Google va ser un dels cercadors que va canviar la manera d'accedir a Internet i obtenir informació per aquest procediment. A més, que la incorporació d'aquesta tecnologia digital va fer que es creessin noves condicions per a una millor entesa de la web, sent l'autoritat de domini i l'autoritat de pàgina dos bons exemples que cal conèixer si es vol posicionar una pàgina web actualment dins del navegador més utilitzat del món.
A causa de la seva gran importància, convé saber de forma molt més propera què són i com millorar l'autoritat de domini i de pàgines, per estar una mica més a prop de la perfecció digital i de comprendre algun dels conceptes més útils de la que apareixen a la web.
Per aprofundir més en el tema a tractar, l'autoritat de domini és la importància que té un domini dins d'internet, entenent com a domini (per a aquest cas en particular), a aquell nom únic que identifica la teva pàgina web dins d'internet (és a dir, és el nom propi de la teva plataforma digital).
D'altra banda, l'autoritat de pàgina és un terme per referir-se a la popularitat que té una plataforma digital a internet, independentment de quin sigui el domini que aquesta plataforma tingui. En definitiva, l'autoritat de domini i l'autoritat de pàgines són termes que específicament mostren i mesuren qué visibilitat pot arribar a tenir unagina web, a més de la seva qualitat i funcionament dins Internet.
Quan Google va començar la seva història com a cercador, oferia aquests valors a aquells creadors de pàgines web que volien fer créixer les plataformes digitals (a aquesta paraula també se'ls anomenava Page Rank). Tot i això, actualment aquestes mètriques ja van passar a ser part de l'empresa desenvolupadora del navegador web més utilitzat del món i, més aviat, ha passat a ser una forma de puntuar pàgines web, més en concret les que utilitzen productes digitals per millorar el posicionament SEO com MOZ, Ahrefs o Majestic.
El mesurament d'autoritat de domini que més s'utilitza actualment és el que ofereix l'eina MOZ, triant un valor que va d'un (1) a cent (100) de manera que cal saber com funciona realment aquesta web que s'administra i què es pot fer per corregir els errors (com més a prop estiguem del número 100 millor serà la teva autoritat de domini i pàgina web).
Diferències entre autoritat de domini i autoritat de pàgines web
Les sigles són DA i PA (Domain Authority i Page Authority respectivament), l'autoritat de domini i l'autoritat de pàgina tenen les diferències següents:
- L'autoritat de domini us ofereix la possibilitat de millorar aspectes gràfics de la plataforma perquè sigui molt més fàcil dusar, mentre que lautoritat de pàgina senfoca més en el contingut i el que la plataforma ofereix als seus usuaris.
- La PA indica com es pot posicionar la informació que apareix a una pàgina web, mentre que la DA es preocupa de l'estètica de la plataforma a favor del posicionament.
- La PA no té en compte el nom de domini per iniciar amb la seva anàlisi i puntuació, a diferència de la DA que sí que proporciona el nom de la plataforma per així comparar-la amb altres plataformes semblants que podem trobar al mercat.
A banda del que ja s'ha comentat, a més, es poden aconseguir diferents resultats entre autoritat de domini i autoritat de pàgines web, sent ambdós termes realment molt semblants ja que poden arribar a confondre's si no en tenim clares les diferències.
Com millorar l'autoritat de domini i pàgines
Per millorar l'autoritat de domini i de pàgines dins d'una URL o pàgina web, primer hem d'entendre que tots dos termes fan referència a les mètriques que es realitzen a través de les de les eines SEO que podràs trobar actualment, sent aquesta la principal raó per la qual no se sol confiar molt en el càlcul de l'autoritat de domini que ofereix la teva pròpia plataforma. Tot perquè aquesta mètrica pot ser fàcilment variable!
El càlcul de lautoritat de domini i de pàgines fa ús d'algorismes que no es mostren al públic i això fa que pugui resultar difícil la veracitat del valor comentat en relació amb la teva visibilitat digital, aspecte que es pren més de debò quan es destaca que la DA i la PA no són valors obtinguts directament de Google sinó d'altres eines alienes a aquest navegador .
D'aquesta manera, no es pot negar d'intentar millorar l'autoritat de domini pot ajudar-te a guanyar molt més posicionament a internet pel que sí val la pena esmentar-ho de la millor manera possible per augmentar aquest valor, a més es troba a la teva anàlisi preliminar de la plataforma.
Passos per millorar l'autoritat de domini en pàgines i augmentar-lo
1. Tingues una estructura interna ordenada amb links interns i externs
2. Investiga sobre dissenys i actualitza la teva web
3. Esborra els links que no facis servir a la teva pàgina web
4. Assegura't de no tenir enllaços trencats i fes servir botons de xarxes socials
5. Utilitza el Linkbuilding i les eines
6. Adreça't al teu públic objectiu
7. Treballa a la teva estratègia de màrqueting de continguts
8. Assegureu-vos de tenir un contingut bo
Mentre puguis tenir un disseny web responsive i una coherència perfecta entre el que es troba dins de la teva pàgina web i el SEO que utilitzes per a ella, sempre estaràs a dalt del rànquing pel que fa a la autoritat de domini i de pàgines. No és difícil pujar posicions avui dia, encara que ja no tinguin tanta rellevància!
Què és el Domini a SEO i la seva importància
s un dels factors del SEO off page més importants dins del món del posicionament web. MOZ ha desenvolupat un indicador encarregat de mesurar la fiabilitat, qualitat i autoritat dun lloc web.
Al final el Domini és el nom que rep una pàgina i també la vostra adreça web. Els dominis són únics i no n'hi ha dos iguals, ja que la seva funció és portar els usuaris cap a la pàgina web.
Com influeixen els Dominis al SEO
Dins el SEO aquest és un dels factors més importants pel que fa a l' SEO off page. Perquè el seu posicionament millori haurà de tenir més autoritat, això ens ajudarà a tenir la possibilitat d'aparèixer dels primers en els resultats de Google.
Les Extensions de Domini
Abans de res, deixar clar que amb Extensions de Domini ens referim a com acaba un domini, per exemple: .es, .com, .net, .org, etc… i saber si això realment té importància o si influeix en el posicionament de la nostra web. Per això hem de diferenciar aquests tipus de dominis:
- ccTLD (country): que són les que van assignades als països (.es, .fr, .it).
- gTLD (genèrics): aquests són més globals i estan creades per a organitzacions sense àmbit de lucre o governamentals (.net, .org).
Com entén Google aquestes Extensions
Per als dominis geogràfics (country) la cosa canvia, ja que Google els divideix per països i si una persona de França fa una cerca específica el cercador seleccionarà les webs d'aquest país, bàsicament per la comoditat de l'usuari a l'hora d'entendre el contingut, (oa cas de voler adquirir algun producte en cas que fos una web de venda), el més còmode serà que sigui de la mateixa zona geogràfica.
Quant als genèrics, Google no té cap prioritat i els tracta per igual excepte de vegades on les cerques són molt específiques (.movie per a pel·lícules), però que de normal no sol tenir preferències.