Arquitectura Web i el seu Impacte al SEO

Màrqueting i Intel·ligència de Negoci

Per què és tan important l'Arquitectura Web per al SEO?

Álvaro Poveda Pérez
Álvaro Poveda Pérez
T'agradaria conèixer què és l'arquitectura web ia més descobrir alguns consells per millorar la web? Aquí t'expliquem tot el que necessites.
arquitectura web

En qualsevol projecte o estratègia de creació d'una web, la part de la arquitectura web és una cosa primordial. Moltes webs que no funcionen, no han plantejat bé la part d'arquitectura web, així que repetim, cal tenir-la molt en compte.

La arquitectura web és un concepte que pocs coneixen, encara que en té una influència molt gran en el SEO. Segur que n'has sentit a parlar, però no saps ben bé què és. En aquest post ho explicarem tot sobre aquesta matèria. A més, veurem com i en què pot incidir en el teu posicionament a cercadors. No t'ho perdis i segueix llegint aquest article si vols saber-ne més!

Què és larquitectura web?

La arquitectura web és una disciplina que s'encarrega del disseny, implementació i manteniment de llocs web. Està composta per lestructura lògica i física dun lloc web, així com les tecnologies subjacents i els mecanismes tècnics per al seu disseny. Això inclou l'arquitectura de navegació, el disseny de la informació, l'arquitectura del contingut i altres elements relacionats amb l'arquitectura web.

en termes SEO, es refereix a la manera com les pàgines d'una web estan creades, estructurades y enllaçades. Bàsicament, és la manera que té la pàgina web. Tenir una arquitectura web ben feta, ajudar els motors de cerca a moure's per la web, entendre quin n'és el contingut i poder trobar el que es busca. A més, també ajuda a millorar en gran mesura, lexperiència dels usuaris que la visiten.

arquitectura web

Elements de larquitectura web

Els elements més importants de la arquitectura web són:

 • navegació: Aquesta part fa referència a com es desplacen els usuaris pel lloc. L'arquitectura de navegació inclou estructures com ara menús, arbres de directoris i botons d'accés.
 • Disseny d'informació: El disseny de la informació s'encarrega dels continguts que es mostren a cada pàgina del lloc web. Aquesta arquitectura inclou elements com la jerarquia de la informació, les metadades i els continguts en si.
 • Arquitectura del contingut: Aquest element es relaciona amb com s'organitza el contingut al lloc web. Aquesta arquitectura inclou l'arquitectura lògica, els continguts relacionats i les estructures d'enllaç.

Tipus d'estructura

 • Horitzontal: Aquesta arquitectura es refereix a un lloc amb poques seccions. S'usa quan el contingut és relativament senzill i no requereix gaires divisions.
 • Vertical: L'arquitectura vertical o jeràrquica està destinada a llocs web amb molt de contingut. Aquesta arquitectura divideix el contingut en categories, establint una jerarquia entre ells que facilita la navegació pel lloc.

Afecta l'Arquitectura Web al SEO?

La resposta senzilla és que sí. La estructura de la web de tenir-ne una concordança i ordre amb lògica. Ha d'estar separada en diferents apartats i cada un ha de tenir una relació, ja sigui en el tema, la finalitat, etc.

Pel que fa a l' SEO, citarem certes raons per les quals la arquitectura web  sí que afecta el posicionament als cercadors:

 • Com hem comentat anteriorment, tenir-ne una web estructurada és de gran ajuda per als motors de cerca a lhora de realitzar certs estudis del lloc, entre ells la indexació. Si els motors de cerca no poden accedir de forma senzilla a totes les parts de la web, és probable que no s'indexin landings que són primordials a l'hora de generar potencial trànsit. Aquest exemple sol passar a llocs d'eCommerce, els quals compten amb moltíssimes pàgines diferents per la quantitat de productes que contenen. Això fa que no es puguin generar les vendes relacionades a aquestes landings.
 • Amb una arquitectura web òptima i un correcte enllaçat intern, també s'aconsegueix obtenir una autoritat. L'enllaç és clau perquè els cercadors entenguin la intenció de cada pàgina web.
 • Finalment, un altre dels elements de larquitectura web que afecten al SEO és a través dels visitants a la pàgina. Si els usuaris potencials tenen una bona experiència en navegar-hi, això generarà que es mantinguin més temps, que visitin diverses parts parts i generarà certes accions sobre la web. Això repercuteix de manera directa en el posicionament que els cercadors donaran al lloc web.

Resumidament, una bona arquitectura web estarà generant:

 1. Més temps de navegació a la web per part dels usuaris.
 2. Accions com clics, scrole, etc.. a les diferents pàgines.
 3. Visites a diferents landings.

La arquitectura web és un factor clau per al posicionament a cercadors. Si el vostre lloc web té arquitectures ben estructurades, els motors de cerca ho tindran en compte per indexar millor els teus continguts. una arquitectura web ben dissenyada contribuirà a una millor experiència d'usuari, la qual cosa és un factor clau per al SEO. A més, els motors de cerca tindran en compte larquitectura per determinar el rànquing dun lloc web. Per tant, una arquitectura web en estat òptim és clau per millorar el posicionament i obtenir bons resultats en els motors de cerca.

Com he d'organitzar la meva arquitectura web?

Hi ha diferents consells que pots seguir a l'hora d'aconseguir-ne una arquitectura web òptima:

Arquitectura “plana”

Una arquitectura plana és aquella amb què qualsevol usuari o rastrejador, pot arribar a qualsevol de les diferents landings que componen la web a nombre molt reduït d'accions. Això beneficia també el SEO.

Web Simple

A l'hora de fer el desenvolupament de la pàgina web cal tenir en compte que ha de ser el més simple possible. Som conscients que cada lloc és un món diferent i hi haurà certes webs on hi haurà d'haver més complexitat, però recomanem que tingui la major simplicitat possible.

Com hem comentat anteriorment, cal generar-ne una experiència agradable en la navegació dels usuaris, i una web simple ajuda a això.

Web categoritzada

Tenir les landings de la web correctament categoritzades i enllaçades és una cosa clau quan es parla de arquitectura web. Gràcies a això, es mantindrà una manera progressiva de créixer sense trencar lestructura.

Estructurar les URL

Moltes persones no saben el que significa el estructurar les URL.

Aquestes han de transmetre les categories que s'estan travessant per arribar al lloc on ens trobem dins del web. Una cosa que ens ajuda a això són les anomenades “migues de pa”. No totes les URL han de ser iguals, però sí que han de seguir la mateixa estructura.

enllaços arquitectura web

Enllaçat intern

L'enllaç intern serveix per relacionar el contingut de les diferents pàgines de la web. Això afecta de manera positiva tant el posicionament SEO, com a lexperiència de lusuari. Dos factors, dels quals hem repetit diverses vegades al llarg d'aquest article, que són molt importants.

Optimitzar el sitemap

Aquest és un altre dels elements relacionats amb el tema d'aquest article, l'arquitectura web. Tots aquests elements ajuden a tenir un control i un ordre dins de la web, i el sitemap també.

En Millennials Consulting, som una consultoria de SEO y CRM i us acompanyem durant tot el procés de digitalització de la vostra empresa. La nostra manera de veure la feina és acompanyar el client en tot moment i créixer amb ell.

No pretenem cobrar per fer una feina i que no hi hagi contacte. La idea és que el client s'adoni del que li aporta SEO i que comenci a aplicar-ho a poc a poc pels seus propis mitjans, sempre acompanyat pels nostres professionals. Això ho aconseguim mitjançant consultories personalitzades.

Consells a seguir perquè beneficiï el SEO

La arquitectura web és un element important per al SEO. Una arquitectura ben estructurada contribuirà a un posicionament millor en cercadors i millorarà l'experiència d'usuari. Per garantir un resultat òptim, us heu d'assegurar que el vostre lloc sigui intuïtiu i fàcil de navegar, utilitzar etiquetes meta adequades, tenir URLs clares i llegibles, afegir enllaços interns i evitar la canibalització del contingut. Seguint aquests consells, podràs millorar el SEO del vostre lloc web fàcilment.

Títol
Per què és tan important l'Arquitectura Web per al SEO?
Nom de l'article
Per què és tan important l'Arquitectura Web per al SEO?
Descripció
T'agradaria conèixer què és l'arquitectura web ia més descobrir alguns consells per millorar la web? Aquí t'expliquem tot el que necessites.
Autor
Publicat per
Milllennials Consulting SL
Logo

OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

TotPer TuJardin
TotPer TuJardin
9. Octubre, 2023.
Gran ajuda la que ens ha aportat Julián per entendre el posicionament SEO que hem de treballar a través del Kit digital, seriosos i responsable de tot l'equip, molt recomanats.
Sebas Baldo
Sebas Baldo
1. Octubre, 2023.
Un plaer treballar amb Irene en el projecte de books amb la col·laboració de Javi a IT i alejandro per publicar la pàgina web amb el nostre servidor. Seguirem treballant amb ells des d'Alacant,🥰🥰
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
ASIMA Associació d'Industrials de Mallorca
25. Setembre, 2023.
Després d'aconseguir el kit digital, no dubtem a treballar amb aquesta empresa amb la qual fa anys que treballem. En concret, hem quedat molt contents i enhorabona per la feina feta per Eliana Pérez a la part de Zoho Social. Gràcies.
CRT Arquitectura
CRT Arquitectura
19. Setembre, 2023.
Em van recomanar aquesta empresa, en aconseguir el kit digital. El servei ha estat ràpid, senzill i molt efectiu. Eliana, va analitzar el meu tipus d'empresa i els valors del meu estudi d'arquitectura, per mostrar-ho de la millor manera a RRSS i publicitat. Una gran feina.
Javier Panizo
Javier Panizo
7. Juliol, 2023.
Professionals, dels que et fan confiança quan parlen perquè es nota que saben del que estan tractant. I a sobre facilitant en tot moment el desenvolupament del projecte quant a logística (horaris i dies de reunions, etc...) La cirereta: que a sobre ho facin amb un somriure. Gràcies per tot!
Oscar Rojas
Oscar Rojas
5. Juliol, 2023.
Un bon Partner Millennials i davant de les dificultats han donat una solució àgil i eficaç, en concret amb la Natàlia ha estat un acompanyament excel·lent i amb una visió del projecte eficient.
English Today SL
English Today SL
3. Juliol, 2023.
Estem molt contents amb el resultat. És cert que des que vam fer l'acord i vam signar han passat uns mesos d'espera, però un cop començat el projecte ha estat molt ràpid. Va costar una mica centrar allò que per a nosaltres era prioritat, però després d'alguna reunió tot va anar bé. Bona experiència i continuarem treballant amb ells.
Sergio Jimenez Rodriguez
Sergio Jimenez Rodriguez
22. Juny, 2023.
totalment recomanable

PER QUÈ CONFIAR A MILLENNIALS CONSULTING?

Equip_Millennials
0
EMPRESES han confiat en nosaltres i digitalitzat el seu negoci a MC
0
PROJECTES han estat contractats per les empreses en els darrers 2 anys.
0 %
de les empreses REPETEIXEN treballar amb Millennials Consulting en nous projectes.

ALGUNES EMPRESES QUE CONFIEN EN NOSALTRES

ÚLTIMES ENTRADES DEL BLOG

LES NOSTRES SEUS

Madrid

Carrer Basílic, 15-17 1r Esq. 28020

Novelda

C. Mª Cristina 74, baix, 03660

Palma de Mallorca

Gran Via Asima 2 Planta 9 07009

Jalisco - Mèxic

C. Independència 329, 45100

Sta Creu de Tenerife

Carrer Boston Local Nº 2, 38650

ESCRIU-NOS

DIGITALITZA LA TEVA EMPRESA

CRM

Gestionem els processos del teu negoci a través del programari Zoho CRM, que compta amb un conjunt “tot en 1” per gestionar tota la seva empresa, més de 40 eines interconnectades entre si per a millor abast de la seva estratègia empresarial.

SEO

No és només estar a internet, els teus clients t'han de trobar a través dels cercadors. A Millennials Consulting gestionem estratègies de posicionament SEO perquè els teus clients potencials arribin a tu primer abans que a la teva competència.

La pàgina web és la carta de presentació principal del teu negoci a internet. «Si no ets a internet, no existeixes». Un disseny web que comuniqui i arribi als teus usuaris marcarà la diferència entre els teus usuaris i competidors incrementant el teu trànsit web.

La estratègies digitals van en creixement i nosaltres hem d'estar al marge d'aquest avenç, per això connectem eines que ajudin a complir objectius.

Apliquem estratègies de intel·ligència de negoci analitzant les dades de negoci. Emprem les eines més sofisticades en el tractament i l'anàlisi de dades de negoci.

La connectivitat d'eines digitals és una de les nostres principals peces de digitalització, emprant les nostres aliances amb partners digitals.

CONEIX LA NOSTRA XARXA DE PARTNERS

El Nostre Equip

J.García

Gerent

A. Trujillo

Consultor, Implantador

Dpt. RR.HH

D. Hernández

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

M. Antón

Especialista ERP

Dpt. ERP

J. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Irene_web_2

I. Riolobos

consultor

Dpto. Qualitat

Contractes_web_2

J. Cutillas

consultor

Dpto. Qualitat

S. Botiga

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

J.Assaf

Consultora, Implantadora Especialista Marketing

Dpto. Màrqueting

D.Meledrez

Consultor, Implementador Especialista ADS

Dpto. Màrqueting

E. Pérez

Consultorra, Implantadora Especialista en Disseny

Dpto. Màrqueting

E. Gallardo

Especialista en vídeo

Dpto. Màrqueting

E. Martínez

Consultora, Implantadora

Dpto. Analítica

Barbie_web_2

I. Bernardini 

Consultora, Implantadora

Dpt. ERP 

jose equip

J. Iñesta

Consultor, Implantador

Dpto. Operacions

Puche_web_2

I. Puche

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

A. Sánchez

consultor SEO

Dpt. SEO

Álvaro Poveda

À. Poveda

consultor SEO

Dpt. SEO

Carlicos_web_2

C. Hernández

consultor SEO

Dpt. SEO

Sr_Monzo_web2

E. Monzó

consultor SEO

Dpt. SEO

F. Mas

Consultor, Desenvolupador 

Dpto. IT

Un_salut_i_a_cuidar-se

J. Àlber

consultor

Dpto. IT

Benja_web_2

B. Romero

Consultor, Desenvolupador

Dpto. IT

Casandra_web_2

J. Navarro

desenvolupador

Dpto. IT

V. Medina

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

G. Gilabert

Consultor Comercial

Dpto. Comercial

Victor_web_2

V. Cirerer

Consultor i implantador

Dpto. Comercial

Carolina_web_2

C. Taronger

Consultora Comercial

Dpto. Comercial

Vallecas_web_2

O. Muñoz

Consultor i implantador

Dpto. Operacions

Cadira_web_s

N. Taula

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

F. Estavillo

Consultora i implantadora

Dpto. Operacions

M. Abad

Subvencions

Dpto. Subvencions

Ana equip

A. Vallejo

Consultora, implantadora

marta equip

M. Mateo

Consultora, Implantadora

Dpto. Operacions

luis zoho crm mexico

L. Macías

Consultor LATAM

Dpto. Operacions

jesus garber equip

J. García

desenvolupador

diego garber equip

D. Tomàs

desenvolupador

ignasi equip

I. Del Val

desenvolupador

julian vicent equip

J. Fenández

desenvolupador

jorge fernandez equip

J. Fernández

desenvolupador

Vicent Ares

V. Ares

Especialista en legals i subvencions

fernant foto equip

F. López 

Especialista legal

alba mastic

A. Martínez

Especialista en Subvencions

xavi agut

X. Agut

Consultor Web

mariana foto equip

M. Hernández

RR.PP

Iago fernandez millennials consulting

I. Fernández

Especialista en ADS

HOLA !! Aquest formulari no mossega, pots escriure'ns ;-)

Contacta amb Nosaltres i Aconsegueix el teu Pla SEO