▷Quines funcions té el Departament de Recursos Humans?

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Funcions del departament de recursos humans

Bernardino Garcia Gil
Bernardino Garcia Gil
Apreneu quines són les funcions del departament de Recursos Humans d'una empresa. Millora el funcionament amb Zoho Recruit.
departament recursos humans

Quines són les funcions del departament de recursos humans?

Les empreses, independentment de les seves dimensions, compten amb una figura o un equip que busca, de manera eficient, assolir una bona operativitat de l'empresa. En poques paraules, la seva tasca és estructurar, disposar i gestionar el capital o el talent humà dins una empresa. Anem a indagar en les funcions del departament de recursos humans.

Gestió de recursos humans

departament recursos humans

La bona o mala gestió d'un departament de recursos humans depèn del compliment de tasques claus que permetin el funcionament de l'empresa. Dit això, cal definir quines són les tasques que aquesta unitat realitza per així comprendre de fons com es realitza la seva gestió efectiva.

les principals funcions o tasques d'un departament de recursos humans:

 • Gestió del personal a nivell administratiu: es tradueix com l'organització administrativa de nòmina, contractes, acomiadaments, beneficis socials, etc. Aquesta és una de les funcions del departament de recursos humans més important dins una empresa.
 • Labor de reclutament i captació de treballadors: dacord de les necessitats de lempresa o les seves unitats, es busquen certs perfils corroborats en entrevistes o proves de selecció.
 • Formació, capacitació i desenvolupament del treballador: això es tradueix en la promoció de càrrecs i/o la facilitació de mecanismes per a l'actualització del coneixement del treballador en funció dels beneficis de l'empresa.
 • Resolució de conflictes d'índole laboral: tal com el seu nom ho indica busca solucionar problemes del tipus patró laboral o intralaboral. Avui dia aquesta és una de les funcions del departament de recursos humans que més importància donen les empreses
 • Ensinistrament legal a cos de lideratge: això és ensenyar a tot aquell membre de l'empresa amb comandament els criteris legals rectors en matèria laboral que imperen a aquest país.
 • Prevenció de riscos a l'ambient laboral: aquesta funció és vital per donar compliment a les normes associades a la prevenció de riscos ambientals i laborals.
 • Aplicació de beneficis socials: aquests depenen tant de l'empresa com del marc legal de cada país. Això no obstant, el seu seguiment, gestió i administració és portada per l'equip de recursos humans.

Com millorar el departament de recursos humans?

Si vols millorar l'exercici del departament de recursos humans de la teva empresa, primer has de saber què falla o és ineficient, i quines parts tenen més prioritat que d'altres.

Però… Com ho pots saber? Amb Dades.

Les dades donen llum al problema i fan que en poc temps puguis veure quines tasques són les més ineficients i quines tasques s'estan executant correctament.

La majoria d'empreses s'estan sumant a l'ús d'un programari de gestió anomenat CRM.

Sí, sí, però jo Vull una cosa que m'ajudi en concret per a Recursos Humans!!

El CRM et permet obtenir totes les dades de la teva empresa i portar un control total. Per a recursos humans disposa d'una eina anomenada Recluta Zoho.

Aquesta eina et permet gestionar tots els currículums que arribin a lempresa. Podràs captar el talent humà més gran a la teva empresa i agilitzar les funcions del departament de recursos humans.

departament recursos humans

Et permet portar un control total, no hi haurà cap tasca que es quedi sense fer, ni alguna reunió oblidada.

Recluta de Zoho et permet, amb estadístiques i mètriques, avaluar les capacitats i habilitats de lideratge de les persones que es troben a càrrec dunitats o equips de treball. D'aquesta manera es podrà definir quin tipus de líder es requereix per a cada àrea.

 1. Estableix mecanisme de tutelatge entre els treballadors de més experiència envers un o més companys.
 2. realitza avaluacions freqüents al clima laboral per determinar el nivell de satisfacció o gust del treballador en el seu lloc, funcions, ambient i relacions laborals.
 3. Aplica un convenient i assertiu sistema d'incentius laborals.
 4. Millora la comunicació interna.

Prova Gratis durant 15 dies
Fes Click per aconseguir la teva Prova Gratis de Zoho Recruit i més Informació dels seus Preus
click Aquí

Més informació sobre Zoho Recruit.

Millennials Consulting és el que busques

En Millennials Consulting ens dediquem a millorar i facilitar la vida de les empreses. Ho fem mitjançant la implantació de diferents eines (adaptades al que necessitis) que t'ajudaran a automatitzar diferents processos interns i externs.

La nostra metodologia de treball és acompanyar el client a créixer, i nosaltres créixer amb ell. Això ho aconseguim mitjançant consultories, resoldrem qualsevol dubte que puguis tenir i t'ensenyarem a manejar tot allò que t'implantem.

No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres sense cap compromís. Els nostres professionals estaran encantats de poder ajudar-te a millorar el departament de recursos humans de la teva empresa o qualsevol altre.

Experts especialitzats

T'interessa el que t'hem explicat?
Tenim un Equip expert especialitzat que us ajudarà en els vostres projectes.
Contacta amb Nosaltres

Títol
Funcions del departament de recursos humans
Nom de l'article
Funcions del departament de recursos humans
Descripció
Apreneu quines són les funcions del departament de Recursos Humans d'una empresa. Millora el funcionament amb Zoho Recruit.
Autor
Publicat per
Millennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

TotPer TuJardin
TotPer TuJardin
9. Octubre, 2023.
Gran ajuda la que ens ha aportat Julián per entendre el posicionament SEO que hem de treballar a través del Kit digital, seriosos i responsable de tot l'equip, molt recomanats.
Sebas Baldo
Sebas Baldo
1. Octubre, 2023.
Un plaer treballar amb Irene en el projecte de books amb la col·laboració de Javi a IT i alejandro per publicar la pàgina web amb el nostre servidor. Seguirem treballant amb ells des d'Alacant,🥰🥰
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
25. Setembre, 2023.
Després d'aconseguir el kit digital, no dubtem a treballar amb aquesta empresa amb la qual fa anys que treballem. En concret, hem quedat molt contents i enhorabona per la feina feta per Eliana Pérez a la part de Zoho Social. Gràcies.
CRT Arquitectura
CRT Arquitectura
19. Setembre, 2023.
Em van recomanar aquesta empresa, en aconseguir el kit digital. El servei ha estat ràpid, senzill i molt efectiu. Eliana, va analitzar el meu tipus d'empresa i els valors del meu estudi d'arquitectura, per mostrar-ho de la millor manera a RRSS i publicitat. Una gran feina.
Javier Panizo
Javier Panizo
7. Juliol, 2023.
Professionals, dels que et fan confiança quan parlen perquè es nota que saben del que estan tractant. I a sobre facilitant en tot moment el desenvolupament del projecte quant a logística (horaris i dies de reunions, etc...) La cirereta: que a sobre ho facin amb un somriure. Gràcies per tot!
Oscar Rojas
Oscar Rojas
5. Juliol, 2023.
Un bon Partner Millennials i davant de les dificultats han donat una solució àgil i eficaç, en concret amb la Natàlia ha estat un acompanyament excel·lent i amb una visió del projecte eficient.
English Today SL
English Today SL
3. Juliol, 2023.
Estem molt contents amb el resultat. És cert que des que vam fer l'acord i vam signar han passat uns mesos d'espera, però un cop començat el projecte ha estat molt ràpid. Va costar una mica centrar allò que per a nosaltres era prioritat, però després d'alguna reunió tot va anar bé. Bona experiència i continuarem treballant amb ells.
Sergio Jimenez Rodriguez
Sergio Jimenez Rodriguez
22. Juny, 2023.
totalment recomanable

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Carrer Basílic, 15-17 1r Esq. 28020

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, 45100

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

J.García

Gerent

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Irene_web_2

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

Contractes_web_2

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

Barbie_web_2

I. Bernardini 

Consultora, Implantadora

Dpt. ERP 

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

Puche_web_2

I. Puche

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlicos_web_2

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

Sr_Monzo_web2

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

Un_salut_i_a_cuidar-se

J. Àlber

consultor

Dpto. IT

Benja_web_2

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

Casandra_web_2

J. Navarro

desenvolupador

Dpto. IT

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Victor_web_2

V. Cirerer

Consultor i implantador

Dpto. Comercial

Carolina_web_2

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

Vallecas_web_2

O. Muñoz

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

Cadira_web_s

N. Taula

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

F. Estavillo

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

M. Abad

Subvencions

Dpto. Subvencions

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO