Què és la digitalització de les empreses?

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Digitalització de les empreses

Bernardino Garcia Gil
Bernardino Garcia Gil
Vols saber què vol dir la digitalització de les empreses? No busqueu més, aquí, us explicarem tot el necessari.
Digitalització d'empreses

Què és la digitalització?

La digitalització o transformació digital és el procés que usen les empreses o organitzacions per reordenar i optimitzar la metodologia de treball, així com les seves estratègies en general. Per descomptat, amb el suport de les noves tecnologies i la digitalització dels processos. Però no és només una cosa tecnològica, es tracta aplicar les innovacions digitals per a la cerca i l'aprofitament d'oportunitats. És a dir, automatitzant els processos, minimitzant els costos, millorant les comunicacions, anant més enllà de les fronteres, maximitzant l'eficiència.

Transformació digital a empreses

Aquest és un procés de canvi determinant en una empresa.

Els canvis es fan de la manera més idònia possible, afectant tots els departaments, incloent-hi la direcció empresarial. És com donar un format nou a l'empresa. Fer-ho també ajuda a guanyar terreny global i no quedar-se enrere. A més, la seva implementació no ha de ser una cosa forta, sinó més aviat de mica en mica, així tots els qui integren l'empresa assimilaran les seves aplicacions.

Com digitalitzar una petita, mitjana i gran empresa?

Per digitalitzar una empresa independentment de la seva mida, cal que hi hagi una predisposició tant del cap com dels empleats.

L'evolució tecnològica ha fet quedar enrere moltes empreses, no aconseguint mantenir-se al ritme actual. Ens hem de conscienciar d'això, conèixer l'abast i les dimensions de la nostra empresa, la seva possible demanda, la manera de cobrir-la, fer les avaluacions i els plans corresponents. Tot això dóna marxa al procés de digitalització.

Hi ha errors molt comuns que porten a la fallida moltes empreses.

“La meva empresa és molt petita, no necessito automatitzar res, això és per a empreses més grans”

Fet que ajudarà que l'empresa sigui cada cop més petita fins que desaparegui.

“La meva empresa és molt gran, ens va bé, no necessitem automatitzar res”

Fet que ajudarà que la competència la superi i el procés de fallida sigui ràpid i imminent.

L'automatització ha arribat per quedar-s'hi, és un procés que no es pot aturar.

No n'hi ha prou només utilitzar un blog o les xarxes socials, es tracta de fer un procés real, eficient i amb bona assessoria.

Que la nostra empresa sigui petita no és senyal que no s'hagi d'actualitzar ni estar al dia amb les exigències actuals, es tracta més del potencial de la nostra empresa i les possibilitats d'expandir-se. És necessari professionalisme al personal que s'encarrega de les comunicacions, la manca d'enteniment del procés pot afectar l'èxit de la digitalització.

Passos per digitalitzar una empresa

Per realitzar una digitalització empresarial, has de seguir mínim els passos següents:

1.- L'anàlisi inicial

El primer que hem de fer és analitzar la nostra empresa, la seva estructura, els clients, els treballadors, el personal administratiu. En fi, tot allò que inclogui el nostre negoci. Les pautes que imposa el procés de digitalització no es poden donar de bona manera si no es coneixen aquestes dades ni la situació actual de la nostra empresa, així com del sector que desenvolupa. En resum, idear un pla executor amb projeccions, saber des de què estem partint i amb què comptem realment.

2.- Girar a la digitalització

Tenint ben definit allò que s'ha exposat en el pas anterior, s'inicia el procés de digitalització.

Que passa per la instal·lació d'eines que permetin obtenir dades de la teva empresa. Sense dades no hi ha cap millora possible. És possible que vulguis millorar punts que ja són forts a la teva empresa i els punts febles segueixin tal com estaven, cosa que fa que no sigui una bona millora. És per això que per digitalitzar una empresa és obligatori utilitzar un CRM.

Cal tenir clar que cal temps i recursos a invertir en aquest procés. Per tant, cal el suport en conjunt de tot l'equip de l'organització i un pla d'execució com a ruta a seguir.

3.- Col·laboració i formació de l'equip

Hi ha la possibilitat de desacords amb el procés, la directiva ha de tenir ben clar la importància del procés de digitalització, entendre'l com una millora cap a l'empresa i la seva eficiència. Cal aconseguir acords de cooperació, i convèncer la directiva de la importància de comptar amb un sistema digital. També el més indicat és tenir un líder que s'encarregui de motivar, dirigir i accionar l'equip.

Si no es compta amb un equip de suport potser fracassa el procés, per això l'empresa ha de comptar amb les persones adequades que entenguin i executin el procés. El talent i el professionalisme haurien de ser part de l'equip. Un equip que entengui, analitzi la situació real de l'empresa, doni suport al líder elegit i, per descomptat, a l'execució del pla.

4.- Anàlisi de clientela

Com que el client és qui produeix el guany, sempre serà l'objectiu final i més important. Per tant, cal conèixer, estudiar, i analitzar com és lexperiència del client després del canvi a la digitalització. Conèixer la situació del client permet que millorem, modifiquem o mantinguem interiorment com exteriorment aquells aspectes necessaris per a la relació empresa-client. Només així farem els passos i prendrem les decisions necessàries per assolir l'èxit.

5-El Big Data

El Big Data és el darrer pas de la digitalització. Un cop obtingudes les dades de l'empresa, et mostraran les parts que cal modificar de la teva empresa, accions a implementar per arribar a més clients amb menys recursos etc.

És un dels elements clau per a la transformació digital de l'empresa; després de tot, organitzar i explorar les dades de la teva empresa permet enfocar-la cap a la demanda real que té. Tenir una bona base de dades, com clients, productes, serveis de més o menys demanda, les seves variants, els dubtes propis i de clients sobre serveis o productes, permetrà que avanços d'una manera millor a l'objectiu.

Si vols fer el pas a la digitalització de la teva empresa prem aquí per obtenir una prova gratuïta de 30 dies del teu CRM.

Si encara vols saber més sobre CRM et deixem amb aquest post que dirà més funcionalitats que poden ser molt beneficioses per a la teva empresa.

Títol
Digitalització de les empreses
Nom de l'article
Digitalització de les empreses
Descripció
Vols saber què vol dir la digitalització de les empreses? No busqueu més, aquí, us explicarem tot el necessari.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

TotPer TuJardin
TotPer TuJardin
9. Octubre, 2023.
Gran ajuda la que ens ha aportat Julián per entendre el posicionament SEO que hem de treballar a través del Kit digital, seriosos i responsable de tot l'equip, molt recomanats.
Sebas Baldo
Sebas Baldo
1. Octubre, 2023.
Un plaer treballar amb Irene en el projecte de books amb la col·laboració de Javi a IT i alejandro per publicar la pàgina web amb el nostre servidor. Seguirem treballant amb ells des d'Alacant,🥰🥰
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
25. Setembre, 2023.
Després d'aconseguir el kit digital, no dubtem a treballar amb aquesta empresa amb la qual fa anys que treballem. En concret, hem quedat molt contents i enhorabona per la feina feta per Eliana Pérez a la part de Zoho Social. Gràcies.
CRT Arquitectura
CRT Arquitectura
19. Setembre, 2023.
Em van recomanar aquesta empresa, en aconseguir el kit digital. El servei ha estat ràpid, senzill i molt efectiu. Eliana, va analitzar el meu tipus d'empresa i els valors del meu estudi d'arquitectura, per mostrar-ho de la millor manera a RRSS i publicitat. Una gran feina.
Javier Panizo
Javier Panizo
7. Juliol, 2023.
Professionals, dels que et fan confiança quan parlen perquè es nota que saben del que estan tractant. I a sobre facilitant en tot moment el desenvolupament del projecte quant a logística (horaris i dies de reunions, etc...) La cirereta: que a sobre ho facin amb un somriure. Gràcies per tot!
Oscar Rojas
Oscar Rojas
5. Juliol, 2023.
Un bon Partner Millennials i davant de les dificultats han donat una solució àgil i eficaç, en concret amb la Natàlia ha estat un acompanyament excel·lent i amb una visió del projecte eficient.
English Today SL
English Today SL
3. Juliol, 2023.
Estem molt contents amb el resultat. És cert que des que vam fer l'acord i vam signar han passat uns mesos d'espera, però un cop començat el projecte ha estat molt ràpid. Va costar una mica centrar allò que per a nosaltres era prioritat, però després d'alguna reunió tot va anar bé. Bona experiència i continuarem treballant amb ells.
Sergio Jimenez Rodriguez
Sergio Jimenez Rodriguez
22. Juny, 2023.
totalment recomanable

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Carrer Basílic, 15-17 1r Esq. 28020

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, 45100

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

J.García

Gerent

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Irene_web_2

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

Contractes_web_2

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

Barbie_web_2

I. Bernardini 

Consultora, Implantadora

Dpt. ERP 

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

Puche_web_2

I. Puche

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlicos_web_2

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

Sr_Monzo_web2

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

Un_salut_i_a_cuidar-se

J. Àlber

consultor

Dpto. IT

Benja_web_2

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

Casandra_web_2

J. Navarro

desenvolupador

Dpto. IT

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Victor_web_2

V. Cirerer

Consultor i implantador

Dpto. Comercial

Carolina_web_2

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

Vallecas_web_2

O. Muñoz

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

Cadira_web_s

N. Taula

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

F. Estavillo

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

M. Abad

Subvencions

Dpto. Subvencions

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO