting

N. Taula

Consultora i implantadora

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

Iván

I. Puche

Consultor i implantador

Oscar millennials consulting

O. Muñoz

Consultor i implantador

Carolina millennials consulting

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

ZOHOLICS ICONA (1)

Zoholics 2023

codis Descomptes entrades zoholics, espanya Xile i mèxic

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO